Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Mike
#Civic4g Member

Re: Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

Post autor: Mike »

wreszcie ktoś ruszył tą lawinę :)

jeżeli chodzi o PSEUDOSB może zostać, i tak ludzie inteligentni nie patrzą na ilość postów :]

była już taka akcja, że okazało się że gość z 2000 postów ma tylko 200 z działu technicznego :P - (bez spinek :) tak tylko przytaczam :)

mnie najbardziej wkurza jak się loguje ktoś świeży i zamiast poszukać zakłada kilka nowych tematów w każdym pytając o jakieś pierdoły.
Takie akcje trzeba piętnować i tematy usuwać !

Jeżeli chodzi o kolegę WBR to juz napisałem wszystko co myślę o nim ale też nie "kręci" mnie cięcie szlifierką cifów :/

Osobiście mam sporo czasu w pracy i tak siedzę na forum i tak, więc jeżeli administracja da mi trochę władzy to zrobiłbym tu porządek, trzeba połączyć sporo tematów, resztę pokasować itp itd :/

tyle mogę zrobić :]
SKLEP MOTORYZACYJNY - AUTO-MECHANIKA - WULKANIZACJA - PROSTOWANIE FELG - USŁUGI PIASKOWANIA
KRAKÓW - F-VAT - zapraszam na PW - GG 1579201- 602 22 60 11
Awatar użytkownika
Mazek
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Mazek »

bylem juz na kilku forach na ktorych administracja opierdzielala sie tak jak tutaj i tylko zeby nie ludzie ktorzy musieli prosic aby cos zrobili z tym burdelem to forum popadlo by w zapomnienie...dlatego wezcie sie za dupe plaskiego na twarz i powiedzcie sobie "co to za burdel sie porobil na forum" "zaczynamy wiosenne porzadki i nagradzamy warnami" itd itp

Moze nie znacze nic na tym forum ale powoli zastanawiam sie czy cos jeszcze mnie tutaj ciagnie po za "dział techniczny"
Obrazek
Awatar użytkownika
misza
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: misza »

no wreszcie coś sie dzieje...
choc jest to juz kolejny temat o reaktywacji forum to mam nadzieje ze teraz cos z tego wyniknie i napisze to co juz napisałem wczesniej:
jeśli od pół roku nikt nie moze sie zebrac zeby przywrócic stary styl to niech zrobi to ktos kto sie zajmuje tym zawodowo i wezmie za to hajs.. - co jak co ale ze zbiórka pieniedzy na serwer nigdy kłopotów nie bylo..
TO-MASS pisze:nie może być tak że linki na stronie głównej nie działają. Nie ma galerii, faq już nie takie jak kiedyś, wielu podstron po prostu nie ma.]
noofaq juz pisał ze część plików została utracona bezpowrotnie ale zgadzam sie z tym ze trzeba cos z tym zrobic.
mozna wyłączyc nabijanie postów z off topa, przywrócic panel piwny, zmienic modów itd.. ale ludzie na forum po prostu sie zmieniają i tyle.. nie ma DODI'ego jest pan WBR.. pewnych rzeczy sie nie przeskoczy :zdegustowany:

tymczasem zeby ograniczyc spam proponuje założenie i podwieszenie podobnego do tego tematu:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showth ... ie+pytanie

mike jako kandydat na moderatora masz mój głos :ok:
- Pomoc drogowa 24h - Samochody zastępcze - Odszkodowania - tel. 888 111 206 http://www.auto-pomoc.net
Awatar użytkownika
xtomay
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: xtomay »

Tu nie ma co pisać chyba kto na moderatora, a kto nie.
Generalnie owszem, każdy się starzeje, zmienia zainteresowania. Z wiekiem przychodzi też (smutne, ale chyba prawdziwe) zmiana auta...
Nie znaczy to jednak, że na forum nie może być jak dawniej. Owszem, osoby się zmieniają, ale atmosfera i ogólny wizerunek może być nadal taki jak kiedyś.
Trzeba chcieć to raz, i trzeba próbować coś robić, to dwa.
Ja pisałem o tym stylu, że może da radę ogarnąć. Ode mnie nikt mi nie pomógł, więc najprościej będzie kogoś znaleźć kto to zrobi za kasę.
Jak zrzucimy się po 3, 5 czy 10zł to chyba nie zbiedniejemy. :)

Administracja ponoć prowadzi już jakieś rozmowy. Co możemy zrobić? Czekać, aż podjęte zostaną słuszne kroki. Chyba każdy zauważył, że jest potrzeba na wprowadzenie świeżości do opiekunów forum.
I Obrazek My Honda. KLIKNIJ W OBRAZEK.
Obrazek
Awatar użytkownika
ppiotrek
#Civic4g Member

Post autor: ppiotrek »

