Więc jak zapytasz takiego delikwenta, to automatycznie odpowiada, ze ma najlepsze auto i się nie psuje.
Najprawdopodobniej wkrotce oddaje swoje 4g...
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
zayonnc, bo to jest tak, że właściciele francuskich i włoskich samochodów nie przyznają się ile płacą za naprawy na warsztacie, a jaki przy nich jest horror, to wiedzą tylko Ci, którzy robią przy tych samochodach. ![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Więc jak zapytasz takiego delikwenta, to automatycznie odpowiada, ze ma najlepsze auto i się nie psuje.
Znam te ich gadki z warsztatu, ale oczywiście wszystko najtańszym kosztem chcą mieć zrobione.
"Ty jesteś starym gratem, ja cię naprawię zatem. Zmienię Ci obudowę, i włożę części nowe. Będziesz piękny, jak dawniej, i będziesz działać sprawniej. Znów pokażesz klasę..."
[4g, 4d, 4ever]
[4g, 4d, 4ever]
Jak zmienisz na V generacje to i tak bedziesz musial za jakis czas tez wstawic reperaturki,bo mi sie wydaje ze V generacje rdza bardziej bierze,a jak wstawisz do swojej 4g reperaturki to bedziesz wiedzial co masz i pojezdzisz jeszcze troche,no i 4g jest ladniejsza
A co do wlascicieli francuzow to coraz czesciej spotykam sie z narzekaniami z ich strony na te samochody,ze ciagle sie sypia,czesci drogie,slaba dostepnosc tych czesci i juz maja dosyc ich.
jak zostawisz to co masz, to bedziesz wiedzial co masz, jak kupisz nowa furk nigdzy nie bedziesz do konca pewien co to...
a poza tym minusy jakie opisales sa jak najbardziej typowe i kazdy [no moze prawie] robi z tym co trzeba i cieszy sie IV dalej...
No bo raczej to ze bedzie trzeba wstawic reperaturki nie jest powodem do zmiany samochodu....
a poza tym minusy jakie opisales sa jak najbardziej typowe i kazdy [no moze prawie] robi z tym co trzeba i cieszy sie IV dalej...
No bo raczej to ze bedzie trzeba wstawic reperaturki nie jest powodem do zmiany samochodu....
bo to jest tak:
wszyscy myślą, że jak coś gdzieś zaczyna pukać stukać albo wyłazi rdza - to trzeba sie pozbyć auta bo szkoda pchać pieniędzy
tylko, że kupując następne (prawdopodobnie jego własicicel wpadł na ten sam pomysł - sprzedać zamiast robić) masz kolejny problem - oczywiście to nie reguła ale najczęściej tak jest.
Popatrz na to z innej strony - zawsze możesz trafić gorzej, a droższe/nowsze auto wcale nie znaczy lepsze. A trupów 5g jest na potęgę!
Wiem co sobie myślisz bo ja tez miałem kiedyś ten problem ale podjałem decyzję i muszę być konsekwentny. Często żal mi d... ściska jak widze, ladniejsze czwórki, szybsze, itd.. a jeszcze jak wczoraj zobaczyłęm ee9 z klatką do sprzedania za całkiem dobre pieniądze to już w ogóle.
Po podliczeniu tego, co włożyłem w auto od lipca i tego co za nie zapłaciłęm - spokojnie mogę powiedzieć, że i-VT bym już jakąś dorwał. Jeszcze nie jestem nawet w połowie więc drugie tyle albo i jeszcze więcej włożę.
Kocham swoje auto i mam nadzieję, że nie będę musiał nigdy go sprzedawać. Jeżeli zostanie ze mną to po studiach odbuduje ją od początku (narazie brak warunków i czasu), jeżeli mi się nie uda to i tak kiedyś kupię ee9 i zrobię je od poczatku tak jak chce - nawet, jeżeli będzie to trwało kilka lat.
Pomyśl dwa razy zanim sprzedasz![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
wszyscy myślą, że jak coś gdzieś zaczyna pukać stukać albo wyłazi rdza - to trzeba sie pozbyć auta bo szkoda pchać pieniędzy
tylko, że kupując następne (prawdopodobnie jego własicicel wpadł na ten sam pomysł - sprzedać zamiast robić) masz kolejny problem - oczywiście to nie reguła ale najczęściej tak jest.
Popatrz na to z innej strony - zawsze możesz trafić gorzej, a droższe/nowsze auto wcale nie znaczy lepsze. A trupów 5g jest na potęgę!
Wiem co sobie myślisz bo ja tez miałem kiedyś ten problem ale podjałem decyzję i muszę być konsekwentny. Często żal mi d... ściska jak widze, ladniejsze czwórki, szybsze, itd.. a jeszcze jak wczoraj zobaczyłęm ee9 z klatką do sprzedania za całkiem dobre pieniądze to już w ogóle.
Po podliczeniu tego, co włożyłem w auto od lipca i tego co za nie zapłaciłęm - spokojnie mogę powiedzieć, że i-VT bym już jakąś dorwał. Jeszcze nie jestem nawet w połowie więc drugie tyle albo i jeszcze więcej włożę.
Kocham swoje auto i mam nadzieję, że nie będę musiał nigdy go sprzedawać. Jeżeli zostanie ze mną to po studiach odbuduje ją od początku (narazie brak warunków i czasu), jeżeli mi się nie uda to i tak kiedyś kupię ee9 i zrobię je od poczatku tak jak chce - nawet, jeżeli będzie to trwało kilka lat.
