Sprawa wygląda następująco. Dzisiaj miałem okazję po raz kolejny robić przymiarki i sprawdzać różnice. Nie jest tak różowo jak myślałem. Sprawdzałem na podłodze w hatchbacku EDM i USDM oraz sedanie EDM. Podstawowe różnice to:
- inaczej montowane szyny foteli przednich w każdej z tych wersji...
- w sedanie inny kształt podłogi z przodu
Za pomocą oryginalnych dywaników z EDM i USDM opracowałem takie szablony jak na poniższych rysunkach.
1. Dywaniki tylne do hatchbacków EDM i sedanów EDM.
Jeśli będą takie jak na rysunku - będą jednakowe i będą ok. Nie będą jedynie wchodziły pod fotel między szynami, ponieważ trochę się różnią pomiędzy 3d i 4d.
2. Dywaniki tylne do hatchbacków USDM i być może do sedanów USDM
W wersjach USA i Kanada są zupełnie inaczej (bardziej koślawo) szyny foteli niż w EDM. Nie dało się znaleść kompromisu dla wersji EDM i USDM, tak by był jeden wspólny dywanik. Mógłby być - no ale by był bardzo wąski - mniej niż 30cm.
Poniżej przykład tylnego lewego z hatchbacka. Nie wiem jak jest w sedanach USDM. Musi to ktoś sprawdzić.
3. Dywaniki przednie do wszystkich hatchbacków.
We wszystkich wersjach hatchbacków było tak samo, więc chyba nie będzie problemów... Ale też mi to trzeba sprawdzić, jak jest np z wersjami przed liftem, albo w i-vt.
4. Dywaniki przednie do wszystkich sedanów.
Są praktycznie takie same jak w hatchbackach. Jedyna różnica to skośne zcięcia z powodu wypukłej podłogi w tym miejscu w sedanach. Też przydałoby się sprawdzić czy tak jest w sedanach USDM oraz przed liftem EDM/USDM.
Trochę to pogmatwane

Proszę zatem żeby kilka osób sprawdziło czy wszystko gra, żeby później nie było jaj jakichś. Im szybciej mi pomożecie, tym szybciej będę mógł wysłać szablony papierowe do ludzi, którzy to będą robić oraz opracować jakiś sposób zakupu. byłoby to najprawdopodobniej coś takiego:
- 3d EDM rys. 3+1
- 3d USDM rys. 3+2
- 4d EDM rys. 4+1
- 4d USDM rys. 4+2
Naprawdę liczę na Waszą pomoc w sprawdzaniu czy takie kształty będą ok, bo bez tego nic nie ruszy dalej.