jak dla mnie bezsens panie moderator
ostrzezenia za wszystko i za nic
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
ostrzezenia za wszystko i za nic
chcial bym poruszyc temat i zrobic debate gdyz uwazam za chore, wystawianie ostrzezen za byle gowno i patrzac na przyklad z dzialu gielda.. np na innych forach typu http://www.honda-crx.info mozna pisac posty w sprzedam i kupie i nie ma z tym najmniejszego problemu, a u nas?! informuje innych o zakupie kilku czesci od sprzedajacego, zeby nie robili mu spamu.. chwile pozniej mam ostrzezenie za to.. to moze najlepiej w ogole zablokowac mozliwosc wpisow w dziale gielda osob nie bedacych autorami?!
Re: ostrzezenia za wszystko i za nic
Dla mnie bezsensem jest 3krotne łamanie dokładnie tego samego punktu regulaminu w ciągu niespełna 9 miesięcy...
A wracając do meritum Twojego problemu - taki a nie inny regulamin powstał jakiś czas temu ze względu na nagminny i robiący dużo bałaganu spam w dziale giełda. Na podstawie moich obserwacji mogę powiedzieć, że dzięki konsekwencji w działaniu (ostrzeżenia) owego spamu jest zdecydowanie mniej... co pewnie wszystkim ułatwia przeglądanie tych działów.
Polecam poczytać dyskusję na ten temat http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=26011 - wtedy może zrozumiesz dlaczego jest tak a nie inaczej.
A wracając do meritum Twojego problemu - taki a nie inny regulamin powstał jakiś czas temu ze względu na nagminny i robiący dużo bałaganu spam w dziale giełda. Na podstawie moich obserwacji mogę powiedzieć, że dzięki konsekwencji w działaniu (ostrzeżenia) owego spamu jest zdecydowanie mniej... co pewnie wszystkim ułatwia przeglądanie tych działów.
Polecam poczytać dyskusję na ten temat http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=7&t=26011 - wtedy może zrozumiesz dlaczego jest tak a nie inaczej.
Cham, prostak i je*any służbista.
Tutaj w pełni popieram Yankola, na crx-info jest syf nie z tej ziemi i jestem gorącym zwolennikiem zamykania tematów jak na ckpl. Jak ktoś chce coś kupić to pisze pw lub korzysta z innej formy kontaktu, zamiast klepać bezsensowne posty i zbędnie podnosić tematy. Jak ktoś coś sprzeda, może to zaznaczyć w temacie, nie potrzeba na forum altruistycznych przysług i komentarzy w dziale giełda.
Zgadzam się z powyższym.
Od pilnowania porządku w danym temacie i uaktualniania jest sprzedawca,
od zamawiania lub "zaklepywania gratów" jest PW,
a od zachwalania sprzedawcy i gratów lub braku zadowolenia jest dział feedback.
Jeśli powyższe jest spełnione to nie będzie burdelu.
Nie ma potrzeby spuszczania się komuś w temacie, bo zamiast 1 str. trzeba czytać kilka
Od pilnowania porządku w danym temacie i uaktualniania jest sprzedawca,
od zamawiania lub "zaklepywania gratów" jest PW,
a od zachwalania sprzedawcy i gratów lub braku zadowolenia jest dział feedback.
Jeśli powyższe jest spełnione to nie będzie burdelu.
Nie ma potrzeby spuszczania się komuś w temacie, bo zamiast 1 str. trzeba czytać kilka
A driver don’t pick the car... Car pick the driver !!!

Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję
Zajrzyj na -> https://www.facebook.com/SuchyBadyl

Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję
Zajrzyj na -> https://www.facebook.com/SuchyBadyl
pany głosujcie na nie bo będzie syf w tematach i tyle.... jak sprzedawcy będą łanie aktualizować swoje towary to bedzie ok
nikt nie mowi tutaj o zawalaniu tematu i pisaniu milionami postow tylko o pojedynczych wiadomosciach, badz tez zapytaniach..
jak dla mnie rownie dobrze klient moze zrobic up-a i napisac ze kupil cos z tego tematu, oraz napisac opinie..(jeden post nie zrobi z tematu smietnika, a jedynie zasugeruje innym sprzedajacym)
co za problem jest jesli ktos napisze zapytanie do sprzedajacego w temacie, a ten odp?! - przynajmniej nie beda sie powtarzaly pytania do sprzedajacego i kazdy bedzie mial info na temat danej rzeczy..
