Czy CRX to civic 4g?
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
No więc właśnie. O dyskryminacji nie ma ani słowa, bo to jest przyjazne forum. Generalnie na innych forach by już było avanti. Wracając do tematu to wydaje mi się ze temat trochę bez sensu bo przede wszystkim nieodpowiednio nazwany i źle postawione pytanie. Doszukujecie się odpowiedzi na pytanie postawione na siłę. Wiadomo nie od dziś że niedaleko pada jabłko od jabłoni, a Crxy, Shuttle i Concerto w budach EC/ED/EE/EF znajdują się w tej samej rodzinie co Civic, ale nazywanie bezpośrednio Crx`a 2g Civic`em 4g - to lekka przesada.
Założę się, że jakbyście się spytali w jakiejkolwiek hurtowni motoryzacyjnej o część do civica 4 generacji to sprzedawca by się zapytał: - Hatchback czy Sedan ? A właściciele Crx`ów świadomie pytają o części do Crx`a bo wiedzą że jeżdżą Crx`em...
Jakoś istnieją kluby Civic`a - i tam nikt z Rexem nie ma takich problemów jak tu. Dziwne nie ?
Jakoś istnieją kluby Crx`a - i tam nikt z Cifem nie ma takich problemów jak tu. Też dziwne nie ?
Ta strona i forum tematyczne zostało założone przez DODiego z myślą o 4 generacji civica i zrzesza właścicieli civiców 4g. Jak z nim kiedyś rozmawiałem, ponieważ kilka osób z shuttle i concerto zaczęło się bulwersować dlaczego mają fioletową rangę Friend tak jak np właściciele innych marek czy modeli hondy, stwierdził jednoznacznie - że faktycznie to nie fair. Crxy, Shuttle i Concerto są rodziną Civica 4g, więc i u Nas dla nich miejsce się znajdzie, ponieważ wiele zagadnień jest wspólnych z racji tych samych bądź podobnych jednostek napędowych. Tematy nie trafiają już do offtopu np. na temat ed9. Ale dziwi mnie fakt że ktoś się pyta o to tu na 4g.pl zamiast na crx.info - chyba szybciej by odpowiedź znalazł na tym drugim. Poza tym w duchu solidaryzmu został przebudowany dział "Nasze auta" tak by znalazły się tam wyżej wspomniane. Oprócz tego w galerii klubowej znalazło się dla nich miejsce. W dziale Download są reklamy, itp. Więc przestańcie wyjeżdżać z tekstami rasizm czy dyskryminacja. Popisał bym w tym temacie coś jeszcze ale już mi się nie chce normalnie...
Założę się, że jakbyście się spytali w jakiejkolwiek hurtowni motoryzacyjnej o część do civica 4 generacji to sprzedawca by się zapytał: - Hatchback czy Sedan ? A właściciele Crx`ów świadomie pytają o części do Crx`a bo wiedzą że jeżdżą Crx`em...
Jakoś istnieją kluby Civic`a - i tam nikt z Rexem nie ma takich problemów jak tu. Dziwne nie ?
Jakoś istnieją kluby Crx`a - i tam nikt z Cifem nie ma takich problemów jak tu. Też dziwne nie ?
Ta strona i forum tematyczne zostało założone przez DODiego z myślą o 4 generacji civica i zrzesza właścicieli civiców 4g. Jak z nim kiedyś rozmawiałem, ponieważ kilka osób z shuttle i concerto zaczęło się bulwersować dlaczego mają fioletową rangę Friend tak jak np właściciele innych marek czy modeli hondy, stwierdził jednoznacznie - że faktycznie to nie fair. Crxy, Shuttle i Concerto są rodziną Civica 4g, więc i u Nas dla nich miejsce się znajdzie, ponieważ wiele zagadnień jest wspólnych z racji tych samych bądź podobnych jednostek napędowych. Tematy nie trafiają już do offtopu np. na temat ed9. Ale dziwi mnie fakt że ktoś się pyta o to tu na 4g.pl zamiast na crx.info - chyba szybciej by odpowiedź znalazł na tym drugim. Poza tym w duchu solidaryzmu został przebudowany dział "Nasze auta" tak by znalazły się tam wyżej wspomniane. Oprócz tego w galerii klubowej znalazło się dla nich miejsce. W dziale Download są reklamy, itp. Więc przestańcie wyjeżdżać z tekstami rasizm czy dyskryminacja. Popisał bym w tym temacie coś jeszcze ale już mi się nie chce normalnie...
