Ubezpieczenie OC
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Ubezpieczenie OC
Witam. Dzwonilem dzis do link4 pelen dobrych nadziei, ze naprawde sa tacy jak sie reklamuja - najtansi. Po tym co uslyszalem od przemilego Pana konsultanta troche mi sie slabo zrobilo. Otoz za ubezpiecznie OC żelazka 1.6 zaplacilbym 1987 zl
Nic tylko kupic auto nie majac skonczonych 25 czy 26 lat (nie pamietam juz dokladnie od jakiego wieku nie ma zwyzki). Macie moze pomysl jak obnizyc ta kosmiczna cene do bardziej przyzwoitego poziomu ?

Trochę dałeś ciała, bo jakbyś miał na umowie współwłaściciela to by nie było problemu a tak to nie wiem...A auto już zarejestrowane? Bo jak nie to dowiedz się co trzeba zrobić aby mógł być współwłaściciel i wtedy niech ktoś będzie z Tobą to dostaniesz jego zniżki (tzn jak ma 60% i będzie Twoim współwłaścicielem to będzie 50% zniżki). Pochodź też po innych ubezpieczycielach bo coś trochę dużo. Wydaje mi się, że w Allianz by było około 1000zł...
Pozdr
Pozdr
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Skoro tak to dobrze. Jeżeli masz kogoś ko może być współwłaścicielem (Mama, Tata, Wujek itp) i ma pełną zniżkę (60%) to jak będziesz kupował auto to wpiszcie tą osobę jako współwłaściciela. Następnie przy rejestracji także trzeba podać go/ją jako współwłaściciela. Później idziesz do ubezpieczalni (lub do biura pośredniczącego) i wybierasz OC. Najważniejsze jest to aby Twoje auto miało OC u innego ubezpieczyciela niż ma Twój współwłaściciel, bo wtedy on nie straci zniżek w razie czego (odpukać).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Jak kupisz auto to na umowie podaj siebie jako współwłaściciela a właściciela najlepiej kogoś z rodziny (kto ma duże zniżki).
Tak samo zarejestrujcie auto.
Wtedy idzcie do ubezpieczyciela i weźcie OC. Unikniesz tak wysokiej opłaty o której piszesz.
Niestety większość "młodych" kierowców ma ten sam problem co ty i właśnie w ten sposób rejestrują i ubezpieczają swoje pierwsze autka.
Tak samo zarejestrujcie auto.
Wtedy idzcie do ubezpieczyciela i weźcie OC. Unikniesz tak wysokiej opłaty o której piszesz.
Niestety większość "młodych" kierowców ma ten sam problem co ty i właśnie w ten sposób rejestrują i ubezpieczają swoje pierwsze autka.
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board

Sprawa wyglada nieco lepiej. Wyliczyli mi 1295 zl w Generali, biorac ojca jako wlasciciela pojazdu, a siebie jak wspolwlasciciela. Niezle zwazajac na to ze moj ojciec nie ma zadnych znizek za bezszkodowa jazde, wiec unikam tylko zwyzki za wiek - niestety nikogo innego nie mam, na kogo moglbym wziac auto.

Mam pytanie jeżeli wezme fure na współwłaścicielstwo, zakładając że współwłaściciel ma wszystkie zniżki a ja żadnych to ile bende płacić? Bo np. za 1.4 w warcie dla kogoś kto ma wszystkie zniżki jest 273zł, nie mam pojencie ile bendzie za OC w przypadku kiedy bende współwłaścicielem razem z osobom co ma wszystkie zniżki jak to sie wtedy liczy?