Miejsce zamieszkania ma duży wpływ. Warszawa jest najdroższa i nic na to nie poradzisz.bartoszek001 pisze:WOW!!! kurcze!! ja mam 40% zwyzki od tego znajomy z pzu dal mi 60% znizki i place za rok 1700zl!! to duzo wiecej jak Ty bez znizek. Czy to liczba mieszkancow (sugeruje sie Tarnowem) na to wplywa?1 auto w całości na mnie,zero zniżek a nawet zwyżki,mam w PTU,powiem wam ze zaczynałem rozmowę od 1100 zł za rok aaaale miła pani ubezpieczycielka
dała się uprosić i staneło na 910 zł za rok
Ubezpieczenie OC
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
- wojtekskru
- #Civic4g Member
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
w Warszawie jest dwa razy drozej niz np w Kolobrzegu. wystarczy miec zarejestrowane autko gdzies poza Warszawa i jest fajnie.Dzida pisze:Miejsce zamieszkania ma duży wpływ. Warszawa jest najdroższa i nic na to nie poradzisz.bartoszek001 pisze:WOW!!! kurcze!! ja mam 40% zwyzki od tego znajomy z pzu dal mi 60% znizki i place za rok 1700zl!! to duzo wiecej jak Ty bez znizek. Czy to liczba mieszkancow (sugeruje sie Tarnowem) na to wplywa?1 auto w całości na mnie,zero zniżek a nawet zwyżki,mam w PTU,powiem wam ze zaczynałem rozmowę od 1100 zł za rok aaaale miła pani ubezpieczycielka
dała się uprosić i staneło na 910 zł za rok
NIE MA SZANS zebys mial 65% znizki. prawnie mozesz miec max 60%. pewnie powiedzieli ci ze dostaniesz dodatkowe 5% za jednorazowa oplate... albo inaczej - nie dolicza ci 5% zwyzki za rozlozenie na raty. czyli w takim wypadku masz 60% a w przypadku rat mialbys 55%.wojtekskru pisze:PZU 380 zl. Znizki 65% Na wysokosc ubezpieczenia jak najbardziej ma wplyw ilosc mieszkancow jak i tez marka autka (za honde jest jakas zwyzka)
a co do zwyzki za marke to roznie to jest - w zalezenosci od ubezpieczyciela, kazdy z nich ma jakies preferencje do marki.
ciekawostka: podejrzewam ze 99% taksowek jest ubezpieczone w PZU, bo oni daja tylko 200% zwyzki za TAXI a inni potrafia dac 500%
ja mam 2 samochody ubiezpieczone w Hestii. Honde na wspolwlasciciela, 60% znizek Ojca - nie pamietam ile place
dla mlodych kierowcow podobno bardzo oplacalne sa PTU i MTU przynamniej tak bylo w sierpniu.
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
W PTU na Galanta 2.0 moj brat z 60% znizaka placi 600-650zl. A moj kolega ubezpieczyl na babcie 3.5 litrowego SELa i placi rocznie 670zl w link 4. Jeszcze slyszalem, ze link ma jakas promocje dla kobiet i jest 5% znizki, ale to pewnie dziala na takiej zasadzie co HIO mowil
Kill na e36 2,5.
- i co kurw* kłamiesz, ze to zwykle 1.6?!?! masz vteca bo masz garba na masce!!
- i co kurw* kłamiesz, ze to zwykle 1.6?!?! masz vteca bo masz garba na masce!!
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Dla Kobiet chyba Generali ma dobra oferte. daja chyba bardzo duze znizki nawet jak jest mlodym kierowca- warunki tylko sa takie ze musi byc samochod TYLKO na nia zarejestrowany i tylko Ona moze nim jezdzic (nawet maz nie moze prowadzic).bartoszek001 pisze:W PTU na Galanta 2.0 moj brat z 60% znizaka placi 600-650zl. A moj kolega ubezpieczyl na babcie 3.5 litrowego SELa i placi rocznie 670zl w link 4. Jeszcze slyszalem, ze link ma jakas promocje dla kobiet i jest 5% znizki, ale to pewnie dziala na takiej zasadzie co HIO mowil
niektore firmy posredniczace (agenci) maja specjalne stawki wynegocjowane i powiedzmy ze zwykly agent moze dac 60% znizki np w PZU a jakas firma posredniczaca tez da 60% znizki z tym ze ta firma w zamian za kliena dostaje tansza polise (od PZU) i moga np o 5% taniej polise sprzedac klientowi niz zwykly agent PZU. oficjalnie klient bedzie mial 60% znizki.
moge doradzic dla ludzi z wybrzeza zachodniego firme PARTNER http://www.polisa.biz/index.php?action=placowki
Kołobrzeg, Koszalin, Białogard tam maja biura, ale dzialaja tez w terenie.
w wiekszych miastach w roznych hipermarketach sa ustawione stoiska firmy http://www.motobank.pl/
maja tanio
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
Allianz 20% znizki - 770 pln OC
ED6 USDM reanimacja:
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=5979
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=5979
- tiacocstoe
- #Civic4g Member
- Kontakt:
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Dzida pisze:HIO: ja mam 75% znizki z PZU... Są jeszcze inne poza tymi ogólnie znanymiWię cmozna miec więcej.
ustawowo jest max 60% i tyle. czasami jest tak ze masz 50% za bezszkodowa jazde i 10 % za kontynuacje, 10% za jednorazowa oplate a oni dadza ci tylko 60% bo wiecej nie moga. a to ze klientowi powiedza ze to jest 150% znizki to inna sprawa...
tutaj nie wazne kto jest na pierwszym miejscu a kto wspolwascicielem. licza sie znizki tego kto ma ich wiecej.r@do pisze:HDI = 570 zł OC + NW - ja jestem wlascicielem, prawko 4 lata, wiek 22 lata. Wspowlasciciel ma 50% znizek
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4