Zrywamy z neostrada !!!

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

G-Unit
#Civic4g Member

Post autor: G-Unit »

Jak brak limitów będzie na stałe to może za niecałe pół roku wrócę do neo ;)
Zwykłe rodzinne kombi do turlania się po buły
Awatar użytkownika
Walter
#Civic4g Member

Post autor: Walter »

Ej chłopaki a jest jakaś opcja na łącze nim 4 MB które mozna podzielic na kilka kompów ??
Narazie mam DSL-a ale jak by coś ciekawszego się trafiło :)
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

Węwnątrz lokalu każde łącze możesz podzielić legalnie. Ja mam podzieloną Neo 2mbps i działa bez zarzutów :)

Czyli bierzesz Netie, neostrade, czy inne 6mbps i dzielisz albo lan, albo router :)
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
Micha_zz
#Civic4g Friend

Post autor: Micha_zz »

W Netii jest "możliwość udostępniania łącza poza lokal". Czyli nie tylko w lokalu :D
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

Post autor: tfidos »

Walter pisze:Ej chłopaki a jest jakaś opcja na łącze nim 4 MB które mozna podzielic na kilka kompów ??
Narazie mam DSL-a ale jak by coś ciekawszego się trafiło
neo 6M + kupujesz router i jazda!

tyle ze zeby zalozyc neo 6M trzeba być najdalel 2km od centrali :/
EJ2: mix D15B7+D16Z6 :)
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

tfidos pisze:
Walter pisze:Ej chłopaki a jest jakaś opcja na łącze nim 4 MB które mozna podzielic na kilka kompów ??
Narazie mam DSL-a ale jak by coś ciekawszego się trafiło
neo 6M + kupujesz router i jazda!

tyle ze zeby zalozyc neo 6M trzeba być najdalel 2km od centrali :/
Jest jakaś mapka albo adresy centrali?

Tak samo musi być rozumiem z alternatywnymi prowiderami?
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
Adriano
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Adriano »

To nie zależy wyłącznie od odległości od centrali, ale i od jakości kabli. Czasem jest tak, że kable są przestarzałe i nie będą mogły uciągnąć tych 6-ciu, czy 8-iu megabitów i oni czekają aż zainteresuje się tematem kilka osób z okolicy i wtedy tepsa te kable wymienia. Tak jest np. u mnie - 4 mbity mogę mieć od ręki, ale 8 już nie (a różnica w abonamencie za miesiąc jest rzędu 50 zł). Trzeba po prostu dzwonić i się dowiadywać.
było ED7 D16Z2+, jest 323 GTX BF 1.6T :)
Obrazek
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Adriano pisze:To nie zależy wyłącznie od odległości od centrali, ale i od jakości kabli. Czasem jest tak, że kable są przestarzałe i nie będą mogły uciągnąć tych 6-ciu, czy 8-iu megabitów i oni czekają aż zainteresuje się tematem kilka osób z okolicy i wtedy tepsa te kable wymienia. Tak jest np. u mnie - 4 mbity mogę mieć od ręki, ale 8 już nie (a różnica w abonamencie za miesiąc jest rzędu 50 zł). Trzeba po prostu dzwonić i się dowiadywać.
W niemal centrul warszawy nie powinno być tragedii z okablowaniem, pytanie brzmi czy centrala = telepunkt? Czy ki wał?
Awatar użytkownika
Adriano
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Adriano »

E-e, telepunkt nie ma nic wspólnego z centralą. Sądzę, że w centrum wawy nie będziesz miał żadnego problemu z 8-ioma megabitami.
było ED7 D16Z2+, jest 323 GTX BF 1.6T :)
Obrazek
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

w centum wawy dsl4M nie ma problemu
dsl 15M i 8M jest juz wiekszy problem
Adriano pisze:Czasem jest tak, że kable są przestarzałe i nie będą mogły uciągnąć tych 6-ciu, czy 8-iu megabitów i oni czekają aż zainteresuje się tematem kilka osób z okolicy i wtedy tepsa te kable wymienia.
nie do konca, tepsa(a raczej firma podwykonawcza) moze wymienic kabel wtedy gdy jest on uszkodzony ze starości albo gdy ma być pociągniety do klienta ktory bedzie przynosic duzo zysku, np jakas firma ;)

adresow central chyba nie ma nigdzie w dostepnym miejscu udostepnionych.

a telepunkt to nie centrala ;) telepunkt nie ma z tym nic wspolnego ;) telepunkt to takie miejsce gdzie idioci nie majacy pojecia o tym co robią sprzedają rolnikowi na wieś NEO1M choć ten ma 10km od centrali ;) a na dodatek jest pobudowany po PCM :P
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Czy centrala to taka skrzynka sporych rozmiarów stojąca na chodniku z napisem TPSA i dużą ilością kabelków? :D
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

Dzida pisze:Czy centrala to taka skrzynka sporych rozmiarów stojąca na chodniku z napisem TPSA i dużą ilością kabelków?
to jest szafa kablowa ;)

centala jest zawsze w jakis budynkach... tam dopiero jest kablekow, krosowek i pierdolek ;)
ODPOWIEDZ