Ostatnio zmieniony 2007-11-01, 21:12 przez ZlewiK, łącznie zmieniany 1 raz.
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board

- SwiEtyCRX
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Moze nie o dyskryminacji tylko czesc uzytkownikow Sedan & Hatchback uważa CRX i shuttle za gorszy samochodDzida pisze:Czy ktoś powiedział cos o dyskryminacji?
Tak jak pisałem wczesniej ( w kalendarzu ) Wystawiłem foto swojego CRXa nie poto zeby wygrac bo dla mnie to zabawa ale jesli to jest kalendarz Rodziny Civic 4g fajnie bylo by tam ujrzec rozne wersje nadwozia
Tak jak mowilem nie zgłosowałem na swoje auto ( w sondzie kalendarz ) i mimo to do tej pory naliczylem 5 glosow na moje fotki moze nie jest to rewelacja ale nie oto tu chodzi ! (HIO,zico(przeciwnicy CRX) - fakt u was tez naliczylem przynajmniej 4 glosy oddane przez siebie na swoje auta szkoda ze Admin pozwolil na to bo wiadomo ze kazdy zaglosuje na swoje :/ehhh szkoda gadac ) .
Ja zapisałem sie na to forum bo mi sie tu podobało ( organizacja ) ludzie gotowi do pomocy itd... i postanowilem ze tu bede forumowiczem mimo ze zapisalem sie tez na forum hondy CRX gdzie do polowy dzialow nie mialem dostepu , ludzie nie byli tak kontaktowi ( poza paroma ) a pozatym nie bawili sie tak jak tu
PS.Dzilas odrazu zrob sonde czy użytkownicy CRX i Shuttle maja sie wypisac z tego forum czy nie
Dobra ja kończe ten temat z swojej strony ! Bo naprawde szkoda mojego pisania i kłucenia się o coś co i tak nigdy się nie rozstrzygnie
Jak możesz to kliknij : http://rapidshare.abus3r.eu/85001
SwiEtyCRX, wyluzuj, brałeś coś ? To że komuś się nie podobało że wstawiłeś zdjęcia do kalendarza to nie koniec świata. Bo od tego się chyba zaczęła ta farsa. Czy uważasz że jakbym ja na stronie crxa wstawił swoje foty to by mnie nie zje-ba-li ??? Na bank. A co do głosowania, to mamy demokrację dzięki Bogu ponownie
i na siebie można głosować i tyle w tym temacie.
Nie beczeć, nie kłócić się bo topic zamknę i hooj.
Nie beczeć, nie kłócić się bo topic zamknę i hooj.

-
Krychu
no i tu jest problem, nie potrafisz tego zrozumiec, oszukujesz sam siebieZlewiK pisze:azywanie bezpośrednio Crx`a 2g Civic`em 4g - to lekka przesada.
pewnie nawet jakbys dostał potwierdzenie od Hondy prosto z Japonii, że CRX to Civ4g to nadal bys nie wierzył...
Civic Renaissance model X = CR-X, powstał na bazie Civika i zarazem należy do czwartej generacji Civików, to takie proste, a niestety niektórym ciezko to pojąć
przejrzyjcie sobie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civi ... 88-1991.29
a teraz nie wstydzcie sie i przyznajcie, że sie myliliscie
Uważasz Wikipedie za coś wiarygodnego?
Na jej podstawie bałbym się ugotować makaron.
Jak widzę CRX to mówie "o, jaka fajna ceerka".
Widze 4 gena, mówie "o,jaki fajny forgen",
Jedno jest pewnie. Civic I CRX są tak samo Hondami
Na jej podstawie bałbym się ugotować makaron.
Jak widzę CRX to mówie "o, jaka fajna ceerka".
