Chcę zmienić 4g ale nie wiem na co...

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
maniek702
#Civic4g Member

Re: Chcę zmienić 4g ale nie wiem na co...

Post autor: maniek702 »

Moje zdanie jest takie że możemy ubolewać nad faktem ze honda nie poszła w rwd. Czasami warto z lekką doza krytycyzmu spojrzeć prawdzie w oczy :

http://www.youtube.com/watch?v=pLRZp5sT3AA POLECAM!!!! :rotfl:

Kto z nas nie chciałby mieć w naszych civicach napędu na tylną oś ? :hyhy:
Tył napęd to dobra zabawa, tak jest. Wszystkie amerykańskie wozy mają tylny napęd prawie wszystkie BMW i większość mercedesów. Smutno jest też to, że honda nie stworzyła V8 - wyobraźmy sobie precyzję japońskiej myśli technologicznej w przełożeniu na wielki pojemności i wysokie momenty obrotowe. Może przyjdzie jeszcze na to czas- niektórzy twierdza że nic nie zastąpi pojemności, ale nie wszystkie samochody mają w sobie to coś co mają hondy. Jednak wielu jest wiernym "naszej" marce :hyhy: Koledze mówię -the power of dreams.... a on mi na to że taaak, oczywiście- marzenia...- tylnym napędzie.
A ja mówię to co Twoja E30dziestka weźmie 5tkę w trasie tak jak moje żelazko???
-On mówi że Tak.. Pewnie , chyba na 20 kilometrów :P No ale BMW z założenia miało palić dużo, i miało być dostępne dla ludzi zamożnych, a nie dla takich dla których liczy się małe spalanie. BMW od zawsze było synonimem prestiżu, jakości i luksusu. A teraz starsze egzemplarze potaniały, są ogólnodostępne dla wielu, i są obiektem wieś tuningu... Upodobały go sobie również łyse karki bo takie auto im odpowiada-trudno się dziwić , przecież jest dobre. Wiele marek i każda ma coś w sobie :D A HONDA i BMW są na tyle wyraziste i solidne że dochodzi do wielu spięć miedzy ich użytkownikami :( Ale trzeba rozmawiać, wymieniać opinie. Na jednym zlocie , chłopaki z BMW zaprosili Hondowców i wszyscy razem się bawili. Grunt to szacunek ;)
Awatar użytkownika
Grzesiek2290
#Civic4g Member

Post autor: Grzesiek2290 »

Z tymi amerykańskimi RWD nie przesadzaj bo większość tych kolosów to ośki. :P
Raz w jakimś programie motoryzacyjnym mówili że są jakieś przekładnie łańcuchowe...nie pamiętam już :P

Wracając do kupna auta ja bym skusił się na Pralke ale 3gen (reszta poza Igen pasztety). Dla mnie genialne autko o zajebistej stylistyce (lubie lata 80-90) ale w moim wypadku ośka dyskwalifikuje je już na starcie :/
Obrazek
Awatar użytkownika
<mtm>
#Civic4g Member

Post autor: <mtm> »

Maniek 702 nie dostrzegasz nietypowych cech w hondzie. Ty jesteś fanatykiem bmw i to cie kręci.

W hondach jeżdża V6 np Legend
Hondy mają również RWD
wszystkie części z ED7 po kolizji -> Kraków/okolice
Awatar użytkownika
konieczko
#Civic4g Member

Post autor: konieczko »

maniek702 pisze:Smutno jest też to, że honda nie stworzyła V8
stworzyła ;)

Jazda bokiem uzależnia!
CIVIC SHUTTLE miały 4x4, CIVIC sedan (praktycznie nie do kupienia) .... coś jeszcze z old-sqlowych aut hondy?
Obrazek
Stoki Chan
#Civic4g Member

Post autor: Stoki Chan »

kończąc ten OT , wklejam ciekawą fotę ;)

Obrazek

I tutaj to już chyba żadna bawarka nie podskoczy :rotfl:
Awatar użytkownika
Stomasz
#Civic4g Member

Post autor: Stomasz »

