Historie z mandatami, policmajstrami...
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Honda za bardzo nie przyciągają uwagi policji, no chyba, że zaryczą wydechem i na pełnej pi%&zie odjadą. Ale tak to raczej trzepanie to domena golfów i BMW, szczególnie jak są ciemne z przyciemnionymi szybami.
Pozdr
Pozdr
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
prawo jazdy lat 5 (dziś rocznica
)
mandatów: 0
punktów: 0
w sumie jakoś gliny mnie nie zatrzymują
maluchem zatrzymali mnie raz po ciemku jak wracałem od kobity. stracha miałem co niemara boi w tym maluchu wszystko sie sypało (począwszy od łysych opon do rozregulowanego gaźnika co objawiało się strzelaniem i ogniem z rury
)
posprawdzali dokumenty, popytali czy student i podziekowali
odjezdżając mi akurat z rury strzelało ale nie zauważyli albo nie chciało się gonić
a hondy jeszcze nie łapali
mandatów: 0
punktów: 0
w sumie jakoś gliny mnie nie zatrzymują
maluchem zatrzymali mnie raz po ciemku jak wracałem od kobity. stracha miałem co niemara boi w tym maluchu wszystko sie sypało (począwszy od łysych opon do rozregulowanego gaźnika co objawiało się strzelaniem i ogniem z rury
posprawdzali dokumenty, popytali czy student i podziekowali
odjezdżając mi akurat z rury strzelało ale nie zauważyli albo nie chciało się gonić
a hondy jeszcze nie łapali
Ale towar w zderzakach/fotelach rozumiem przewożony, więc pełen luzik?ZlewiK pisze:Jeśli chodzi o trzepanieto tylko celnicy mi trzepali 2x bagażnik.
Moja honda jak narazie nie miała szczęścia przekraczać za moimi sterami granicy, ani nawet w dalszą trasę wyjechać, także teraz jeśli o to drugie chodzi to w wakacje będzie chrzest bojowy.
Żeby nie było OT, to przytoczę historię sprzed kilku miesięcy jak się z chłopakami z 3city na spota umawialiśmy.
Miał być przejazd z Gdańska do Gdyni, więc postanowiłem się dołączyć w Sopocie, kawałek za zjazdem z ulicy prowadzącej na moją dzielnię. Zjechałem z tejże ulicy, wjechałem na główną, przejechałem przez wiadukt nad torami, jadę z 80 km/h i nagle widzę podnoszącą się w moim kierunku suszarkę. Hamulec w podłogę, na skraju pisku i efektownego hamowania i wskazówka prędkościomierza opada poniżej przeklętego 50 km/h.
było ED7 D16Z2+, jest 323 GTX BF 1.6T 

U mnie za czasów Prelude była ciekawa sytuacja. Jade sobie 50-60 na drodze 2 pasmowej przegrodzonej pasem zieleni ( w mieście ) i tak sobie jade i na sąsiednim pasie ( w druga stronę ) jedzie radiowóz i nagle włacza syreny i lampki. Se mówie - pewno kogoś ścigają. Ujechałem z 200 metrów patrze a oni zawrócili na mój pas. Se mówie - pewno ktoś jedzie w moją stronę. Ujechałem 100 metrów a tu z naprzeciwka też transporter na syrenach i lampkach, ale se mówie - to nie do mnie. Parkuje koło kumpla i patrze a oni mnie okrążają
Wstyd jak h... pół osiedla się zleciało, nie wiem do dzisiaj co było powodem kontroli, ale dostałem mandat 100zł za nie zapięte pasy ( bo odpiąłem, jak wychodziłem z auta do kumpla ). Polska policja ...
mandacik :(
10 pkt. 400zł wisłostrada przed mostem siekierkowskim w Warszawie 118 km/h dozwolona prędkość na wisłostradzie 50 km/h
pierwsza kontrola 1 mandat prawko satyswakcja gwarantowana.
...
6 lat prawko ponad 0 mandatów ale koleżka D16A9 stanała na swiatłach z psiarskim mondeo najmocniejszym, civ wybebeszony szybka plexia jeden fotel wiec pokazał klase z pod swiateł oczywiscie psy po cywilu swir nie zczaił 500zł 10pkt za to tylko ze blat 160km/h i ich opierdzielił a brali sie z nim;)))
Nowe części CIVIC/CRX : cukierki, amory KYB ULTRA SR, zestawy naprawcze, chłodnice, filtry, ROZRZĄDY D-SERIA, B-SERIA KOYO, NSK, NTN, MITSUBOSHI, POMPY WODY AISIN, GMB, PASKI KLINOWE GOODYEAR, BANDO info na PW, TANIO
Jakoś na początku lutego będę miał prawko rok.