Widze 4 gena, mówie "o,jaki fajny forgen",
Jedno jest pewnie. Civic I CRX są tak samo Hondami
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
- SwiEtyCRX
- #Civic4g Member
- Kontakt:
ja nic nie brałem należe do grupy ludzi która niema żadnych nałogów
Poza Piwkiem
Krychu ma racje a to ze wy w to niechcecie uwieżyć to niemoja sprawa
Zlewik wiesz błędem było wystawianie tych fotek i mam nadzieje ze ludzie ktorzy oddali na nie głosy są swiadomi tego ze to CRX a nie Jakis hatchback czy sedan ! Sorry ze sie tak unosze ale niemoge was skomać
<szok>
A co do tego czy by cie ktoś
Jest jeszcze jedna ważna sprawa forum CRX jest CRX a ja rozumiem przez nazwe Civic4g ze to forum dla uzytkownikow rodziny 4 gen civica trzeba bylo napisac FORUM TYLKO HATCHBACK& SEDAN wtedy bym się tu niezarejestrował
Zlewik wiesz błędem było wystawianie tych fotek i mam nadzieje ze ludzie ktorzy oddali na nie głosy są swiadomi tego ze to CRX a nie Jakis hatchback czy sedan ! Sorry ze sie tak unosze ale niemoge was skomać
A co do tego czy by cie ktoś
to niewiemZlewiK pisze:to by mnie nie zje-ba-li
Jest jeszcze jedna ważna sprawa forum CRX jest CRX a ja rozumiem przez nazwe Civic4g ze to forum dla uzytkownikow rodziny 4 gen civica trzeba bylo napisac FORUM TYLKO HATCHBACK& SEDAN wtedy bym się tu niezarejestrował
Jak możesz to kliknij : http://rapidshare.abus3r.eu/85001
Bez przesadyzmu panowie:) Temat, ankieta jest tylko po to aby poznac waszą opinie a nie abyście WY posiadacze innego auta niż civic4gen spieprzaliSwiEtyCRX pisze:PS.Dzilas odrazu zrob sonde czy użytkownicy CRX i Shuttle maja sie wypisac z tego forum czy nie
Sam byłem posiadaczem civica 4g co chyba widac u mnie w podpisie, lecz około rok temu sie z nim rozstalem. Przez ten czas miałem 3 inne samochody, ale wracam tutaj na forum cały czas ucząć się i dowiadując coraz to innych, ciekawszych rzeczy. Jest tu super atmosfera jakiej nigdzie indziej nie zauważyłem. Niech więc tak zostanie.
Mimo, że może pytanie w temacie źle sformuowałem, źle się wyraziłem to powtórze się po raz kolejny, że chciałem poznać jedynie wasze zdanie na ten temat! Bez ciśniej! Bez kłótni! Nie ma żadnej dyskryminacji w tym co miałem na myśli zakładając ten temat!
Teraz każdy niech da sobie po buziaku i bedzie dobrze
PS1:
Jeśli temat zejdzie na złą drogę, kłótni, sprzeczek, czy tym podobnych to prosze admina/moderatora i zamknięcie!
PS2:
Jeśli macie jakieś dowody czy tezy na potwierdzenie bądź zaprzeczenia mojego zapytania w temacie to piszcie:)
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
SwiEtyCRX pisze: HIO a twoje porównanie Porshe do Garbusa jest wypowiedziane w akcie desperacji ? Niemasz już argumentów to się łapiesz co ci ślina na język przyniesie ? hehe
Pozdr dla wszystkich ktorzy uważaja ,że CRX i shuttle też należy do rodziny Civiców 4g
Cos za bardzo sie spinasz.
z porszawka to byl humorystyczny akcent. rownie dobrze moglem podac przyklad Noble to przeciez mondeo w innym opakowaniu (ten sam silnik i swiatla i...)
