Strona/forum i jego ewolucja !

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
DODi
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: DODi »

Moze tak moze nie - przeciez my nie robimy tej strony dla civic4g.com, ale dla Nas samych - Polaków !!

===============

A oto ostatnie zmiany na forum i stronie:

===============

W galeri zmieniłem troszke układ wyswietlania sie strony z miniaturkami i usunołem kilka rażących błedów i bugów oraz dodałem min guziczek "Dodaj fote" dzieki któremu łatwiej zauwazyc opcje uploadu fotek:

Obrazek

O tym modzie (bardzo prostym zresztą) napisałem nawet tutorial na forum przemo.org:

http://www.przemo.org/phpBB2/forum/view ... hp?t=25132

Pozatym wprowadziłem pare zmian estetycznych i poprawiajacych uzywanie galerii...

===============

mapka Google została zaktualizowana dzisiaj do wersji 1.12, dzieki czemu administrator moze edytowac juz dane z poziomu panelu admina, a nie musi ingerować bezposrednio w baze danych. Link do mapki został tez dodany do menudla osób niezalogowanych na forum.

http://www.civic4g.pl/forum/google_map.php

===============

Zrobiłem kolejny banerek troszke wiekszy bo 400x100 pikseli (mam go nawet w podpisie):

Obrazek

Kod który nalezy wpisać do podpisu:

Kod: Zaznacz cały

[URL=http://www.civic4g.pl/][img]http://www.civic4g.pl/banerki/banerek_big.gif[/img][/URL]
===============

Zrobiłem poprawki na naszej stronie www:

- ikonki strony pokazuja sie juz na każdej podstronie
- zmieniłem błedne linki z civic4g.nazwa.pl/forum/ na civic4g.pl/forum/
- dodałem nowe linki do stron zaprzyjaźnionych

===============

W chwili obecnej trwaja prace nad kolejnymi drobnymi zmianami estetycznymi, oraz kilkoma kolejnymi prostymi modami, które mam nadzieje umilą nam zycie na forum !!

===============

Pozdrawiam - DODi !!
Nayma.pl - Projektowanie stron internetowych Krasnystaw, Lublin, Zamość, Chełm.
Awatar użytkownika
bencol
#Civic4g Member

Post autor: bencol »

Dobra robota,dzęki :padam:
Awatar użytkownika
Sebisz111
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Sebisz111 »

:padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam: :padam:
Obrazek Obrazek
Bocian

Post autor: Bocian »

Strona się rozwija i jest coraz ładniejsza - oby tak dalej !!

:padam: :padam: :padam: :padam:
Awatar użytkownika
Chbr
#Civic4g Member

Post autor: Chbr »

gratki dodi - dziala szybko i sprawnie
www.TGauto.pl
600-27-41-56
Oficjalny sprzedawca: Ultralite, Buddy Club, Ksport, D2racing.
W ofercie: Koni , Bilstein, EBC, Mak, TSR i wiele innych
!Sprowadzamy wszystkie części na zamówienie!
Awatar użytkownika
DODi
#Civic4g Member
Kontakt:

Elo !! Nie mineło kilka dni a znów dość spore zmiany :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Zaczne od zmiany guziczków... Praktycznie wiekszosci :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te wygladają bardziej profi i przedewszystkim są ładniejsze i bardziej imtymne i subtelne :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Kolejna spora zmiana to Rangi i grupy na forum...

Obrazek

Wiadomo:

Admin - Zielony
Moderator - Pomarańczowy
Przyjaciele civic4g.pl - fioletowy - przyjaciel to taki co nie ma 4 gen a udziela si ena forum i jest naszym funflem
Robocik - Bot z shoutboxa (o nim zaraz napisze)
Civic4g.pl members - czyli wszyscy nasi forumowicze co napisali min. 1 posta !!!!!

O robociku kilka słów...

Obrazek

Jest to bot który reaguje na shoutboxie na rózne hasła (sporo ludzi juz z nim duzo gadało). jest on jeszcze w bardzo wczesnej fazie rozwoju, ale juz na dzien dzisiejszy umie powiedziec ponad 700 kawałów, i reaguje na ponad 90 komend !!! Na pewno nie raz umili nam zycie. Dodam jeszcze ze za przeklinanie daje ostrzezenia !!!

No i na koncu taka malutka pierdułka:

Obrazek

Jak dostaniemy wiadomosc na PW jest teraz bardziej widoczna, bo oprócz pop upa dodatkowo podsiwtla sie info w menu w kolorze czerwonym !!!

Pozdrawiam - DODi

ps.
jak znam zycie zaniedługo bedą kolejne mody... :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:

:love: :love: :love:
Awatar użytkownika
Kurek
#Civic4g Member

Post autor: Kurek »

:padam:
Awatar użytkownika
DODi
#Civic4g Member
Kontakt:

No i dzisiaj mała rocznica: 5000 postów napisanych - nawet sie pochwale bo ten nr 5000 nalezy do mojej kolekcji najwiekszego postojebcy tego forum :wstyd: :wstyd: :wstyd: :wstyd:

Obrazek

:pijaki:
Awatar użytkownika
DODi
#Civic4g Member
Kontakt:

Witka znowu !!

