Ubezpieczenie OC

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

bartoszek001 pisze:
1 auto w całości na mnie,zero zniżek a nawet zwyżki,mam w PTU :) ,powiem wam ze zaczynałem rozmowę od 1100 zł za rok aaaale miła pani ubezpieczycielka :cool: dała się uprosić i staneło na 910 zł za rok ;)
WOW!!! kurcze!! ja mam 40% zwyzki od tego znajomy z pzu dal mi 60% znizki i place za rok 1700zl!! to duzo wiecej jak Ty bez znizek. Czy to liczba mieszkancow (sugeruje sie Tarnowem) na to wplywa?
Miejsce zamieszkania ma duży wpływ. Warszawa jest najdroższa i nic na to nie poradzisz.
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
wojtekskru
#Civic4g Member

Post autor: wojtekskru »

PZU 380 zl. Znizki 65% Na wysokosc ubezpieczenia jak najbardziej ma wplyw ilosc mieszkancow jak i tez marka autka (za honde jest jakas zwyzka :) )
Dzik
#Civic4g Member

Post autor: Dzik »

Wiedzialem, ze jest roznica przy liczbie mieszkancow, ale az taka? A to ciekawe dlaczego hondy maja zwyzki?
Kill na e36 2,5.
- i co kurw* kłamiesz, ze to zwykle 1.6?!?! masz vteca bo masz garba na masce!!
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: HIO »

Dzida pisze:
bartoszek001 pisze:
1 auto w całości na mnie,zero zniżek a nawet zwyżki,mam w PTU :) ,powiem wam ze zaczynałem rozmowę od 1100 zł za rok aaaale miła pani ubezpieczycielka :cool: dała się uprosić i staneło na 910 zł za rok ;)
WOW!!! kurcze!! ja mam 40% zwyzki od tego znajomy z pzu dal mi 60% znizki i place za rok 1700zl!! to duzo wiecej jak Ty bez znizek. Czy to liczba mieszkancow (sugeruje sie Tarnowem) na to wplywa?
Miejsce zamieszkania ma duży wpływ. Warszawa jest najdroższa i nic na to nie poradzisz.
w Warszawie jest dwa razy drozej niz np w Kolobrzegu. wystarczy miec zarejestrowane autko gdzies poza Warszawa i jest fajnie. :) i nie mowie tutaj o Pruszkowie, Wolominie bo to jest podciagniete pod Warszawe i stawki sa takie same.

wojtekskru pisze:PZU 380 zl. Znizki 65% Na wysokosc ubezpieczenia jak najbardziej ma wplyw ilosc mieszkancow jak i tez marka autka (za honde jest jakas zwyzka :) )
NIE MA SZANS zebys mial 65% znizki. prawnie mozesz miec max 60%. pewnie powiedzieli ci ze dostaniesz dodatkowe 5% za jednorazowa oplate... albo inaczej - nie dolicza ci 5% zwyzki za rozlozenie na raty. czyli w takim wypadku masz 60% a w przypadku rat mialbys 55%.
a co do zwyzki za marke to roznie to jest - w zalezenosci od ubezpieczyciela, kazdy z nich ma jakies preferencje do marki.

ciekawostka: podejrzewam ze 99% taksowek jest ubezpieczone w PZU, bo oni daja tylko 200% zwyzki za TAXI a inni potrafia dac 500% :D

ja mam 2 samochody ubiezpieczone w Hestii. Honde na wspolwlasciciela, 60% znizek Ojca - nie pamietam ile place :P

dla mlodych kierowcow podobno bardzo oplacalne sa PTU i MTU przynamniej tak bylo w sierpniu.
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym

ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4 :)
Dzik
#Civic4g Member

Post autor: Dzik »