a czy ja powiedzialem ze to nie jest rodzina? wiesz to jest jak brat i siostra- ta sama plynie krew a jednak zupelnie inni i to glownie technicznie
Ankieta jest inaczej zatytulowana: Czy CRX 2gen to również Civic 4gen? - gdyby bylo pytanie czy nalezy do rodziny to bys mial pewnie 100% na tak.SwiEtyCRX pisze: Cieszy mnie to ze wiekszosc uzytkownikow uwaza ze Crx gen 2 to ta sama rodzina co Civic Hatchback i sedan ( patrz ankieta )heheh
no sorry... zasady sa takie same jak rok temu.... glupio bym sie poczul wystawiajac swoje fotki gdybym nie dostal ani jednego glosu....Tak jak mowilem nie zgłosowałem na swoje auto ( w sondzie kalendarz ) i mimo to do tej pory naliczylem 5 glosow na moje fotki moze nie jest to rewelacja ale nie oto tu chodzi ! (HIO,zico(przeciwnicy CRX) - fakt u was tez naliczylem przynajmniej 4 glosy oddane przez siebie na swoje auta szkoda ze Admin pozwolil na to bo wiadomo ze kazdy zaglosuje na swoje :/ehhh szkoda gadac )
a skoro juz rozliczamy glosy to ja za to moge miec pretensje ze CRXy ktore nie sa civicami 4 gen zabieraja glosy innym w konkursie. pewnie juz ze 40 glosow zabraly. i teraz jak ktos nie zaglosowal na siebie i do tego crxy zabralo sporo glosow to moze nie dostac. przez CRXy ktos kto ma naprawde slaba fotke ma minimalne sznase na chocby jeden glos.
zakladajac ze kazdy na swoje zaglosuje to wychodzimy na 0 jesli chodzi o rywalizacje a kazdy ma glos na swoje fotki i co cie boli?
ja uwazam ze Crx jest pochodna civica (rodzina) ale nie jest civiciem 4 gen. i co do tego jestem przekonany w 100%. wyrazilem swoja opinie podalem kilka argumentow i bede wierny swoim pogladom to sie nie zmieni nawet jakbys mi to japonczyka przyprowadzil i mowilby mi to na zywo
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
-
Szydeł
i to niejest dyskryminacja. skoro crx to civic 4 gen cope to ma prawo do głosowania tak samo jak posiadacze innych modeli civica 4 gen. a jerzeli faktycznie sadzicie ze crx to niejest civic 4gen to zaznaczcie to gdzies ze to forum tylko dla posiadaczy hatchbacka i sedana i po problemieHIO pisze: skoro juz rozliczamy glosy to ja za to moge miec pretensje ze CRXy ktore nie sa civicami 4 gen zabieraja glosy innym
ZlewiK pisze:Czy uważasz że jakbym ja na stronie crxa wstawił swoje foty to by mnie nie zje-ba-li ??? Na bank
tak tylko tam własnie jest zaznaczone ze to forum tylko i wyłoncznie crxa
a ja zyłem w przekonaniu ze to forum miłosników wszystkich civiców 4gen
czyli równierz crxa ,shuttle, concerto.
Pewnie był uwierzył jakby tylko crx był civicemKrychu pisze:pewnie nawet jakbys dostał potwierdzenie od Hondy prosto z Japonii, że CRX to Civ4g to nadal bys nie wierzył...![]()
Ty nie bądź taki mądry poza tym, bo jak ty miałeś 3 lata to ja już siedziałem za sterami civica 4g i zaczynałem się interesować tą marką...Krychu pisze:co nie zmienia faktu, ze CRX 2gen jest Civikiem 4generacjiZlewiK pisze:Civic 4g to Civic 4g a Crx 2g to Crx 2g.
CRX to Civic i kazdy hondziarz powinien to wiedziec, więc skoro CRX to Civic to musi byc jakiejs generacji - jako CRX drugiej, jako Civic czwartej, no bo chyba nie cztery i pół
No comment
A tu jest wyraźnie zaznaczone że civica 4gSzydeł pisze:ZlewiK pisze:Czy uważasz że jakbym ja na stronie crxa wstawił swoje foty to by mnie nie zje-ba-li ??? Na bank
tak tylko tam własnie jest zaznaczone ze to forum tylko i wyłoncznie crxa...
W dalszym ciągu nie wiem czym się tak niektórzy ciśnieniują ? Ja jakbym jeździł crxem i ktoś mi na niego mówił że to civic to bym był zły
Możemy tak w nieskończoność, ale czy jest sens ? Zastanówcie się...