1) tak jak poprzednicy - wg mnie podstawa - wyłączyć zliczanie postów w offtopic-u. Na większości for właśnie w taki sposób jest rozwiązany problem nabijania postów. Shoutbox może być, tylko to strasznie obciąża serwer ...
2) poprawić linki w spisie porad : http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=5526 - zajmie to może 15 minut, a umili życie wielu userom (np mi
3) Nowi moderatorzy - fakt. Musi być kilka osób, które utrzymają porządek.
4) styl i forum - mi tam nie przeszkadza to co jest, jestem przyzwyczajony do phpBB3... No ale przywrócić stary styl (ma go ktoś gdzieś zapisanego ? ) forum - kilka modów typu beer mode byłoby przyjemnych
Ew dorzuciłbym jeszcze raportowanie postów (tzn widzisz, że post jest niezgodny z regulaminem - wciskasz raport, piszesz o co chodzi, i wysyła się to automatycznie do moderatorów. W końcu to moderator jest od utrzymywania porządku, niepotrzebne są po 100 postów typu : podaj cenę, albo użyj szukaj ...
5) poprawić w wyszukiwarce, żeby domyślnie szukała tematów, nie postów (za każdym razem muszę pamiętać, żeby to zaznaczyć. Ale np nowy user może nie wiedzieć o tym, i jak podczas szukania wyskakuje mu 150 stron z wynikami - oleje to i napisze po prostu nowego posta.)
6) dział kosz, gdzie będą trafiały usunięte tematy (nowy user zakłada temat, mod go kasuje, user przychodzi - nie widzi swojego tematu to zakłada jeszcze raz i tak w kółko ... A tak będzie wiedział, o co chodzi.
Na razie tyle z pomysłów