Po pierwsze NIE JESTEM FANATYKIEM BMW! Jeżdżę hondą , i najbardziej przekonuje mnie japońska motoryzacja i styl JDMowy!!!

Może moje informację są zbyt ubogie , ale nie słyszałem żeby honda stworzyła v8 !!! A V6 z Legenda owszem jest dobry , podobnie jak np w omedze MV6 ... Ale to tylko 6 cylindrów w układzie V ... V8 jest potęgą i wszystkie mustangi i chalangery mają widlaste ósemki !!! A te auta są ikona motoryzacji!!!
Ubolewam bo honda głównie robi napęd na przód- i to jest jej błąd. Ale mimo tego uwielbiam ta markę, i zanim dorobię się to będę jeździł ośką.
No jaka honda ma RWD? S2000 - dla mnie ideał

, NSX- dostępny dla nikogo, i dziwactwo - honda ELEMENT!!!
A BMW lubię i szanuje- porządne dobre samochody.
Lecz wybieram JDM , i uznaję że nissan i honda są autami które warto kochać- bo mają w sobie to coś , i jedzie się nietuzinkowym wozem, i wyróżniamy się w tedy w gąszczu popularnych BMW, VW i MERCEDESÓW.
Shutle ma 4WD- i jest fajnie- ma duży tunel środkowy - i pewnie elementy z tego auta mogłyby być bazą żeby w naszych hatchbackach czy sedanach zrobić RWD- ale to jest rzeźba i prawdopodobnie bardzo trudna zabawa
Powiedzmy że są 3 auta które mają ok 150 KM - mamy sprint od 0-100 km/h
Pierwszy bedzie z napędem na tył , drugi X4 napęd , a trzeci przód... Ale pierwszy "z pełnego gazu" na pierwszych metrach wyrwie X4 napęd - ale potem traci bo moc traci na przeniesienie mocy na 2 osie-cztery koła, a tył napęd jest lepiej dociążony i jak załapie trakcje to przechodzi CZWÓRKE... Najgorszy wynik zrobi napęd na przód

Tak jest, wystarczy się bardziej zainteresować. Sytuacja się odwraca kiedy mamy stromy podjazd, najlepiej bo najszybciej wjedzie 4x4 potem przód napęd, a ostatnie będzie auto tylnonapędowe. Jakby przód napęd był taki dobry to dragstery by go miały, Formuła1 czy limuzyny np BMW czy Mercedesa...

Japońska myśl technologiczna jest najbardziej precyzyjna- robią silniki idealne, z litra pojemności dużo KM, niezawodne, dynamiczne i oszczędne - Ale Ich możliwości kończą się na R4

czy V6

... A kiedy BMW miało już V8? W 80-dziesiątych latach seryjnie wstawiali do niektórych modeli V12! Japońce odstają pod tym względem w tyle. Rewelacyjny V-tec jest -OK to fakt. A BMW ma Vanosa - 2 Vtecki , i dlaczego tak jest

chyba znielubie bmw... (żart) PRELUDE 2.2 V tec ... E30 4.4 V8 (dwie preludy pod maską)
POROBIĆ JAPOŃCA, A KONKRETNIE I OBJECHAĆ "TEŻ GRUBE BMW"
TO JEST NAJLEPSZE W TYM WSZYSTKIM

I JEST MOŻLIWE