Jeśli chodzi o moderatora to... Myślę, że wystarczyłby Banan i jeszcze dwie osoby. Najlepiej gdyby to była osoba z doświadczeniem w podobnych sprawach, miała odpowiedni staż na forum i wiadomo żeby codziennie zaglądała tutaj. Poza tym nie można popadać ze skrajności w skrajność. Wiecie, żeby nie wyszło, że do tej pory moderacji nie było, a teraz nagle będą się sypały ostrzeżenia i co chwile jakiś temat będzie zamykany. Z umiarem :)

A pomysł z szybkim pytaniem idealny. Sam o tym myślałem. Nie trzeba by zakładać tematów z błahych powodów.
Wiosenny detailing mojego CRX ED9 - zobacz i oceń efekty!
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?p=346956#p346956

Obrazek

Honda CRX ED9 B16A1 <3 - sprzedane...

Jest BMW!
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Co mogę ze swojej strony napisać ...

1. Forum od dłuższego czasu przez to że musieliśmy zmienić skrypt wygląda jak wygląda, czyli wg mnie do doopy, osobiście nie byłem za tym ale tak musiało być, bo jak zapewne pamiętacie wysypywało się non stop.

2. Wg mnie do powrotu świetności civic4g.pl potrzeba kogoś kto mógłby poprawić skrypt na - do złudzenia przypominający i zawierający większość potrzebnych dodatków jakie miał nasz pierwszy wygląd forum. Ja nie dam rady niestety tego zrobić, ale gdybym miał wystarczającą do tego wiedzę to już by to dawno było zrobione. Był już poruszany temat żeby zapłacić za to, ale chętnych było jak zwykle wielu i wszystko stoi jak stało.

3. Chcecie zmieniać administrację ? Proszę bardzo - jeśli macie jakichś kandydatów którzy spełnią Wasze wszystkie oczekiwania i niczego to nie pogorszy to nie ma problemu - tyle że każdy z obecnych adminów i modów zapewne nie będzie za tym, żeby to był ktoś - że tak to nazwę "z ulicy" i w ogóle niezorientowany w tym jakie tu panują/panowały zasady. Nie będę ukrywał że ja od pewnego momentu (trochę osobistych powodów) zacząłem mniej czytać forum, ale w tym okresie był i w zasadzie jest dość spory squad administracyjny i każdy z nas się nawzajem uzupełniał: a to www i grafiką, opieka nad galerią, pilnowaniem przestrzegania regulaminów, ogłoszeń, eliminowaniem trollingu... zamykaniem, kasowaniem, scalaniem, przenoszeniem tematów, jeden z reguły siedział w nocy, inny już od samego rana, reakcja na coś co się działo źle była wręcz błyskawiczna, ogarnianie tematów klubowych, gadżetów, organizowanie zlotów i wiele wiele innych dziedzin życia klubu działało jak należy, swego czasu działy na forum zostały w bardzo krótkim czasie przebudowane co usprawniło wyszukiwanie tematów, porady techniczne każdy adm czy mod w zakresie swojej wiedzy dawał albo szybko kierował do odpowiedniego działu, tak to kiedyś wyglądało ... Generalnie winą obecnej sytuacji, o której piszecie, jest (wg mnie) ten nieprzyjazny skrypt, to nie jest tak że nikomu się już nie chce - ja bynajmniej straciłem cierpliwość do obsługi tego forum, pewnie reszta też... nie zaglądam często bo bym 3x dłużej czytał wszystkie posty, pogubił się co już przeczytałem a co nie itp. A aż tyle czasu nie mam…

4. Moim zdaniem dział Offtopic to powinien być w ogóle zlikwidowany żeby dziecinadę z forum wyplewić (przepraszam jeśli kogoś uraziłem). Co do shout`a to mógłby być. A Regulamin działu sprzedam zmieniony o dodatkowy punkt „nie sprzedajemy złomu i piachu na forum” albo coś podobnego.

PS: Jeśli uda się w cudowny sposób przywrócić poprzedni styl forum, deklaruję, że zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby zrobić trochę porządku na forum aby było jak dawniej, o ile nie zostanę odwołany z funkcji...

