tlumik koncowy poprzeczny gdzie i za ile?

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

tlumik koncowy poprzeczny gdzie i za ile?

Post autor: Bonio »

Siemanko, interesuje mnie kupno tlumika poprzecznego przelotowego do mojego ed, najlepiej aby byl mega cichy,moze byc i twin loop, podajcie jakies adresy mailowe do firm ktore wykonuja takie rzeczy i przykladowe ceny o ile ktos zna, bo chyba bede zmienial swego skunka,pozdrawiam
Awatar użytkownika
ppiotrek
#Civic4g Member

Re: tlumik koncowy poprzeczny gdzie i za ile?

Post autor: ppiotrek »

Hahaha, jednak za głośno? :rotfl:
Możesz poszukać na allegro tłumików, ale chyba najlepszą opcją jest poprzeczny mtech.
Wiosenny detailing mojego CRX ED9 - zobacz i oceń efekty!
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?p=346956#p346956

Obrazek

Honda CRX ED9 B16A1 <3 - sprzedane...

Jest BMW!
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

ppiotrek nie za glosno,poprostu mam jednego policjanta w miescie co mi wiecznie wytyka ten tlumik, i zwraca mi po raz 3 uwage zebym jezdzil wolniej albo cos z tym zrobil bo poleci dowod,wkurza mnie ten gosc, bo sie do niczego przyczepic nie moze tylko do wydechu, wczoraj 4 policjantow ogladalo moja civ i szukali zaczepki to tylko ten jeden menda do tlumika sie przyczepil, a mlode pieski podchwyca temat co z nim staly i przy kazdej kontroli beda mnie wkurzac za ten tlumik z zazdrosci, a wiem ze bedzie sie mnie prostak czepial dalej bo przy 1 kontroli mi gadal ze "1 raz zabiore dowod, 2gi raz zabiore, 3x az sie tlumik uciszy "
Awatar użytkownika
Wojtuuus
#Civic4g Member
Auto:: i-VT
Silnik:: B16A1

Post autor: Wojtuuus »

Jeździsz z silencer'em? Kurde no, Skunk ma jakąś homologacje? Musi mieć! Ile masz decybeli na tym skunku z/bez wkładki? Niech się czepną kogoś innego :/

Polecam el-tec'a, chociaż go nie mam :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

codziennie jezdze z wkladka,bez wkladki to halas jak na lotnisku, homologacje? hehe ma tylko wspawana tabliczke znamionowa z jakimis nr seryjnymi, nie mierzylem glosnosci ale chyba to zrobie za okolo miesiac, najpierw zrobie przeglad a pozniej powiem dla goscia zeby mi zmierzyl glosnosc wydechu, calosc chcialbym uwiecznic w pliku avi. i w razie kontroli albo pokazac filmik albo cos, bo policjant mnie smieszy i wkurza za razem, bo sie uczepil jak kleszcz dupy
Awatar użytkownika
flejm
#Civic4g Member

Post autor: flejm »

bez pomiaru sonometrem to może sobie gadać że dowód zabierze. tyle jego.
jaram się starymi rupieciami
Awatar użytkownika
POUL
#Civic4g Member

Post autor: POUL »

zanim kupiłem HKSa dzwoniłem do wlasciciela firmy M tech poprzeczny przelod do edka mial kosztowac 450 pln nierdzewa
Many would say Ef will always be King. Keep it JDM
Awatar użytkownika
nogaj
#Civic4g Member

Post autor: nogaj »

flejm pisze:bez pomiaru sonometrem to może sobie gadać że dowód zabierze. tyle jego.
może zabrać dowód na słuch, wystarczy że w pokwitowaniu wpisze " Uzasadnione przypuszczenie nadmiernego hałasu zewnętrznego"
ja niestety tak miałem, :] i myślę coby nie przyspawać jakiejś homologacji od jakiegoś seryjnego tłumika :]
kliknij w moje EC9 ;)
Obrazek
Nie trąb gdy zwalniam, jadę na glebie, zaraz wahaczem, o coś przyjebie :P
Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Tankian »

nogaj pisze:
flejm pisze:bez pomiaru sonometrem to może sobie gadać że dowód zabierze. tyle jego.
może zabrać dowód na słuch, wystarczy że w pokwitowaniu wpisze " Uzasadnione przypuszczenie nadmiernego hałasu zewnętrznego"
ja niestety tak miałem, :] i myślę coby nie przyspawać jakiejś homologacji od jakiegoś seryjnego tłumika :]
dokładnie, jak ja straciłem dowód przez wydech to tak było wpisane na kwitku
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016

Wire Tuck na życzenie - kontakt pw/gg
Awatar użytkownika
max666
#Civic4g Member

Post autor: max666 »

nogaj pisze: i myślę coby nie przyspawać jakiejś homologacji od jakiegoś seryjnego tłumika :]
A co ci da ta homologacja. Jak ci się homologowany ( seryjny ) wydech wypali i jest za głośny to też ci mogą zabrać dowód.
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

nie no nie bede takich nr robil, wole zmienic wydech na cichszy i pozbyc sie problemow, bo pala mi nie odpusci, jak juz 2x sie przyprol za to samo to wiem ze za 3x zabierze mi dowod,a po co mam ladowac tylko kase w dowody i przeglady, i potwierdza sie znowu powiedzenie ze z *****mi nie wygrasz
Awatar użytkownika
Wojtuuus
#Civic4g Member
Auto:: i-VT
Silnik:: B16A1

Post autor: Wojtuuus »

max666 pisze:
nogaj pisze: i myślę coby nie przyspawać jakiejś homologacji od jakiegoś seryjnego tłumika :]
A co ci da ta homologacja. Jak ci się homologowany ( seryjny ) wydech wypali i jest za głośny to też ci mogą zabrać dowód.
Jeszcze nie miałem do czynienia z dżentelmenami, ale mój jest wypalony i wiem jaki to jest hałas :D
Obrazek
ODPOWIEDZ