Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
n0rbi666
#Civic4g Member

Re: Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

Post autor: n0rbi666 »

Ja tu jestem dopiero od listopada, więc nie wiem, jak było wcześniej tutaj ... ale kilka rzeczy

1) tak jak poprzednicy - wg mnie podstawa - wyłączyć zliczanie postów w offtopic-u. Na większości for właśnie w taki sposób jest rozwiązany problem nabijania postów. Shoutbox może być, tylko to strasznie obciąża serwer ...
2) poprawić linki w spisie porad : http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=5526 - zajmie to może 15 minut, a umili życie wielu userom (np mi :) ) I wywalić z tego działu komentarze nic nie wnoszące do tematu, typu : działa, fajne to, dzięki, przyda się ...
3) Nowi moderatorzy - fakt. Musi być kilka osób, które utrzymają porządek.
4) styl i forum - mi tam nie przeszkadza to co jest, jestem przyzwyczajony do phpBB3... No ale przywrócić stary styl (ma go ktoś gdzieś zapisanego ? ) forum - kilka modów typu beer mode byłoby przyjemnych :)
Ew dorzuciłbym jeszcze raportowanie postów (tzn widzisz, że post jest niezgodny z regulaminem - wciskasz raport, piszesz o co chodzi, i wysyła się to automatycznie do moderatorów. W końcu to moderator jest od utrzymywania porządku, niepotrzebne są po 100 postów typu : podaj cenę, albo użyj szukaj ...
5) poprawić w wyszukiwarce, żeby domyślnie szukała tematów, nie postów (za każdym razem muszę pamiętać, żeby to zaznaczyć. Ale np nowy user może nie wiedzieć o tym, i jak podczas szukania wyskakuje mu 150 stron z wynikami - oleje to i napisze po prostu nowego posta.)
6) dział kosz, gdzie będą trafiały usunięte tematy (nowy user zakłada temat, mod go kasuje, user przychodzi - nie widzi swojego tematu to zakłada jeszcze raz i tak w kółko ... A tak będzie wiedział, o co chodzi.

Na razie tyle z pomysłów :)
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Raportowanie postów jest.
Dział kosz jest, tylko niewidoczny, a po usunięciu tematu zawsze był wysyłany do adresata mail z odpowiednią informacją .
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
venom
#Civic4g Friend
Auto:: ED8
Silnik:: D15B2

Post autor: venom »

Mnie się wydaje, że mógłby być następujący podział:

Root admin (Zlewik, Dodi, mAx)
Admin (noofaq)
Moderator (Randal, Banan i nowi)
Przyjaciel (emerytowani admini, modzi i inne zasłużone osoby dla forum - np organizujące Zlot Ogólnopolski czy zakupy grupowe)
Donator (osoby chcące wspomóc finansowo forum)
Member(osoby posiadające 4G)
Sympatyk (osoby nie posiadające 4G)
ED8 USDM '90

Obrazek
Awatar użytkownika
n0rbi666
#Civic4g Member

Post autor: n0rbi666 »

ZlewiK pisze:Raportowanie postów jest.
Dział kosz jest, tylko niewidoczny, a po usunięciu tematu zawsze był wysyłany do adresata mail z odpowiednią informacją .
Wow, nawet nie zauważyłem - to może da się zmienić ikonkę z wykrzyknika na coś w stylu Raportuj czy Zgłoś ten post ?
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Awatar użytkownika
Randal
#Civic4g Friend

Post autor: Randal »

Znowu powstał temat z życzeniami :] Wszyscy chcieliby to czy tamto, a to musi być zrobione a tamto usunięte... Może ludzie skupcie się na tym w czym naprawdę tkwi problem a nie na narzekaniu, potrzebujemy tylko jednego: administratora technicznego który ogarnie forum! Noofaq pomógł ile mógł ale czas kogoś zatrudnić, ja się na tym nie znam i nawet nie wiem gdzie i za jakie pieniądze kogoś takiego szukać. Lista poprawek jest, jeśli ktoś zna kogoś ogarniętego to niech go nakieruje na forum żeby zobaczył czy da radę to zrobić i zaoferował się pokazująć swoje wcześniejsze dzieła oraz konkretną ofertę cenową.

Co do wyglądu to był już temat i ktoś miał to zrobić, nie wiem czy pieniądze za takie coś wpłaca się z góry ale wydaje mi się że jak ktoś zrobi nowy styl i pomyślnie go zainstaluje to kasa się znajdzie szybciutko.
Ten blok tekstu będzie dołączany do postów napisanych przeze mnie. Maksymalna liczba znaków to 255.
Awatar użytkownika
Banan
#Civic4g Member

Post autor: Banan »

Dział giełda posprzątana :P
W kolejnych dniach pójdą pod miotłe inne działy i niepotrzebne tematy.
Ja czekam na odpowiedź osób, które zajmują się stronami, na temat tego czy by się podjęły i za ile.
Tyle ja mogę zaoferować ze swojej strony bo na htlm, php, czy jakiś innych systemach nie znam się w ogóle.
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

Nałożyli na mnie podatek, ale w związku z tym że to nie "dochody państwa", tylko coś może bardziej pożytecznego...

Niech będzie ;p
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
bombel85
#Civic4g Member

Post autor: bombel85 »

Wiec nie ma co gdybac wiecej, kto kogos ma gotowego zeby to ogarnac juz na powaznie niech wali smialo z propozycja i sie zbierze kase, bo na razie nie ma na co.
Awatar użytkownika
Fawor
#Civic4g Member

Post autor: Fawor »

Ja powiem tyle: forum tworzą ludzie, a nie skrypt czy wygląd nagłowka. Fakt, że większość była przyzwyczajona do wersji pierwotnej, ale "tylko świnia nie zmienia poglądów", można się przyzwyczaić do czegoś nowego. Ludzie się pozmieniali, przyszło dużo "nowych", nie za bardzo rozgarniętych. Tematów technicznych praktycznie już nie ma, pozostało tylko wklejanie śmiesznych linków, dobór koloru felg, "ale piękne 4g" i "sprzedam złom". Nowym wyglądem forum wiele nie zmienicie...
She was one and only SOHC in EF Squad...
Awatar użytkownika
wbr98wa
#Civic4g Member

Post autor: wbr98wa »

Obrazek

nawet cali tem ma jakąś ładną regułkę jak dostaję się email :wstyd: :wstyd:
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

To akurat w tym momencie sprawa super istotna ;)
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
Rakuu
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Rakuu »

To się nazywa gwóźdź do trumny.
JECHAŁ MICHAŁ KOŃ MU ZDYCHAŁ!
www.ARdetailing.pl
ODPOWIEDZ