przegląd

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Wojtuuus
#Civic4g Member
Auto:: i-VT
Silnik:: B16A1

Re: przegląd

Post autor: Wojtuuus »

flejm pisze:przecież jak nie ciągniesz przyczepki to hak MUSI BYĆ ZDEMONTOWANY...
coś szklisz, w eg cały czas jest i nikt się nie pluje, a w sedanie w sumie to samo i przez 16 lat nikt się nie przypluł a hak kilka razy zapobiegł zmasakrowaniu tyłu auta ;)
Obrazek
abecadlo
#Civic4g Member

Post autor: abecadlo »

tak samo jak wiekszosc jezdzi z pomaranczowymi postojami a na kontroli ani razu sie nie przyczepili...
prawda jest taka ze Hak musi byc zdejmowany a to czy ktos sie doczepi to juz jego sprawa.
Awatar użytkownika
flejm
#Civic4g Member

Post autor: flejm »

przepisy unijne... http://www.holownicze.waw.pl/przepisy.html
Wojtuuus pisze:hak kilka razy zapobiegł zmasakrowaniu tyłu auta ;)
90% aut ma właśnie po to hak zamontowany, a nie do tego służy... chyba przez złośliwość albo chytrość polacy jeżdżą z tym na co dzień
jaram się starymi rupieciami
Awatar użytkownika
MarO
#Civic4g Member

Post autor: MarO »

flejm pisze:przecież jak nie ciągniesz przyczepki to hak MUSI BYĆ ZDEMONTOWANY...
Nie wiem czy musi czy nie, typ zabral mi dowod za "niezgodnosc wpisu w dowodzie ze stanem faktycznym pojazdu". Chlop ewidentnie szukal "haka" :D ale nie znalazl nic i doyebal sie za brak haka hehe.
10 min. szukal, chodzil w kolo auta i wszedzie zagladal.
Klucac sie z nim dal mi przyklad:
"- A jak kogos potrace to ludzie pozniej powiedza, to byla czarna Honda z bialymi kolkami bez haka, a w bazie danych maja z hakiem i jest to mylace" taka mialem mine na to co ten cymbal wygaduje > :szok:
Do amberow sie nie czepil wiec mysle ze to ich tak nie boli.

Fakt moglem powiedziec ze dopiero co zdemontowalem bo mam 30 dni na zgloszenie tego ale nigdy nie mialem takiego przypadku i nie znalem poprostu przepisow.
Mój CRX EE8 VTEC '91

Obrazek
ODPOWIEDZ