Co mogę ze swojej strony napisać ...
1. Forum od dłuższego czasu przez to że musieliśmy zmienić skrypt wygląda jak wygląda, czyli wg mnie do doopy, osobiście nie byłem za tym ale tak musiało być, bo jak zapewne pamiętacie wysypywało się non stop.
2. Wg mnie do powrotu świetności civic4g.pl potrzeba kogoś kto mógłby poprawić skrypt na - do złudzenia przypominający i zawierający większość potrzebnych dodatków jakie miał nasz pierwszy wygląd forum. Ja nie dam rady niestety tego zrobić, ale gdybym miał wystarczającą do tego wiedzę to już by to dawno było zrobione. Był już poruszany temat żeby zapłacić za to, ale chętnych było jak zwykle wielu i wszystko stoi jak stało.
3. Chcecie zmieniać administrację ? Proszę bardzo - jeśli macie jakichś kandydatów którzy spełnią Wasze wszystkie oczekiwania i niczego to nie pogorszy to nie ma problemu - tyle że każdy z obecnych adminów i modów zapewne nie będzie za tym, żeby to był ktoś - że tak to nazwę "z ulicy" i w ogóle niezorientowany w tym jakie tu panują/panowały zasady. Nie będę ukrywał że ja od pewnego momentu (trochę osobistych powodów) zacząłem mniej czytać forum, ale w tym okresie był i w zasadzie jest dość spory squad administracyjny i każdy z nas się nawzajem uzupełniał: a to www i grafiką, opieka nad galerią, pilnowaniem przestrzegania regulaminów, ogłoszeń, eliminowaniem trollingu... zamykaniem, kasowaniem, scalaniem, przenoszeniem tematów, jeden z reguły siedział w nocy, inny już od samego rana, reakcja na coś co się działo źle była wręcz błyskawiczna, ogarnianie tematów klubowych, gadżetów, organizowanie zlotów i wiele wiele innych dziedzin życia klubu działało jak należy, swego czasu działy na forum zostały w bardzo krótkim czasie przebudowane co usprawniło wyszukiwanie tematów, porady techniczne każdy adm czy mod w zakresie swojej wiedzy dawał albo szybko kierował do odpowiedniego działu, tak to kiedyś wyglądało ... Generalnie winą obecnej sytuacji, o której piszecie, jest (wg mnie) ten nieprzyjazny skrypt, to nie jest tak że nikomu się już nie chce - ja bynajmniej straciłem cierpliwość do obsługi tego forum, pewnie reszta też... nie zaglądam często bo bym 3x dłużej czytał wszystkie posty, pogubił się co już przeczytałem a co nie itp. A aż tyle czasu nie mam…
4. Moim zdaniem dział Offtopic to powinien być w ogóle zlikwidowany żeby dziecinadę z forum wyplewić (przepraszam jeśli kogoś uraziłem). Co do shout`a to mógłby być. A Regulamin działu sprzedam zmieniony o dodatkowy punkt „nie sprzedajemy złomu i piachu na forum” albo coś podobnego.
PS: Jeśli uda się w cudowny sposób przywrócić poprzedni styl forum, deklaruję, że zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby zrobić trochę porządku na forum aby było jak dawniej, o ile nie zostanę odwołany z funkcji...
Pozdrawiam