Auto ze stanow po wypadku. Czy kupic??

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
bombel85
#Civic4g Member

Auto ze stanow po wypadku. Czy kupic??

Post autor: bombel85 »

Qmpel chce sobie kupic ten samochod, dokladnie z tego ogloszenia:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8879706

Sprawdzil numer VIN na tej stronce w tym temacie:

http://bezwypadkowe.net/f509/chrysler-c ... s-n-23062/

Mozna przeczytac co tam napisali i co myslicie o takich samochodach?? Warto sie ladowac w takie cos?? Czy w takich wypadkach samochod naprawde jest po duzych kraksach?? Moze ktos sie orientuje cos w temacie, bede wdzieczny za odp ;)
Awatar użytkownika
Rakuu
#Civic4g Member
Kontakt:

Re: Auto ze stanow po wypadku. Czy kupic??

Post autor: Rakuu »

"Salvage Certificate lub Salvage Title (powypadkowy). Dokument ten wydawany jest dla pojazdów, które są uszkodzone w takim stopniu, że koszt naprawy pojazdu przewyższa jego rynkową wartość. Wydaje go się również w przypadku, gdy pojazd został uznany za zagubiony/utracony przez właściciela, firmę ubezpieczeniową, władze innego stanu bądź przez organy sądownicze. Niektóre stany traktują Salvage Title tak samo jak Junk Title i odwrotnie. Niemniej większość używa tego tytułu dla oznaczenia, że pojazd nie może być dopuszczony do poruszania się po drogach, a tym samym nie można wydać dla niego dowodu rejestracyjnego w tym samym stanie."
Skoro ktoś stwierdził, że to nie powinno jeździć, to chyba nie powinno.
Wyglądać może ładnie. Prosto też może jechać. Ale w końcu może się sypnąć.
Przynajmniej ja to tak widzę ;)
JECHAŁ MICHAŁ KOŃ MU ZDYCHAŁ!
www.ARdetailing.pl
Awatar użytkownika
bart2001
#Civic4g Member

Post autor: bart2001 »

jak jest dobrze zrobiony...i już zarejestrowany w pl to ja bym sie nie czaił...no z częsciamy moze być troche zachodu szczególnie jeśli chodzi o lampy zderzaki i różne takie duperele.... Mam USDMA i troche czasami tzreba poszukac ;)
Awatar użytkownika
venom
#Civic4g Friend
Auto:: ED8
Silnik:: D15B2

Post autor: venom »

Mój znajomy ma taką. Jeśli chodzi o części to błotnik, zderzak, maska i lampy kosztowały go 6 tys :P
ED8 USDM '90

Obrazek
Awatar użytkownika
bombel85
#Civic4g Member

Post autor: bombel85 »

No autko jezdzi juz jak jest napisane w ogloszeniu chyba z 2 lata w PL, bo inny qmpel zna wlasciciela bardzo dobrze. Znow inny qmpel zainteresowal sie kupnem i postanowil sprawdzic co i jak, bedzie jeszcze sprawdzany na serwsie Chryslera. Wiadomo sprzedajacy nie powie takich rzeczy, ale pewnie i tak wiedzial co bylo. Z tego co wiem to mimo wszystko jezdzil nim jak normalnym samochodem przez te 2 lata.
patryksmo

Post autor: patryksmo »

41000 to kawałek grosza wszystko zależy czy wiąże się z takim autem jakieś kilkuletnie plany.jeżeli ma to być auto na rok ,dwa to można brać jak jest zrobiony . gdyby miało być na dłużej to bym raczej poszukał czegoś innego.
Awatar użytkownika
Wroński
#Civic4g Member

Post autor: Wroński »

pamietam jak robilem zawieszenie w swojej hance to przywiezli takiego do warsztatu koles ledwo co kupil i sie zesralo na srodku drogi

a poza tym wyglada jak rozdeptana ropucha

ja bym tego auta nie kupowal

za 40 k wolalbym czegos innego poszukac
ODPOWIEDZ