Zakaz wyprzedzania dla Tirów
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
- szczepan358
- #Civic4g Member
Zakaz wyprzedzania dla Tirów
Co o tym sadzicie? ostatnio ukazaly sie wiesci ze unia planuje cos takiego wprowadzic. Wedlug mnie to totalna porazka, wyobrazacie sobie kolumne 10 tirow jeden za drugim jadacy za dziadkiem ktorego Vmax=40km/h. sprobojcie wyprzedzic taki konwoj, jakos nie sadze zeby to mialo podnisc bezpieczenstwo na drogach.
Wlasnie robie prawko kat.C potem planuje C+E i zaczynam sie powaznie zastanawiac czy warto.Mam nadzieje ze ta banda matolów tam u gory pomysli troche zanim cos zrobia.
Wlasnie robie prawko kat.C potem planuje C+E i zaczynam sie powaznie zastanawiac czy warto.Mam nadzieje ze ta banda matolów tam u gory pomysli troche zanim cos zrobia.
Moim zdaniem to dobry pomysł, bo niestety ale niektórzy panowie z TIRów na zbyt wiele sobie pozwalają.
Kiedyś przykładowo jechalismy z kumplem moim autem w kierunku Nowego Sącza, przed nami jechała ciężarówka, a za nami kolejna, zastanawiałem sie czy wyprzedzić tą przede mną ale dałem sobie spokój, za moment patrze a tu koleś co jechał za mną TIRem wyprzedza najpierw mnie a potem ciężarówe z przodu, zmieścił się cudem. I powiedzcie mi czy to jest mądre, jak tu ma nie być wypadków z takimi debilami? Tym bardziej że rzecz sie działa na krętej górskiej drodze
Kiedyś przykładowo jechalismy z kumplem moim autem w kierunku Nowego Sącza, przed nami jechała ciężarówka, a za nami kolejna, zastanawiałem sie czy wyprzedzić tą przede mną ale dałem sobie spokój, za moment patrze a tu koleś co jechał za mną TIRem wyprzedza najpierw mnie a potem ciężarówe z przodu, zmieścił się cudem. I powiedzcie mi czy to jest mądre, jak tu ma nie być wypadków z takimi debilami? Tym bardziej że rzecz sie działa na krętej górskiej drodze
czerwona, niska i szeroka
Dokładnie.Dzida pisze:Pomysł dobry, ale niedopracowany
Co do kierowców TIRów to bardzo często gęsto widze że Ci którzy tak zapierniczają to przeważnie bardzo młodzi i niedoświadczeni kierowcy. Myślę że dobrym rozwiązaniem były by też obowiązkowe kursy bezpiecznej jazdy itp. (o ile wiem Scania prowadzi coś takiego).
Zwykłe rodzinne kombi do turlania się po buły
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
ja dopracuje ten pomysl- zakaz wyprzedzania przez TIRy na dwupasmowkach- niech jada sobie grzecznie prawym. Tak samo Autokary - bo one tez szaleja straszliwie.
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
cisna? jeden jedzie 80 drugi 78 km/h- manewr trwa 10 min. i robi sie powazny zator. i czlowieka cholera bierze.Dzida pisze:Właśnie na odwrót.
Na dwupasmówkach niech sobie cisną...
tak samo na jednej drodze wylotowej z Warszawy masz 3 pasy... na prawym jedzie autobus komunkacji miejskiej drugi go wyprzedza a na lewym pasie jakis PKS probuje wyprzedzic oba... sytuacja wyglada komicznie bo ich predkosci roznia sie max o 10KM/h .
no i nie wspomne ze na takiej 3 pasmowce autobusy bardzo czesto jada obok siebie na dwoch pasach albo jeszcze lepiej probuja smignac 30 metrow jednym pozniej drugim pasem i pozniej znowu.... ehhh- osobowych nie lubie jak tak kombinuja a co dopiero jak robi ci autobus lub ciezarowka...
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
hehehe no wiem wiemDzida pisze:Ziom to ty weź troche wyluzuj
Wiesz jaka ekonomiczna i zdrowa dla auta jest prędkość 80 km/h?
ale ja lubie jechac na 5 biegu a 80 to troche za malo... tak 90 by sie przydalo
a powaznie ten caly pomysl to jest tylko zeby uzyskac troche rozglosu i tyle...
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4