Pomyśl dwa razy zanim sprzedasz
nosql dobrze piszesz
ja tez moglbym sprzedac moją i kupic 6gena, ale w zasadzie po co?
przebiegi w zasadzie niewiele mniejsze niz w 4g, robota na poczatku zawsze ta sama, zawsze cos wyjdzie
ja ostatnio policzylem ile juz wlozylem w moje 4g i wyszlo drugie tyle ile za nie dałem, więc chyba zostanie do konca ze mną:) a najwyzej się kupi drugie auto:)
ja tez moglbym sprzedac moją i kupic 6gena, ale w zasadzie po co?
przebiegi w zasadzie niewiele mniejsze niz w 4g, robota na poczatku zawsze ta sama, zawsze cos wyjdzie
ja ostatnio policzylem ile juz wlozylem w moje 4g i wyszlo drugie tyle ile za nie dałem, więc chyba zostanie do konca ze mną:) a najwyzej się kupi drugie auto:)
www.TGauto.pl
600-27-41-56
Oficjalny sprzedawca: Ultralite, Buddy Club, Ksport, D2racing.
W ofercie: Koni , Bilstein, EBC, Mak, TSR i wiele innych
!Sprowadzamy wszystkie części na zamówienie!
600-27-41-56
Oficjalny sprzedawca: Ultralite, Buddy Club, Ksport, D2racing.
W ofercie: Koni , Bilstein, EBC, Mak, TSR i wiele innych
!Sprowadzamy wszystkie części na zamówienie!
Ja miałem civic 4g ale sedan 1,4 dual cab...to było moje 1 auto...- niestety katastroficznie rdza ją brała...poprostu nie opłacało sie robić bo nie było czego.....nawet lakiernik powiedzial ze nie inwestował by...mial racje - rdza jadła wsio...
Ale autko było w stanie technicznym - rewelacyjnym tzn wszystko na bierząco robione....przewiozło mie ładne X000 kilometrów miałe je ponad pół roku....nigdy nic sie nie działo - Paliła 8,5 L LPG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mialem magnetyzery:) ale tak było....
sprzedałem za 3000zł....dołożyłem 500zł
i kupiłem....4G!!!!!!z LPG ale Hatchbacka czarnego 1.5 !!! poczulem kopa....tzn wzrost mocy no i wpakowalem juz w to auto ponad 1000zł..........ale nie żałuje,,,,wiem co mam....i sie ciesze...tobie życze powodzenia...
Jak bym zmienial na autko...to napewno nie na renaulta....jak juz to Mercerdes , Audi...nic innego...
Pozdrawiam
Ale autko było w stanie technicznym - rewelacyjnym tzn wszystko na bierząco robione....przewiozło mie ładne X000 kilometrów miałe je ponad pół roku....nigdy nic sie nie działo - Paliła 8,5 L LPG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mialem magnetyzery:) ale tak było....
sprzedałem za 3000zł....dołożyłem 500zł
i kupiłem....4G!!!!!!z LPG ale Hatchbacka czarnego 1.5 !!! poczulem kopa....tzn wzrost mocy no i wpakowalem juz w to auto ponad 1000zł..........ale nie żałuje,,,,wiem co mam....i sie ciesze...tobie życze powodzenia...
Jak bym zmienial na autko...to napewno nie na renaulta....jak juz to Mercerdes , Audi...nic innego...
Pozdrawiam
jesli masz taka mozliwosc - pomysl czy nie warto kpic mlodszej spokojniejszej hondy - np wiekszej
a 4g zostawic sobie na gorsze chwile .. przygnebienia czy smutku, jak narazie moja Hania zabiera ode mnie wsyzstkie problmey
:D i daje sporo radosci, a to narazie tylko 1,5 seria seria seria.
Było ... d15b2 ED6/ED7
seria ED7 D16Z2/A6
seria ED7 D16Z2
-----------
Jest
seria Accord CB7 F22A1
"seria" Civic MA8
- qpx
- #Civic4g Member
- Auto:: ed7
- Silnik:: d15b2 mpfi
zostań przy japońcu, podam Ci przykład, moi sąsiezi, (młoda para po dwadzieścia pare latek) smigali jeszcze nie tak dawno fajnym golfikiem III GT naprawde ładnie sie prezentował i ładnie smigal, ja w ten czas latałem cifem 5g w sedanie, sprzedałem 5g, oni sprzedali golfa, kupili sobie 206 czarną
mi to sie zabardzo 206 nie podoba, ale ich moze byc, tez ładnie sie prezentuje
jejżdżą nim ja wiem pare miesięcy, ja własnie kupiłem sobie znów cifa tym razem 4g, i jeszcze bardziej ciesze sie Hondą, no, a oni zamierzają zmienic auto, ciekawe dlaczego.........??..........hehe...........a, zeby rozwiać wszelkie wątpliwości, golfem jejździli bardzo czesto to tu to tam, wiecznie stał przed domkiem, a peugota jakos tak żadko było widać
młodziutki rocznik, a usterkowe autko
Ale nie gadam, bo sam sobie chciełem wciagnąc kiedys 306 i dzieki Bogu nie jestem jej posiadaczem, a smigam super furką jakim jest cif 4g, ale pamiętaj, ze to twoja fura i to ty w nim sie musisz dobrze, czuc, więc jak ci sie podoba 5g to kupuj, ale pamiętaj, ze zawsze na początku trzeba troche kasy w auto wladowac, czasem mniej, czasem więcej, ale zawsze cos i nie wiesz co masz, a teraz wiesz czym śmigasz 
.