WoW

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
matx2
#Civic4g Member

WoW

Post autor: matx2 »

Koledzy muszę sie z wami podzielić tym co mnie dzisiaj spotkało, bo raczej jest to niespotykane :( :(
Zaczynając od początku, jadę sobie z Dąbrowy Górniczej nowa droga na Lotnisko w Pyrzowicach, aż nagle usłyszałem straszny huk, potem brzęk metalu i od razu zaświeciła mi sie kontrolka od ładowania akumulatora :przestraszony: wiec zjeżdżam na pobocze, patrze pod maskę, a tam oba paski od alternatora i od pompy wspomagania leżą na silniku, patrze dalej, a tam cale kolo klinowe wykrzywione, nie wiedziałem co sie z nim stało :O :zalamany: :zalamany: wiec trójkąt i gleba pod autkiem, czy nie gubię jakichś płynów, ale na szczęście nie, ale po głębszych oględzinach , stwierdziłem ze kolo jest luźne, wiec je wyjąłem :/ :/ :szok: patrze a tam śruba leży na osłonie silnika a na asfalcie leżał czpień blokujący koło, 2 godziny czekałem aż tata mnie scholuje, i od razu do garażu tu oględziny i okazało sie ze koło po prostu sie odkręciło :szok::szok: :szok: :szok: , nic nie uszkodziło po za osłona silnika którą troszkę poskrobało ale to nic. Z koło wróciło na swoje miejsce razem z paskami i jest git :) :) :) :)

Przestroga: Sprawdź czy Twoje koło pasowe sie nie odkręca :) :) :) :)
Awatar użytkownika
Mortyr
#Civic4g Member

Post autor: Mortyr »

Miałeś szczęście że Ci paska nie ruszyło. ufff
Fiesta Mk3 >>> Civic ED6 >>> Laguna 2.2D >>> Eclipse 1g 4G63 >>> Primera P10 .... Poszukiwane białe, czarne, srebrne, czerwone, barcelona green EE9 ;]

Szukam szukam i znaleźć nie moge :[
Awatar użytkownika
matx2
#Civic4g Member

Nop szczescie jak nic bo to koło to troszke obudowe od paska przyotalo :(
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: HIO »

nieslyszales wczesniej tarcia jakiegos? jak sie odkreca to slychac.
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Pozostawia za plecami Babilonu dym

ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4 :)
Awatar użytkownika
qpx
#Civic4g Member
Auto:: ed7
Silnik:: d15b2 mpfi

Post autor: qpx »

Ja jak swoje koło pasowe chciałem odkręcić to wygiąłem wpierw klucz oczkowy, a potem złamałem porządną ruską nasadówke :zdziwko: Następnym krokiem będzie klucz pneumatyczny u znajomego, ale to dopiero jak furke uruchomię :D
.
Awatar użytkownika
matx2
#Civic4g Member

Nie nic nie było słychać, żadnych problemów ze wspomaganiem, ani z prądem, stało sie to nagle i bez ostrzeżenia :zalamany: zero objawów, i sam nie wiem jak to sie mogło odkręcić ale teraz zostało przykręcone kluczem dynamometrycznym z odpowiednia siłą wiec myślę że bedzie OK, tyle ze teraz mam 2 paski do wymiany bo te stare są bo są bo musiałem usprawnić Hanie, ale i tak pójdą do wymiany, bo kółko je troszkę po szczepiło :( :(
ODPOWIEDZ