Kilka zmian na forum. Zaczne od funkcji najbardziej przydatnej wam. ImageShack. W odpowiedzi i w szybkiej odpowiedzi pokazał sie taki buttonik:

Obrazek

Klikamy w niego, pokazuje sie formularz do wysłania fotek w formatach *.jpg, *.gif oraz *.png. Po wysłaniu otrzymujemy podobnie jak na imageshack.com kod do wstawienia fotki w oryginalnych rozmiaach, lub miniaturki, np. takiej jat ta poniżej:

Obrazek

Pliki otrzywiscie sa przetrzymywane u nas na serverku i niemają nic wspólnego z imageshack.com !! Opcja jest dostepna tylko dla zarejestrowanych uzytkowników.

=============

Kolejnym unowoczesnieniem naszego forum jest skrypt "Spider Friendly 1.3.5". A oto co on daje:

Modyfikacja polepsza indeksowanie forum przez wyszukiwarki. Niektóre z jej funkcji to:

* przepisuje adresy na bardziej "przyjazne" wyszukiwarkom, np. viewtopic.php?t=6 (zakładam że forum z tym tematem ma ID 3) na 6.htm, tematy3/6.htm, nazwa-tematu-vt6.htm albo tematy3/nazwa-tematu-vt6.htm
* eliminuje podwójne linkowanie postów
* udaje, że tematy dla każdego działu są w innym podkatalogu (opcja)
* może umieszczać w linkach do for i tematów ich nazwy (opcja)
* eliminuje część zbędnych linków które mogą zniechęcać wyszukiwarki ("Kto jest na Forum", linki do najnowszego postu i profilu użytkownika który ten post napisał)
* tworzy opis strony i słowa kluczowe na podstawie tematu
* ukrywa przed wyszukiwarkami pliki im zbędne (wysyłanie postów, gg, maili, podgląd wydruku)
* dodaje mapę forum dla wyszukiwarek (lista najnowszych postów we wszystkich tematach)
* może zmienić niektóre opcje forum dla wyszukiwarek poprzez modyfikację zmiennej $board_config
* zapobiega pozycjonowaniu stron użytkowników którzy wstawiają linki do postów i podpisów (po instalacji misc/links_nofollow.txt)
* może zapisywać wizyty wyszukiwarek do logu

Napisze tylko tyle, ze np. robot Googlebot/2.1 spedził u nas juz 4 godzinki i znalazł 257 trafień....

=============

Dodatkowo wgrałem moda, który pokazuje na forum liczbe botów internetowych i pokazuje jaki bot w chwili obecnej odwiedza naszą strone, i penetruje ja zarazem ;)

=============

Wgralem mod Google Sitemaps 1.1 generujący pliki XML dla Google Sitemaps, które jeszcze bardziej i szybciej pomagają wzbic si enam na najwyższe pozycje w wyszukiwarce google i pomoga nam w zwiekszeniu i uporzadkowaniu naszej strony. Juz w chwili obecnej google reauguje na ponad 600 trafień i kieruje szukającego min na nasza stronke i forum

=============

Został dodany znak wodny do galerii fotek...

http://www.civic4g.pl/forum/album_page.htm?pic_id=927

Jak widzicie przy powiekszeniu na kazdym zdjeci generowany jest znaczek wodny z napisem "www.civic4g.pl"

Chcę tez taki znak wodny wprowadzic do załaczników na forum ;) Wtedy nikt nie bedzie korzystać z naszych fotek...

=============

Juz wkrótce znowu cos nowego pojawi sie na forum.... Pozdrawiam i czekam na wasze sugestie ;) DOD :hyhy: :hyhy:
Ostatnio zmieniony 2006-04-27, 15:21 przez DODi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kedar
#Civic4g Member

Post autor: Kedar »

zaj......y MOD :!:
CIVIC Rulez!

U mnie właśnie gra: Obrazek

<script type="text/javascript" src="http://www.otwieramy.pl/baner_otwieramy ... "></script>
Awatar użytkownika
DODi
#Civic4g Member
Kontakt:

http://www.civic4g.pl/forum/tematy1/37.htm

Tutorial dotyczacy dodawania fotek uzupełniony i zmodyfikowany - zachecam wszystkich do lektury !!!
Awatar użytkownika
Szybik
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Szybik »

Witam.
Dodi mam dzisiaj problem z działaniem forum.
Po przeczytaniu interesujących mnie tematów. Klikam na "oznacz wszystkie fora jako przeczytane"
i niestety nic się nie dzieje - tematy których nie chcę czytać dalej oznaczone są jako nieprzeczytane.

Ciasteczka już czyściłem w przeglądarce. Co jeszcze mogę zrobić?
Pozdrawiam
Obrazek
ODPOWIEDZ