ostrzezenia za wszystko i za nic

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

czy jestes za mozliwoscia robienia legalnych wpisow w dziale gielda u innych userow?

TAK
24
48%
NIE
26
52%

Liczba głosów: 50

Awatar użytkownika
Kaskader
#Civic4g Member

ostrzezenia za wszystko i za nic

Post autor: Kaskader »

chcial bym poruszyc temat i zrobic debate gdyz uwazam za chore, wystawianie ostrzezen za byle gowno i patrzac na przyklad z dzialu gielda.. np na innych forach typu http://www.honda-crx.info mozna pisac posty w sprzedam i kupie i nie ma z tym najmniejszego problemu, a u nas?! informuje innych o zakupie kilku czesci od sprzedajacego, zeby nie robili mu spamu.. chwile pozniej mam ostrzezenie za to.. to moze najlepiej w ogole zablokowac mozliwosc wpisow w dziale gielda osob nie bedacych autorami?!
jak dla mnie bezsens panie moderator :mur:
Awatar użytkownika
Yankol
#Civic4g Member

Re: ostrzezenia za wszystko i za nic

Post autor: Yankol »

Dla mnie bezsensem jest 3krotne łamanie dokładnie tego samego punktu regulaminu w ciągu niespełna 9 miesięcy...

A wracając do meritum Twojego problemu - taki a nie inny regulamin powstał jakiś czas temu ze względu na nagminny i robiący dużo bałaganu spam w dziale giełda. Na podstawie moich obserwacji mogę powiedzieć, że dzięki konsekwencji w działaniu (ostrzeżenia) owego spamu jest zdecydowanie mniej... co pewnie wszystkim ułatwia przeglądanie tych działów.

Polecam poczytać dyskusję na ten temat http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=26011 - wtedy może zrozumiesz dlaczego jest tak a nie inaczej.
Cham, prostak i je*any służbista.
Awatar użytkownika
maciej
#Civic4g Member

Post autor: maciej »

Tutaj w pełni popieram Yankola, na crx-info jest syf nie z tej ziemi i jestem gorącym zwolennikiem zamykania tematów jak na ckpl. Jak ktoś chce coś kupić to pisze pw lub korzysta z innej formy kontaktu, zamiast klepać bezsensowne posty i zbędnie podnosić tematy. Jak ktoś coś sprzeda, może to zaznaczyć w temacie, nie potrzeba na forum altruistycznych przysług i komentarzy w dziale giełda.
Obrazek
RacingFactory.pl
Telefon: 507 457 261
Gadu-Gadu: 32707752
E-mail: biuro@racingfactory.pl
Awatar użytkownika
ErroR
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: ErroR »

Zgadzam się z powyższym.
Od pilnowania porządku w danym temacie i uaktualniania jest sprzedawca,
od zamawiania lub "zaklepywania gratów" jest PW,
a od zachwalania sprzedawcy i gratów lub braku zadowolenia jest dział feedback.
Jeśli powyższe jest spełnione to nie będzie burdelu.
Nie ma potrzeby spuszczania się komuś w temacie, bo zamiast 1 str. trzeba czytać kilka :zly:
A driver don’t pick the car... Car pick the driver !!!
Obrazek
Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję :)
Zajrzyj na ->
https://www.facebook.com/SuchyBadyl
Awatar użytkownika
Szymo
#Civic4g Member

Post autor: Szymo »

pany głosujcie na nie bo będzie syf w tematach i tyle.... jak sprzedawcy będą łanie aktualizować swoje towary to bedzie ok
R.I.P. my love suka ;(
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaskader
#Civic4g Member

Post autor: Kaskader »

nikt nie mowi tutaj o zawalaniu tematu i pisaniu milionami postow tylko o pojedynczych wiadomosciach, badz tez zapytaniach..
jak dla mnie rownie dobrze klient moze zrobic up-a i napisac ze kupil cos z tego tematu, oraz napisac opinie..(jeden post nie zrobi z tematu smietnika, a jedynie zasugeruje innym sprzedajacym)
co za problem jest jesli ktos napisze zapytanie do sprzedajacego w temacie, a ten odp?! - przynajmniej nie beda sie powtarzaly pytania do sprzedajacego i kazdy bedzie mial info na temat danej rzeczy..
co do ankiety widze ze glosy sa 50:50 wiec nie do konca kazdy zgadza sie z waszymi wypowiedziami i ze straszeniem ze syf bedzie..
bo jak dla mnie najwiekszy syf i zamieszanie robi jeden moderator "yankol" do ktorego wiele osob ma pretensje, zreszta sie nie dziwie.. dziwie sie tylko ze nadal jest moderatorem i ze leczy w ten sposob jakies swoje kompleksy..
Awatar użytkownika
mac102
Administrator
Auto:: ED2 FK8
Silnik:: D16Z7+JRSC K20C

Post autor: mac102 »

Po dacie Twojej rejestracji na forum wnioskuję, że nie widziałeś tego co się tu działo przed wprowadzeniem obecnego regulaminu.
Generalnie większość "niezadowolonych" to nowi użytkownicy, którzy nie mieli styczności z wcześniejszą formą giełdy...

Jeden post o którym piszesz podbija sprzedającemu ogłoszenie, jednocześnie zrzucając niżej ogłoszenie innego usera. W przypadku, gdy takich postów jest więcej, szansa, że ktoś pominie np Twoje ogłoszenie wzrasta, a chyba chodzi o to, żeby było fair wobec wszystkich?
O przejrzystości ogłoszeń już nie wspominam...

Od opinii jest odpowiedni dział - patrz posty wyżej.

Bez obrazy, ale jedyną osobą która robi "syf", aktualnie jesteś Ty, bo w kwestii którą poruszyłeś, powiedziane zostało już chyba wszystko.

btw Error, Maciej, Szymo - polać Wam :piwo:
Awatar użytkownika
Yankol
#Civic4g Member

Szymo pisze:pany głosujcie na nie bo będzie syf w tematach i tyle.
Nie bój się o to ;) Nic nie będzie zmieniane.
Awatar użytkownika
Sashar
#Civic4g Member
Auto:: ED4
Silnik:: D16Z2

Post autor: Sashar »

I tak dostałem ostrzeżenie za "ups, nie przeczytałem regulaminu".
Szczera prawda, że forum jest dobrze ogarnięte. Za byle co się nie dostaje ostrzeżeń. Chociaż ostrzeżenia powinny mijać po jakimś czasie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Yankol
#Civic4g Member

Sashar pisze:Chociaż ostrzeżenia powinny mijać po jakimś czasie :D

Mijają. Z tego co pamiętam po 2 albo 3 miesiącach.
Awatar użytkownika
inny69
#Civic4g Member

Post autor: inny69 »

jestem na NIE . chcesz coś kupić to po to jest nr kontaktowy lub też pw żeby tam się dowiedzieć czegoś wiecej o danym "produkcie "a nie robienie wielkiego syfu publicznie
ps. jak ci się nie podoba praca naszych moderatorów to stwórz swoje forum i na nim rób syf :)
Obrazek
ODPOWIEDZ