Zrywamy z neostrada !!!
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Jest jakaś mapka albo adresy centrali?tfidos pisze:neo 6M + kupujesz router i jazda!Walter pisze:Ej chłopaki a jest jakaś opcja na łącze nim 4 MB które mozna podzielic na kilka kompów ??
Narazie mam DSL-a ale jak by coś ciekawszego się trafiło
tyle ze zeby zalozyc neo 6M trzeba być najdalel 2km od centrali
Tak samo musi być rozumiem z alternatywnymi prowiderami?
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
To nie zależy wyłącznie od odległości od centrali, ale i od jakości kabli. Czasem jest tak, że kable są przestarzałe i nie będą mogły uciągnąć tych 6-ciu, czy 8-iu megabitów i oni czekają aż zainteresuje się tematem kilka osób z okolicy i wtedy tepsa te kable wymienia. Tak jest np. u mnie - 4 mbity mogę mieć od ręki, ale 8 już nie (a różnica w abonamencie za miesiąc jest rzędu 50 zł). Trzeba po prostu dzwonić i się dowiadywać.
było ED7 D16Z2+, jest 323 GTX BF 1.6T 

W niemal centrul warszawy nie powinno być tragedii z okablowaniem, pytanie brzmi czy centrala = telepunkt? Czy ki wał?Adriano pisze:To nie zależy wyłącznie od odległości od centrali, ale i od jakości kabli. Czasem jest tak, że kable są przestarzałe i nie będą mogły uciągnąć tych 6-ciu, czy 8-iu megabitów i oni czekają aż zainteresuje się tematem kilka osób z okolicy i wtedy tepsa te kable wymienia. Tak jest np. u mnie - 4 mbity mogę mieć od ręki, ale 8 już nie (a różnica w abonamencie za miesiąc jest rzędu 50 zł). Trzeba po prostu dzwonić i się dowiadywać.
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
w centum wawy dsl4M nie ma problemu
dsl 15M i 8M jest juz wiekszy problem
adresow central chyba nie ma nigdzie w dostepnym miejscu udostepnionych.
a telepunkt to nie centrala
telepunkt nie ma z tym nic wspolnego
telepunkt to takie miejsce gdzie idioci nie majacy pojecia o tym co robią sprzedają rolnikowi na wieś NEO1M choć ten ma 10km od centrali
a na dodatek jest pobudowany po PCM 
dsl 15M i 8M jest juz wiekszy problem
nie do konca, tepsa(a raczej firma podwykonawcza) moze wymienic kabel wtedy gdy jest on uszkodzony ze starości albo gdy ma być pociągniety do klienta ktory bedzie przynosic duzo zysku, np jakas firmaAdriano pisze:Czasem jest tak, że kable są przestarzałe i nie będą mogły uciągnąć tych 6-ciu, czy 8-iu megabitów i oni czekają aż zainteresuje się tematem kilka osób z okolicy i wtedy tepsa te kable wymienia.
adresow central chyba nie ma nigdzie w dostepnym miejscu udostepnionych.
a telepunkt to nie centrala
EJ2: mix D15B7+D16Z6