Ap ropo tego zdjęcia... ;)
http://www.youtube.com/watch?v=vqxF9CUpaDc

W PL już od dawna śmiga CRX RWD... Ciekawa sprawa :)
http://www.designercars.net/membercars/4327.php
Żona jest w domu, kochanka w garażu...
Awatar użytkownika
Grzesiek2290
#Civic4g Member

Wracając do tematu...z dwojga złego to chyba jednak wolał bym rexa (byle by nie paskudnego del sola)

Stoki Chan pisze:kończąc ten OT , wklejam ciekawą fotę ;)

http://farm4.static.flickr.com/3318/347 ... e52c91.jpg

I tutaj to już chyba żadna bawarka nie podskoczy :rotfl:
Nie ma sensu dalej się licytować... :p

Obrazek
Stomasz pisze: W PL już od dawna śmiga CRX RWD... Ciekawa sprawa :)
http://www.designercars.net/membercars/4327.php
Ode mnie z miasta. :D
Obrazek
Awatar użytkownika
maniek702
#Civic4g Member

Post autor: maniek702 »

Po pierwsze NIE JESTEM FANATYKIEM BMW! Jeżdżę hondą , i najbardziej przekonuje mnie japońska motoryzacja i styl JDMowy!!! :hyhy: Może moje informację są zbyt ubogie , ale nie słyszałem żeby honda stworzyła v8 !!! A V6 z Legenda owszem jest dobry , podobnie jak np w omedze MV6 ... Ale to tylko 6 cylindrów w układzie V ... V8 jest potęgą i wszystkie mustangi i chalangery mają widlaste ósemki !!! A te auta są ikona motoryzacji!!!
Ubolewam bo honda głównie robi napęd na przód- i to jest jej błąd. Ale mimo tego uwielbiam ta markę, i zanim dorobię się to będę jeździł ośką.
No jaka honda ma RWD? S2000 - dla mnie ideał :hyhy: , NSX- dostępny dla nikogo, i dziwactwo - honda ELEMENT!!! :przestraszony:
A BMW lubię i szanuje- porządne dobre samochody.
Lecz wybieram JDM , i uznaję że nissan i honda są autami które warto kochać- bo mają w sobie to coś , i jedzie się nietuzinkowym wozem, i wyróżniamy się w tedy w gąszczu popularnych BMW, VW i MERCEDESÓW.

Shutle ma 4WD- i jest fajnie- ma duży tunel środkowy - i pewnie elementy z tego auta mogłyby być bazą żeby w naszych hatchbackach czy sedanach zrobić RWD- ale to jest rzeźba i prawdopodobnie bardzo trudna zabawa :zalamany:

Powiedzmy że są 3 auta które mają ok 150 KM - mamy sprint od 0-100 km/h
Pierwszy bedzie z napędem na tył , drugi X4 napęd , a trzeci przód... Ale pierwszy "z pełnego gazu" na pierwszych metrach wyrwie X4 napęd - ale potem traci bo moc traci na przeniesienie mocy na 2 osie-cztery koła, a tył napęd jest lepiej dociążony i jak załapie trakcje to przechodzi CZWÓRKE... Najgorszy wynik zrobi napęd na przód :( Tak jest, wystarczy się bardziej zainteresować. Sytuacja się odwraca kiedy mamy stromy podjazd, najlepiej bo najszybciej wjedzie 4x4 potem przód napęd, a ostatnie będzie auto tylnonapędowe. Jakby przód napęd był taki dobry to dragstery by go miały, Formuła1 czy limuzyny np BMW czy Mercedesa... :padam: Japońska myśl technologiczna jest najbardziej precyzyjna- robią silniki idealne, z litra pojemności dużo KM, niezawodne, dynamiczne i oszczędne - Ale Ich możliwości kończą się na R4 :( :kwasny: :zalamany: czy V6 :mur: ... A kiedy BMW miało już V8? W 80-dziesiątych latach seryjnie wstawiali do niektórych modeli V12! Japońce odstają pod tym względem w tyle. Rewelacyjny V-tec jest -OK to fakt. A BMW ma Vanosa - 2 Vtecki , i dlaczego tak jest :( :( chyba znielubie bmw... (żart) PRELUDE 2.2 V tec ... E30 4.4 V8 (dwie preludy pod maską) :( :( :( :(