Żeby było śmieszniej dzisiaj wpadły pierwsze punkty karne. "Worek otworzył się" jak to pięknie określił funkcjonariusz drogówki. Miałem 77km/h na 50. Otrzymałem 4 punkty, 100zł no i pouczenie bo przecież człowiek uczy się całe życie
Najlepsze było pytanie: i jak to sie jeździ panie Macieju w tych kubełkach

Żeby było śmieszniej dzisiaj wpadły pierwsze punkty karne. "Worek otworzył się" jak to pięknie określił funkcjonariusz drogówki. Miałem 77km/h na 50. Otrzymałem 4 punkty, 100zł no i pouczenie bo przecież człowiek uczy się całe życie
Zwykłe rodzinne kombi do turlania się po buły
Miałem jak na razie 3 kontrole, ale obyło się bez mandatów
1. Niedaleko lotniska jest, a raczej była fajna droga leśna. Od strony lotniska jest zakaz ruchu, natomiast od 2 można wjechać. Ja oczywiście wjechałem na zakazie; maluchem co by sobie poupalać troszkę ... no ale, że droga była strasznie dziurawa to jechałem może z 20km/h. Wyjeżdżam zza zakrętu a tam parówy
Zatrzymali, spytali sie o znak, popatrzyli w papiery, że nietutejszy jestem i puścili
2. Również maluchem zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli. Maluch jest już ogarnięty blacharsko i mechanicznie, ale nie jest jeszcze pomalowany więc wygląda jak totalny złom
Pan policjant popatrzyl do środka - wybebeszony cały, 2 fotele a'la kubełki, w bagażniku ładne spawy + masa uszczelniająca, z tyłu czerwony silnik + wydech 2 rurka; całe auto obniżone
Zapytał się kiedy maluję, potem sprawdził dokumenty (prawie 20 min) i puścił
3. Jechałem z Cynkiem, pojego nową furę, autem pożyczonym od wujka
W kaliszu zatrzymali mnie za 78 na 50
Już myślałem, że będzie madat, ale policjant zapytał się gdzie jedziemy i po co, gdy wiedział, że mamy jeszcze dużoooo do przejechania powiedział "szerokiej drogi" tylko ostrożnie 
1. Niedaleko lotniska jest, a raczej była fajna droga leśna. Od strony lotniska jest zakaz ruchu, natomiast od 2 można wjechać. Ja oczywiście wjechałem na zakazie; maluchem co by sobie poupalać troszkę ... no ale, że droga była strasznie dziurawa to jechałem może z 20km/h. Wyjeżdżam zza zakrętu a tam parówy
2. Również maluchem zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli. Maluch jest już ogarnięty blacharsko i mechanicznie, ale nie jest jeszcze pomalowany więc wygląda jak totalny złom
3. Jechałem z Cynkiem, pojego nową furę, autem pożyczonym od wujka
Ja miałem jak na razie jedną przygodę z niebieskimi. Tylko jedną również dzięki nim
Ale do rzeczy:
Zaraz po napisaniu matury pojechałem z ojcem po następne autko. Asterix 1.6 16v. Z racji tego, że staruszkowi już nie chce się jeździć, a młody wtedy był napalony i popier*alał czym popadło
to oczywiste, że trafiło na mnie. Wracam z Urzędu Celnego po opłaceniu akcyzy. Spokojna trasa, 110km/h leciutki zakręt w środku którego postawili znak, że już zaczęła się wioska (
) no i tak turlając się z odpuszczonym gazem trafiłem zaraz za nim na radarek - 83 na 50... Wysiadam, zaczyna się rozmowa:
P: no widzi Pan, taka ładna pogoda, a tu na radar Pana złapali!
J: ( no bardzo kur*a śmieszne )
P: Czyli tak: przekroczenie o 30km/h więc będzie 300zl i 6pkt.
j: ale paaaaanie władzo (
) ja biedny uczeń jestem! Tyle co sobie auto kupiłem i maturę napisałem. Moja pierwsza kontrola, nie mam żadnych punktów i chciałbym, żeby tak zostało..
Policjant sprawdził, faktycznie żadnych punktów i żadnego mandatu.
