Ubezpieczenie OC

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

mAx
#Civic4g Member

Ubezpieczenie OC

Post autor: mAx »

Witam. Dzwonilem dzis do link4 pelen dobrych nadziei, ze naprawde sa tacy jak sie reklamuja - najtansi. Po tym co uslyszalem od przemilego Pana konsultanta troche mi sie slabo zrobilo. Otoz za ubezpiecznie OC żelazka 1.6 zaplacilbym 1987 zl :] Nic tylko kupic auto nie majac skonczonych 25 czy 26 lat (nie pamietam juz dokladnie od jakiego wieku nie ma zwyzki). Macie moze pomysl jak obnizyc ta kosmiczna cene do bardziej przyzwoitego poziomu ?
Obrazek
Awatar użytkownika
zayonnc
#Civic4g Member

Post autor: zayonnc »

Trochę dałeś ciała, bo jakbyś miał na umowie współwłaściciela to by nie było problemu a tak to nie wiem...A auto już zarejestrowane? Bo jak nie to dowiedz się co trzeba zrobić aby mógł być współwłaściciel i wtedy niech ktoś będzie z Tobą to dostaniesz jego zniżki (tzn jak ma 60% i będzie Twoim współwłaścicielem to będzie 50% zniżki). Pochodź też po innych ubezpieczycielach bo coś trochę dużo. Wydaje mi się, że w Allianz by było około 1000zł...
Pozdr
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Awatar użytkownika
tomalo
#Civic4g Member

Post autor: tomalo »

jedz do jakiegos porzadnego biura, ktore ma w ofercie uzbezpieczenia wielu firm... niech sprawdza najtansza opcje... ale chyba najtaniej bedzie w HDI samopomoc S.A.... no i jakby sie dalo wspolwlasciciela skolowac :)
chwilowo bez kolek... ale sercem nadal z Honda
Awatar użytkownika
Gr00bY
#Civic4g Member

Post autor: Gr00bY »

No ja place ubezpieczenie po 2300zl :rotfl:
ATE, Bilstein, Bosch, Brembo, EBC, Eibach, Egon von Ruville, EXEDY, Ferodo, Greddy, K&N, KOYO, Motul, NKK, NKN, SKF, STRI i wiele innych...
mAx
#Civic4g Member

zayonnc pisze:A auto już zarejestrowane?
Nie jeszcze nie, zamierzam kupic w najblizszym czasie i rozwazam kazda opcje jesli chodzi o OC. Zrobie jak mowisz - zaraz sie przejde do ubezpieczyciela bo mam pod domem i zobaczymy co zaproponuja ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
zayonnc
#Civic4g Member

Post autor: zayonnc »

Skoro tak to dobrze. Jeżeli masz kogoś ko może być współwłaścicielem (Mama, Tata, Wujek itp) i ma pełną zniżkę (60%) to jak będziesz kupował auto to wpiszcie tą osobę jako współwłaściciela. Następnie przy rejestracji także trzeba podać go/ją jako współwłaściciela. Później idziesz do ubezpieczalni (lub do biura pośredniczącego) i wybierasz OC. Najważniejsze jest to aby Twoje auto miało OC u innego ubezpieczyciela niż ma Twój współwłaściciel, bo wtedy on nie straci zniżek w razie czego (odpukać).
Pozdrawiam
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Jak kupisz auto to na umowie podaj siebie jako współwłaściciela a właściciela najlepiej kogoś z rodziny (kto ma duże zniżki).
Tak samo zarejestrujcie auto.
Wtedy idzcie do ubezpieczyciela i weźcie OC. Unikniesz tak wysokiej opłaty o której piszesz.
Niestety większość "młodych" kierowców ma ten sam problem co ty i właśnie w ten sposób rejestrują i ubezpieczają swoje pierwsze autka.
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
mAx
#Civic4g Member

Sprawa wyglada nieco lepiej. Wyliczyli mi 1295 zl w Generali, biorac ojca jako wlasciciela pojazdu, a siebie jak wspolwlasciciela. Niezle zwazajac na to ze moj ojciec nie ma zadnych znizek za bezszkodowa jazde, wiec unikam tylko zwyzki za wiek - niestety nikogo innego nie mam, na kogo moglbym wziac auto.
Obrazek
Awatar użytkownika
Brama
#Civic4g Member

Post autor: Brama »

wez obczaj jeszcze allianz...u mnie to było najtańsze
Obrazek
mAx
#Civic4g Member

No patrtzylem po wszystkich - i wypadlo na Generali... A co do Allianza to wlasnie sporo ludzi mi ich polecaja, ale niestety nie sprawdzaja sie w moim przypadku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Brama
#Civic4g Member

Post autor: Brama »

z polecaniem to różnie bo słyszalem ze to straszne skur..... :D ale u mnie w pomorskim oni byli najtańsi ale sko mozwisz ze odpadaja to trudno. Powodzenia :D
Obrazek
Awatar użytkownika
lucaszz
#Civic4g Member

Post autor: lucaszz »

Mam pytanie jeżeli wezme fure na współwłaścicielstwo, zakładając że współwłaściciel ma wszystkie zniżki a ja żadnych to ile bende płacić? Bo np. za 1.4 w warcie dla kogoś kto ma wszystkie zniżki jest 273zł, nie mam pojencie ile bendzie za OC w przypadku kiedy bende współwłaścicielem razem z osobom co ma wszystkie zniżki jak to sie wtedy liczy?
ODPOWIEDZ