POROBIĆ JAPOŃCA, A KONKRETNIE I OBJECHAĆ "TEŻ GRUBE BMW"

TO JEST NAJLEPSZE W TYM WSZYSTKIM ;) I JEST MOŻLIWE
Awatar użytkownika
Grzesiek2290
#Civic4g Member

Ale OT, ja pierdziu :D

Ale i tak tylko poprawię pare rzeczy :D :
Pierwsze V8 by BMW w 52' ,a potem od 65' do 92' przerwa.
Pierwsze V12 - w 88'
A tak to genialne R4 i R6.

Z tymi mocami z litra nie ma też co szaleć bo BMW w sporcie w latach 60-90' robiło naprawdę straszne rzeczy...

ps.Vanosa nie lubię (sam mam silnik bez niego) i tak samo dla mnie najlepsze jednostki BMW to właśnie te pozbawione zmiennych faz.
Naturalna kolej rzeczy ze jeżeli Vanosa nie lubię to VTEC mnie tez odpycha i to mocno :P
Obrazek
Awatar użytkownika
dexoos
#Civic4g Member

Post autor: dexoos »

Podepnę się pod temat

Czy ktoś z was miał do czynienia z Volvo S40 generacji pierwszej (1995-2004)? Najlepiej z silnikami 1.8 16V 122km / 2.0 16V 136km.
Plusy? Minusy? Ktoś miał? Jeździł?
:)
Awatar użytkownika
jezyk_05
#Civic4g Member

Post autor: jezyk_05 »

Miałem i mam nadal doczynienia z Volvo s40 1997r tyle że 1.9 TD. Auto dobrze zabezpieczone przed rdzą, nigdzie nie ma ani grama rudej, podgrzewane lusterka,fotele,klima, wszystkie szyby w prądzie i jeszcze pare innych rzeczy, które w dalszym ciągu bezawaryjnie działają. Silnik bez problemu odpala przy największych mrozach, spalanie w mieście utrzymuje się na poziomie 6-7l. Niby tylko 90 kuca ale po mieście da rade śmigać, w trasie równiez można spoko wyprzedzać. Przy dużych mrozach auto bardzo szybko się nagrzewa i bdb grzeje. Przejechane już ponad 10tys od momentu kupna i oprócz takich rzeczy jak olej czy klocki to dolewa się tylko płynu do spryskiwaczy. W środku jest mega cicho i komfortowo, po prostu taka troche mniejsza limuzyna, śmiało moge polecić ;)
Awatar użytkownika
dexoos
#Civic4g Member

Post autor: dexoos »

jezyk_05 pisze:Miałem i mam nadal doczynienia z Volvo s40 1997r tyle że 1.9 TD. Auto dobrze zabezpieczone przed rdzą, nigdzie nie ma ani grama rudej, podgrzewane lusterka,fotele,klima, wszystkie szyby w prądzie i jeszcze pare innych rzeczy, które w dalszym ciągu bezawaryjnie działają. Silnik bez problemu odpala przy największych mrozach, spalanie w mieście utrzymuje się na poziomie 6-7l. Niby tylko 90 kuca ale po mieście da rade śmigać, w trasie równiez można spoko wyprzedzać. Przy dużych mrozach auto bardzo szybko się nagrzewa i bdb grzeje. Przejechane już ponad 10tys od momentu kupna i oprócz takich rzeczy jak olej czy klocki to dolewa się tylko płynu do spryskiwaczy. W środku jest mega cicho i komfortowo, po prostu taka troche mniejsza limuzyna, śmiało moge polecić ;)
Dzięki :ok: A nie wiesz jak jest z silnikami benzynowymi? Kusi mnie trochę większa moc ;)
Poczytałem trochę opinii na autocentrum.pl ale wiadomo, ile osób tyle zdań a w ich wiarygodność też nie zawsze można wierzyć..
:)
ODPOWIEDZ