P: No niech będzie..Ale jakiś mandat wystawić muszę! Będzie 50zł bez punktów..
J: no jak już trzeba... (
)
Pooddawał mi wszystkie dokumenty itp więc rzucam 'do widzenia' i idę do auta. Po chwili jeden wysiadł i krzyknął:
"Wie Pan co, jak już ma Pan to nowe auto to niech Pan jeszcze wysupła 400zł na CB radio i po kłopotach z Policją!"
Ja:
No chyba trzeba będzie, odkrzyknąłem.
I faktycznie. Zaraz po powrocie kupiłem sobie radyjko, robię 15tys km tras rocznie i ani jednego zatrzymania
Serdecznie polecam 
Zaraz po napisaniu matury pojechałem z ojcem po następne autko. Asterix 1.6 16v. Z racji tego, że staruszkowi już nie chce się jeździć, a młody wtedy był napalony i popier*alał czym popadło
P: no widzi Pan, taka ładna pogoda, a tu na radar Pana złapali!
J: ( no bardzo kur*a śmieszne )
P: Czyli tak: przekroczenie o 30km/h więc będzie 300zl i 6pkt.
j: ale paaaaanie władzo (
Policjant sprawdził, faktycznie żadnych punktów i żadnego mandatu.
P: No niech będzie..Ale jakiś mandat wystawić muszę! Będzie 50zł bez punktów..
J: no jak już trzeba... (
Pooddawał mi wszystkie dokumenty itp więc rzucam 'do widzenia' i idę do auta. Po chwili jeden wysiadł i krzyknął:
"Wie Pan co, jak już ma Pan to nowe auto to niech Pan jeszcze wysupła 400zł na CB radio i po kłopotach z Policją!"
Ja:
I faktycznie. Zaraz po powrocie kupiłem sobie radyjko, robię 15tys km tras rocznie i ani jednego zatrzymania
She was one and only SOHC in EF Squad...
ja miałem przygodę w sobotę w Kutnie ( łódzkie ). A więc zatrzymałem się na zakazie i zaraz mnie dorwali. Ale do czego zmierzam a wieć:
Niebieski bierze mój dowód i spisuje mnie i wypisuje mandat po czym się pyta:
A Gdynia to województwo zachodnio-pomorskie?
Poprostu ręce mi opadły i sobie pomyślałem, że fajnych ludzi do policji przyjmują
Niebieski bierze mój dowód i spisuje mnie i wypisuje mandat po czym się pyta:
A Gdynia to województwo zachodnio-pomorskie?
Poprostu ręce mi opadły i sobie pomyślałem, że fajnych ludzi do policji przyjmują
142Km@7611obr/min 146Nm@5092obr/min i to mnie cieszyło...
- piotrek422
- #Civic4g Member
no mi sie troche juz w życiu nazbierało w sumie to pecha miałem bo w sumie to jezdze tak w miare nie za szybko
no to moja kolekcja(obecnie) :
- 05.2007 pewna wiocha koło miedzy Złotowem a Piłą ( Dolnik) 70 km/h na 50 100 zł i 2 pkt.
- 09.2007 niezapięte pasy 100 zł i 2 pkt
- 09.2007 ta sama wiocha co wczesniej 143 km/h na 50 wideoradar białe Stilo ( jak powiedziałem ze to chyba niemozliwe ze moj samochod tyle jedzie to zostałem zmierzony dziwnym spojrzeniem
) no i 500 zł i 10 pkt.
- 12.2007 i rzucenie niedopałkiem papierosa w radiowóz przez okno jadącego pojazdu ( taka była tresc mandatu) 50 zł
A mandaty płace regularnie w terminie 7 dni
- 05.2007 pewna wiocha koło miedzy Złotowem a Piłą ( Dolnik) 70 km/h na 50 100 zł i 2 pkt.
- 09.2007 niezapięte pasy 100 zł i 2 pkt
- 09.2007 ta sama wiocha co wczesniej 143 km/h na 50 wideoradar białe Stilo ( jak powiedziałem ze to chyba niemozliwe ze moj samochod tyle jedzie to zostałem zmierzony dziwnym spojrzeniem
- 12.2007 i rzucenie niedopałkiem papierosa w radiowóz przez okno jadącego pojazdu ( taka była tresc mandatu) 50 zł
A mandaty płace regularnie w terminie 7 dni
moje dziadostwo:)
http://www.civic4g.pl/forum/topics13/7126.htm
http://www.civic4g.pl/forum/topics13/7126.htm