Historie z mandatami, policmajstrami...

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
zayonnc
#Civic4g Member

Post autor: zayonnc »

Honda za bardzo nie przyciągają uwagi policji, no chyba, że zaryczą wydechem i na pełnej pi%&zie odjadą. Ale tak to raczej trzepanie to domena golfów i BMW, szczególnie jak są ciemne z przyciemnionymi szybami.
Pozdr
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Awatar użytkownika
noofaq
#Civic4g Friend

Post autor: noofaq »

prawo jazdy lat 5 (dziś rocznica :hyhy: )
mandatów: 0
punktów: 0

w sumie jakoś gliny mnie nie zatrzymują :)
maluchem zatrzymali mnie raz po ciemku jak wracałem od kobity. stracha miałem co niemara boi w tym maluchu wszystko sie sypało (począwszy od łysych opon do rozregulowanego gaźnika co objawiało się strzelaniem i ogniem z rury :D )
posprawdzali dokumenty, popytali czy student i podziekowali :P
odjezdżając mi akurat z rury strzelało ale nie zauważyli albo nie chciało się gonić :D

a hondy jeszcze nie łapali :D
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Adriano pisze:...dziwnie spojrzał na 400g młotek pod fotelem kierowcy ... ;)
Pewnie nie wiedział do czego to służy :hyhy: Adriano było mu powiedzieć że to do wbijania gwoździ :D joke

Jeśli chodzi o trzepanie :rotfl: to tylko celnicy mi trzepali 2x bagażnik. :D
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
Adriano
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Adriano »

ZlewiK pisze:Jeśli chodzi o trzepanie :rotfl: to tylko celnicy mi trzepali 2x bagażnik. :D
Ale towar w zderzakach/fotelach rozumiem przewożony, więc pełen luzik? :D ;)

Moja honda jak narazie nie miała szczęścia przekraczać za moimi sterami granicy, ani nawet w dalszą trasę wyjechać, także teraz jeśli o to drugie chodzi to w wakacje będzie chrzest bojowy. :hyhy: I to nie jeden pewnie. :)

Żeby nie było OT, to przytoczę historię sprzed kilku miesięcy jak się z chłopakami z 3city na spota umawialiśmy. :D
Miał być przejazd z Gdańska do Gdyni, więc postanowiłem się dołączyć w Sopocie, kawałek za zjazdem z ulicy prowadzącej na moją dzielnię. Zjechałem z tejże ulicy, wjechałem na główną, przejechałem przez wiadukt nad torami, jadę z 80 km/h i nagle widzę podnoszącą się w moim kierunku suszarkę. Hamulec w podłogę, na skraju pisku i efektownego hamowania i wskazówka prędkościomierza opada poniżej przeklętego 50 km/h. :) Pan z suszarką po minie widać, ze wyraźnie niezadowolony z takiego obrotu sprawy, ale mnie nie zatrzymuje (dodam tylko, że mój refleks (szachisty :P ) pozwolił mi już 3 razy w ten sposób uniknąć mandatu :D ) . Zatrzymuję się kawałek dalej w umówionym z chłopakami miejscu i dzwonię z info, że policja za wiaduktem. A kilka minut potem usłyszałem od nich historię, że jechali przepisowo 50 km/h blokując trochę drogę, a za nimi jakiś pan w Audi A8 miotał się po pasach i wkurzał, że mu drogę blokują. :) No więc chłopacy grzecznie puścili pana w A8, który dał upust swojemu zdenerwowaniu wciskając gaz w podłogę. Co było dalej nie muszę pisać. :rotfl:
było ED7 D16Z2+, jest 323 GTX BF 1.6T :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Enta
#Civic4g Member

Post autor: Enta »