W PTU na Galanta 2.0 moj brat z 60% znizaka placi 600-650zl. A moj kolega ubezpieczyl na babcie 3.5 litrowego SELa i placi rocznie 670zl w link 4. Jeszcze slyszalem, ze link ma jakas promocje dla kobiet i jest 5% znizki, ale to pewnie dziala na takiej zasadzie co HIO mowil
Kill na e36 2,5.
- i co kurw* kłamiesz, ze to zwykle 1.6?!?! masz vteca bo masz garba na masce!!
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

bartoszek001 pisze:W PTU na Galanta 2.0 moj brat z 60% znizaka placi 600-650zl. A moj kolega ubezpieczyl na babcie 3.5 litrowego SELa i placi rocznie 670zl w link 4. Jeszcze slyszalem, ze link ma jakas promocje dla kobiet i jest 5% znizki, ale to pewnie dziala na takiej zasadzie co HIO mowil
Dla Kobiet chyba Generali ma dobra oferte. daja chyba bardzo duze znizki nawet jak jest mlodym kierowca- warunki tylko sa takie ze musi byc samochod TYLKO na nia zarejestrowany i tylko Ona moze nim jezdzic (nawet maz nie moze prowadzic).

niektore firmy posredniczace (agenci) maja specjalne stawki wynegocjowane i powiedzmy ze zwykly agent moze dac 60% znizki np w PZU a jakas firma posredniczaca tez da 60% znizki z tym ze ta firma w zamian za kliena dostaje tansza polise (od PZU) i moga np o 5% taniej polise sprzedac klientowi niz zwykly agent PZU. oficjalnie klient bedzie mial 60% znizki.

moge doradzic dla ludzi z wybrzeza zachodniego firme PARTNER http://www.polisa.biz/index.php?action=placowki
Kołobrzeg, Koszalin, Białogard tam maja biura, ale dzialaja tez w terenie. ;) solidnie doradzaja. znajduja najlepsze oferty. wiem z doswiadczenia. :) ubezpieczenie OC mozna zawrzec nawet przez internet.

w wiekszych miastach w roznych hipermarketach sa ustawione stoiska firmy http://www.motobank.pl/
maja tanio :) mialem nawet tam pracowac ale zrezygnowalem bo chcieli mnie wyslac na drugi koniec Warszawy. jednak szkolenie u nich przeszedlem ;)

ED6 340KM 360 Nm
Awatar użytkownika
dsgner
#Civic4g Member

Post autor: dsgner »

Allianz 20% znizki - 770 pln OC
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

HIO: ja mam 75% znizki z PZU... Są jeszcze inne poza tymi ogólnie znanymi ;) Wię cmozna miec więcej.
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
tiacocstoe
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: tiacocstoe »

a ja trzysta pare zlociszy rocznie w samopomocy :D
Wiadomość z ostatniej chwili: CBA zatrzymało św.Mikołaja podczas wręczania korzyści majątkowej!
Awatar użytkownika
pedro-R
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: pedro-R »

1032 zeta w PTU rocznie, autko tylko na mnie, jakas tam niby znizke dali ale za co to nawet nie wiem, a no i to jest ubezpieczenie za pojemnosc 1.3 :hyhy: w przyszlym roku tez sie nie bede wychylal ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
r@do
#Civic4g Member

Post autor: r@do »

HDI = 570 zł OC + NW - ja jestem wlascicielem, prawko 4 lata, wiek 22 lata. Wspowlasciciel ma 50% znizek :)
"Żyj jak byś miał umrzeć jutro, marz jak byś miał żyć wiecznie..."
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Dzida pisze:HIO: ja mam 75% znizki z PZU... Są jeszcze inne poza tymi ogólnie znanymi ;) Wię cmozna miec więcej.
:wstyd: kupa. i juz. ludzie sadza ze maja 70-80% a to jest bajka bo najpierw oni naliczaja wszelkie mozliwe zwyzki (lub biora stawki z glowy) a poznniej przy kliencie efektownie schodza w dol (60% za bezszkodowosc, 10% za jednorazowa oplate, 10% za to ze jezdzi kobieta, 10% za to ze dzisiaj wtorek i wychodzi 90% zawartosci cukru w cukrze ;) )

ustawowo jest max 60% i tyle
. czasami jest tak ze masz 50% za bezszkodowa jazde i 10 % za kontynuacje, 10% za jednorazowa oplate a oni dadza ci tylko 60% bo wiecej nie moga. a to ze klientowi powiedza ze to jest 150% znizki to inna sprawa...
r@do pisze:HDI = 570 zł OC + NW - ja jestem wlascicielem, prawko 4 lata, wiek 22 lata. Wspowlasciciel ma 50% znizek :)
tutaj nie wazne kto jest na pierwszym miejscu a kto wspolwascicielem. licza sie znizki tego kto ma ich wiecej.

ED6 340KM 360 Nm
ODPOWIEDZ