Pozdrawiam

:nietoperek:
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
misza
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: misza »

xtomay pisze:Tu nie ma co pisać chyba kto na moderatora, a kto nie.
może nie ma co pisac tu akurat ale jesli wiekszośc domaga sie zmieny modów to potrzebni są nowi. mike zadeklarował sie sam co oznacza ze ma chęci czyli cos bardzo ważnego czego brakuje obecnym moderatorom (nie wszystkim)
- Pomoc drogowa 24h - Samochody zastępcze - Odszkodowania - tel. 888 111 206 http://www.auto-pomoc.net
Awatar użytkownika
zielina89
#Civic4g Member
Auto:: EE9
Silnik:: B16A1

Post autor: zielina89 »

Popieram Mike'y jako moda jeśli ktoś ma chęci to niech działa. Proponowałbym także xtomaya z tego względu ,że był (notabene do dzisiejszego dnia :P ) moderatorem od 2 lat na stronie http://ubplanet.pl/index.php odwiedza także codziennie forum ,więc myślę ,ze sobie poradzi :)
Old School Brothers
Obrazek
ED7 d16z2 > ED7 d16a9 > EE9 b16a1 > ED9 d16z5 > ED6 d16w4 > EC8 d16w4 > EE9 b16a1
Awatar użytkownika
xtomay
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: xtomay »

No w gruncie rzeczy, UBPlanet to największe forum graficzne w Polsce. Dzisiaj otrzymałem tam VIPa. Pewnie Administrator w razie czego, może coś o mnie powiedzieć.
Ja bardzo chętnie spróbowałbym, razem z inną świeżą krwią, doprowadzić do porządku.
Zawsze można spróbować też załatwić styl i skrypt, w dobie internetu to chyba nie będzie problemem.

Co do tego, że moderatora nie może mieć 'ktoś z ulicy'.
Dlatego właśnie nie chciałem się proponować, bo pewnie dla wielu z Was jestem świeżym, nowym.
Ale skoro już Zielina wspomniał, to jednak napiszę.
Generalnie, Grupa Poznań to obecnie chyba najliczniejsza grupa fanatyków c4g. Regularne spoty, częste wspólne wypady. Nie chcę nikogo tu urazić, ale sami zauważyliście, że ludzie się zmieniają, i ich zainteresowania również. Aktualnie, w Poznaniu 4g są bardzo dobrze widoczne. Myślę, że ktoś od Nas przyda się we władzy.
I tak wszystko w rękach Wyższych. :)
I Obrazek My Honda. KLIKNIJ W OBRAZEK.
Obrazek
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

No dobra, zróbmy jakiś krok naprzód.

Zlewik dawaj numer konta, robimy zrzute, nie wiem czy xtomay jest człowiekem z ulicy, ale mysle ze jak damy mu pogmerać, uzbieramy dla niego na piwo, a wczesniej zrobimy bakap wszystkiego to będzie dobrze ;p

ciagle nie rozumiem dlaczego nasze forum nie moze miec takiego wyglądu jak passwordjdm.pl; skoro im sie nic nie wiesza nic nie muli i nic nie wywala, a przypomina nasze stare kuuurde nie nadążam ;)

Make something, change something, do something better - tak jak na reklamie diesla Hondy ;p

:)
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
venom
#Civic4g Friend
Auto:: ED8
Silnik:: D15B2

Post autor: venom »

Dzida, proponowałem już wcześniej, że pozbieram kasę ale nie wiadomo ile jej potrzeba. Najpierw miał być znaleziony człowiek, który poda kwotę za ogarnięcie forum, a potem miała być przeprowadzona zbiórka $$. Z tym, że nie wiem jak bardzo te poszukiwania są zaawansowane, ale skoro Banan mówi, żebyśmy byli cierpliwi to chyba coś się dzieje :ok:
ED8 USDM '90

Obrazek
Awatar użytkownika
bombel85
#Civic4g Member

Post autor: bombel85 »

Wszystko fajnie ze sie cos dzieje, tylko jako uzytkownik tego forum i kazdy z nas powinien zostac poinformowany jakie kroki sa podjete. Juz dawno bylo napisane ze sa jakies plany, maja byc zmiany, ze wracaja stare opcje itd. ale efektow nie widac, no ale przeciez "cos sie dzieje". Jak w polskim rzadzie :/
Co do moderatorow:
1. Powinna to byc osoba posiadajaca 4g, obojetnie czy w sedanie czy hb
2. Osoba z odpowiednim stazem i na poziomie
3. Powinna byc czesto na forum i wie co sie dzieje i kogo ukrocic itd

Poza tym fajna opcja by bylo wylonic modow po jednym z kazdej z wiekszych grup udzielajacych sie na forum. Pozwoli to sprawiedliwie podzielic stolki, a Zlewik spokojnie niech zostanie adminem, gdy bylo stare forum spokojnie dawal rady, nawet teraz napisal ze rzadko czyta forum a jednak zauwazyl temat i sie wypowiedzial.

Powinnismy teraz szybko wylonic osobe ktore chce wziasc sie za modernizacje stylu, zrobic zrzutke, dac jej czas i niech dziala. Mozna pozniej cos usunac, cos dodac,pre\zebudowac jakies dzialy troche zeby wprowadzic troche swiezosci. Musza sie pojawic piwka, kontakty gg pod postami itd.
Pseudo niech zostanie az do pojawienia sie normalnego shoutboxa, potem od razu nara z tym.
ODPOWIEDZ