U mnie za czasów Prelude była ciekawa sytuacja. Jade sobie 50-60 na drodze 2 pasmowej przegrodzonej pasem zieleni ( w mieście ) i tak sobie jade i na sąsiednim pasie ( w druga stronę ) jedzie radiowóz i nagle włacza syreny i lampki. Se mówie - pewno kogoś ścigają. Ujechałem z 200 metrów patrze a oni zawrócili na mój pas. Se mówie - pewno ktoś jedzie w moją stronę. Ujechałem 100 metrów a tu z naprzeciwka też transporter na syrenach i lampkach, ale se mówie - to nie do mnie. Parkuje koło kumpla i patrze a oni mnie okrążają :wstyd: Wstyd jak h... pół osiedla się zleciało, nie wiem do dzisiaj co było powodem kontroli, ale dostałem mandat 100zł za nie zapięte pasy ( bo odpiąłem, jak wychodziłem z auta do kumpla ). Polska policja ...
MichałO
#Civic4g Member

mandacik :(

Post autor: MichałO »

10 pkt. 400zł wisłostrada przed mostem siekierkowskim w Warszawie 118 km/h dozwolona prędkość na wisłostradzie 50 km/h :/ pierwsza kontrola 1 mandat prawko satyswakcja gwarantowana.
...
Awatar użytkownika
TomekWawa
#Civic4g Member

Post autor: TomekWawa »

6 lat prawko ponad 0 mandatów ale koleżka D16A9 stanała na swiatłach z psiarskim mondeo najmocniejszym, civ wybebeszony szybka plexia jeden fotel wiec pokazał klase z pod swiateł oczywiscie psy po cywilu swir nie zczaił 500zł 10pkt za to tylko ze blat 160km/h i ich opierdzielił a brali sie z nim;)))
Nowe części CIVIC/CRX : cukierki, amory KYB ULTRA SR, zestawy naprawcze, chłodnice, filtry, ROZRZĄDY D-SERIA, B-SERIA KOYO, NSK, NTN, MITSUBOSHI, POMPY WODY AISIN, GMB, PASKI KLINOWE GOODYEAR, BANDO info na PW, TANIO
G-Unit
#Civic4g Member

Post autor: G-Unit »

Jakoś na początku lutego będę miał prawko rok.
Żeby było śmieszniej dzisiaj wpadły pierwsze punkty karne. "Worek otworzył się" jak to pięknie określił funkcjonariusz drogówki. Miałem 77km/h na 50. Otrzymałem 4 punkty, 100zł no i pouczenie bo przecież człowiek uczy się całe życie :P Najlepsze było pytanie: i jak to sie jeździ panie Macieju w tych kubełkach :rotfl: :cwaniak:
Zwykłe rodzinne kombi do turlania się po buły
Ryba
#Civic4g Member

Post autor: Ryba »

Miałem jak na razie 3 kontrole, ale obyło się bez mandatów :hyhy:
1. Niedaleko lotniska jest, a raczej była fajna droga leśna. Od strony lotniska jest zakaz ruchu, natomiast od 2 można wjechać. Ja oczywiście wjechałem na zakazie; maluchem co by sobie poupalać troszkę ... no ale, że droga była strasznie dziurawa to jechałem może z 20km/h. Wyjeżdżam zza zakrętu a tam parówy :/ Zatrzymali, spytali sie o znak, popatrzyli w papiery, że nietutejszy jestem i puścili :]
2. Również maluchem zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli. Maluch jest już ogarnięty blacharsko i mechanicznie, ale nie jest jeszcze pomalowany więc wygląda jak totalny złom :kwasny: Pan policjant popatrzyl do środka - wybebeszony cały, 2 fotele a'la kubełki, w bagażniku ładne spawy + masa uszczelniająca, z tyłu czerwony silnik + wydech 2 rurka; całe auto obniżone :hyhy: Zapytał się kiedy maluję, potem sprawdził dokumenty (prawie 20 min) i puścił
3. Jechałem z Cynkiem, pojego nową furę, autem pożyczonym od wujka :) W kaliszu zatrzymali mnie za 78 na 50 :wstyd: Już myślałem, że będzie madat, ale policjant zapytał się gdzie jedziemy i po co, gdy wiedział, że mamy jeszcze dużoooo do przejechania powiedział "szerokiej drogi" tylko ostrożnie :D
Awatar użytkownika
Fawor
#Civic4g Member