co do ankiety widze ze glosy sa 50:50 wiec nie do konca kazdy zgadza sie z waszymi wypowiedziami i ze straszeniem ze syf bedzie..
bo jak dla mnie najwiekszy syf i zamieszanie robi jeden moderator "yankol" do ktorego wiele osob ma pretensje, zreszta sie nie dziwie.. dziwie sie tylko ze nadal jest moderatorem i ze leczy w ten sposob jakies swoje kompleksy..
jak dla mnie rownie dobrze klient moze zrobic up-a i napisac ze kupil cos z tego tematu, oraz napisac opinie..(jeden post nie zrobi z tematu smietnika, a jedynie zasugeruje innym sprzedajacym)
co za problem jest jesli ktos napisze zapytanie do sprzedajacego w temacie, a ten odp?! - przynajmniej nie beda sie powtarzaly pytania do sprzedajacego i kazdy bedzie mial info na temat danej rzeczy..
co do ankiety widze ze glosy sa 50:50 wiec nie do konca kazdy zgadza sie z waszymi wypowiedziami i ze straszeniem ze syf bedzie..
bo jak dla mnie najwiekszy syf i zamieszanie robi jeden moderator "yankol" do ktorego wiele osob ma pretensje, zreszta sie nie dziwie.. dziwie sie tylko ze nadal jest moderatorem i ze leczy w ten sposob jakies swoje kompleksy..
- mac102
- Administrator
- Auto:: ED2 FK8
- Silnik:: D16Z7+JRSC K20C
Po dacie Twojej rejestracji na forum wnioskuję, że nie widziałeś tego co się tu działo przed wprowadzeniem obecnego regulaminu.
Generalnie większość "niezadowolonych" to nowi użytkownicy, którzy nie mieli styczności z wcześniejszą formą giełdy...
Jeden post o którym piszesz podbija sprzedającemu ogłoszenie, jednocześnie zrzucając niżej ogłoszenie innego usera. W przypadku, gdy takich postów jest więcej, szansa, że ktoś pominie np Twoje ogłoszenie wzrasta, a chyba chodzi o to, żeby było fair wobec wszystkich?
O przejrzystości ogłoszeń już nie wspominam...
Od opinii jest odpowiedni dział - patrz posty wyżej.
Bez obrazy, ale jedyną osobą która robi "syf", aktualnie jesteś Ty, bo w kwestii którą poruszyłeś, powiedziane zostało już chyba wszystko.
btw Error, Maciej, Szymo - polać Wam
Generalnie większość "niezadowolonych" to nowi użytkownicy, którzy nie mieli styczności z wcześniejszą formą giełdy...
Jeden post o którym piszesz podbija sprzedającemu ogłoszenie, jednocześnie zrzucając niżej ogłoszenie innego usera. W przypadku, gdy takich postów jest więcej, szansa, że ktoś pominie np Twoje ogłoszenie wzrasta, a chyba chodzi o to, żeby było fair wobec wszystkich?
O przejrzystości ogłoszeń już nie wspominam...
Od opinii jest odpowiedni dział - patrz posty wyżej.
Bez obrazy, ale jedyną osobą która robi "syf", aktualnie jesteś Ty, bo w kwestii którą poruszyłeś, powiedziane zostało już chyba wszystko.
btw Error, Maciej, Szymo - polać Wam
Nie bój się o toSzymo pisze:pany głosujcie na nie bo będzie syf w tematach i tyle.
- Sashar
- #Civic4g Member
- Auto:: ED4
- Silnik:: D16Z2
I tak dostałem ostrzeżenie za "ups, nie przeczytałem regulaminu".
Szczera prawda, że forum jest dobrze ogarnięte. Za byle co się nie dostaje ostrzeżeń. Chociaż ostrzeżenia powinny mijać po jakimś czasie
Szczera prawda, że forum jest dobrze ogarnięte. Za byle co się nie dostaje ostrzeżeń. Chociaż ostrzeżenia powinny mijać po jakimś czasie
Sashar pisze:Chociaż ostrzeżenia powinny mijać po jakimś czasie![]()
Mijają. Z tego co pamiętam po 2 albo 3 miesiącach.
jestem na NIE . chcesz coś kupić to po to jest nr kontaktowy lub też pw żeby tam się dowiedzieć czegoś wiecej o danym "produkcie "a nie robienie wielkiego syfu publicznie
ps. jak ci się nie podoba praca naszych moderatorów to stwórz swoje forum i na nim rób syf
ps. jak ci się nie podoba praca naszych moderatorów to stwórz swoje forum i na nim rób syf