Post autor: Fawor »

Ja miałem jak na razie jedną przygodę z niebieskimi. Tylko jedną również dzięki nim :hyhy: Ale do rzeczy:
Zaraz po napisaniu matury pojechałem z ojcem po następne autko. Asterix 1.6 16v. Z racji tego, że staruszkowi już nie chce się jeździć, a młody wtedy był napalony i popier*alał czym popadło :rotfl: to oczywiste, że trafiło na mnie. Wracam z Urzędu Celnego po opłaceniu akcyzy. Spokojna trasa, 110km/h leciutki zakręt w środku którego postawili znak, że już zaczęła się wioska ( :zdegustowany: ) no i tak turlając się z odpuszczonym gazem trafiłem zaraz za nim na radarek - 83 na 50... Wysiadam, zaczyna się rozmowa:

P: no widzi Pan, taka ładna pogoda, a tu na radar Pana złapali!
J: ( no bardzo kur*a śmieszne ) :/
P: Czyli tak: przekroczenie o 30km/h więc będzie 300zl i 6pkt.
j: ale paaaaanie władzo ( :rotfl: ) ja biedny uczeń jestem! Tyle co sobie auto kupiłem i maturę napisałem. Moja pierwsza kontrola, nie mam żadnych punktów i chciałbym, żeby tak zostało..

Policjant sprawdził, faktycznie żadnych punktów i żadnego mandatu.

P: No niech będzie..Ale jakiś mandat wystawić muszę! Będzie 50zł bez punktów..
J: no jak już trzeba... ( ;) )

Pooddawał mi wszystkie dokumenty itp więc rzucam 'do widzenia' i idę do auta. Po chwili jeden wysiadł i krzyknął:

"Wie Pan co, jak już ma Pan to nowe auto to niech Pan jeszcze wysupła 400zł na CB radio i po kłopotach z Policją!"
Ja: :zdziwko: No chyba trzeba będzie, odkrzyknąłem.

I faktycznie. Zaraz po powrocie kupiłem sobie radyjko, robię 15tys km tras rocznie i ani jednego zatrzymania :hyhy: Serdecznie polecam :)
She was one and only SOHC in EF Squad...
Awatar użytkownika
Kurek
#Civic4g Member

Post autor: Kurek »

ja miałem przygodę w sobotę w Kutnie ( łódzkie ). A więc zatrzymałem się na zakazie i zaraz mnie dorwali. Ale do czego zmierzam a wieć:
Niebieski bierze mój dowód i spisuje mnie i wypisuje mandat po czym się pyta:
A Gdynia to województwo zachodnio-pomorskie?
:wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:
Poprostu ręce mi opadły i sobie pomyślałem, że fajnych ludzi do policji przyjmują :rotfl:
142Km@7611obr/min 146Nm@5092obr/min i to mnie cieszyło...
Awatar użytkownika
piotrek422
#Civic4g Member

Post autor: piotrek422 »

no mi sie troche juz w życiu nazbierało w sumie to pecha miałem bo w sumie to jezdze tak w miare nie za szybko :) no to moja kolekcja(obecnie) :
- 05.2007 pewna wiocha koło miedzy Złotowem a Piłą ( Dolnik) 70 km/h na 50 100 zł i 2 pkt.
- 09.2007 niezapięte pasy 100 zł i 2 pkt
- 09.2007 ta sama wiocha co wczesniej 143 km/h na 50 wideoradar białe Stilo ( jak powiedziałem ze to chyba niemozliwe ze moj samochod tyle jedzie to zostałem zmierzony dziwnym spojrzeniem :D) no i 500 zł i 10 pkt.
- 12.2007 i rzucenie niedopałkiem papierosa w radiowóz przez okno jadącego pojazdu ( taka była tresc mandatu) 50 zł
A mandaty płace regularnie w terminie 7 dni :P
ODPOWIEDZ