Światła przez cały rok

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
sailence
#Civic4g Member

Post autor: sailence »

z ustawy o tym że w tunelu należy jechać minimalnie 50m za poprzedzających BRECHTAM na całej linii :rotfl: i co? pieski będą biegać z linijkami i przystawiać do jadącego auta? przecież 'na oko' to sobie mogą sikać do radiowozu a nie mi za jazdę mandaty wystawiać :rotfl:

w Niemczech nie ma obowiązku jazdy na światłach w terenie niezabudowanym i jakoś ludzie tam żyją

ogólnie w Polsce aktualnie panuje polityka zakazów, nakazów, kar, mandatów, itp. itd.
owszem, rozumiem, chcą wyplenić z natury Polaków chamstwo, brak rozsądku, kombinowanie, i wszystkie notorycznie popełniane wykroczenia w każdej dziedzinie życia

ale nie rozumiem dlaczego zamiast zabrać się do naprawy źródła problemu, starają sie kasować i karać skutki :kwasny: przecież cały ten szajs bierze się z pokolenia które żyło i pracowało przed rokiem '89. Musi się zmienić pokolenie aby coś się zmieniło w tym kraju, a przede wszystkim trzebaby był wypierd**** na zbity pysk całą tą bandę złodzieji, szwindlarzy, prostaków bez choćby matur, chamów i kłamców z drobiem na czele z RZĄDU, od tego powinniśmy zacząć polepszać bezpieczeństwo w naszym małym zakompleksionym krajiku, tylko że jak można zarządzić usunięcie rządzących...? niestety to jest akurat trudne i dlatego jest jak jest...

pozdrawiam wszystkich rozmówców
i dziękuję za dyskusję, bo to zawsze okazja do poznania poglądów kolegów z forum :)
ED6... sold out
ED7 - :D :D :D
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: HIO »

ehhh ta polityka :rotfl:

niewazne od jakiego tematu sie zaczyna zawsze konczy sie tak samo... :rotfl:

kiedys bedzie lepiej- trzeba w to wierzyc. niektorzy mowia ze gorzej byc nie moze...
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym

ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4 :)
Awatar użytkownika
Wisnia6
#Civic4g Member

Post autor: Wisnia6 »

Wystarczy o tej polityce, bo znowu moderator zablokuje temat.

Ale faktem jest, że jak nowe pokolenie zacznie rządzić, to dopiero coś się zmieni.

Ja tam dalej jestem za światłami jak Wojewódzi, zawsze na NIE. :D
"Ty jesteś starym gratem, ja cię naprawię zatem. Zmienię Ci obudowę, i włożę części nowe. Będziesz piękny, jak dawniej, i będziesz działać sprawniej. Znów pokażesz klasę..."

[4g, 4d, 4ever]
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: HIO »

Wisnia6 pisze: Ja tam dalej jestem za światłami jak Wojewódzi, zawsze na NIE. :D
przynamniej jestes konsekwentny w pogladach. ;)

no coz- to wolny kraj... panuje demokracja- wiekszosc decyduje. :)

dalsza dyskusja jest chyba nie potrzebna- kto twierdzi ze swiatla sa konieczne to jest przekonany o tym a kto sadzi inaczej- bedzie musial sie dostoswac do nowych przepisow.

dla mnie nie zmienia to kompletnie nic. ja jezdze na swiatlach i w pasach- sa to dla mnie odruchy jak wsiadam do samochodu. i tyle w tym temacie :)
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym

ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4 :)
demo
#Civic4g Friend

Post autor: demo »

odświeże temat to co zioomy jutro jeździmy na światłach czy nie, bo nie oglądam telewizji i gazet nie czytam.
Awatar użytkownika
Wisnia6
#Civic4g Member

Tak, jedziemy na światłach. :/

Jak zapomnisz, to nie dostaniesz mandatu, najwyżej upomnienie, ale lepiej Ci którzy w lato nie jeździli na światłach niech zaczną sie przyzwyczajać.

Więcej o światłach pisze w motogratce (dodatku do dziennika zachodniego)

Obrazek

ObrazekObrazek

Zdjęcia w wysokiej rozdzielczości, żebyście mogli rozszyfrować co tam pisze. ;)

Akurat trochę się zamazał tekst, gdzie pisze, że pojazdy zabytkowe poniżej roku 1970 będą zwolnione z obowiązku włączenia świateł, niestety hanki się nie załapią :hyhy:
"Ty jesteś starym gratem, ja cię naprawię zatem. Zmienię Ci obudowę, i włożę części nowe. Będziesz piękny, jak dawniej, i będziesz działać sprawniej. Znów pokażesz klasę..."

[4g, 4d, 4ever]
demo
#Civic4g Friend

ale tam jest napisane ze jak ustawa zostanie uchwalona to dopiero od 1 kwietnia, ja ogolnie jestem przeciw tej ustawie z jednym wyjatkiem, na trasie owszem, ale w miescie bez sensu :zly:
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

sharky1985 pisze:ale tam jest napisane ze jak ustawa zostanie uchwalona to dopiero od 1 kwietnia, ja ogolnie jestem przeciw tej ustawie z jednym wyjatkiem, na trasie owszem, ale w miescie bez sensu :zly:
Kapke prawdy w tym jest, ale komu i w czym to przeszkadza?

Czemu nie masz ochoty przekręcić przełącznika dla bezpieczeństwa?
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
Qjawa
#Civic4g Member

Post autor: Qjawa »

A ja mam znajomego policjanta i ostatnio z nim rozmawialem na ten temat. Powiedział, że do nich na komisariat jeszcze żadne pismo nie przyszło, żeby ścigali kierowców jeżdżącycj beż świateł od 1 marca. Także na 100% chyba jeszcze nie weszła ta ustawa w życie.
W pracy w Niemczech!!! W Polsce co 2 tygodnie :( :( :( A Hania odpoczywa!

Obrazek
Awatar użytkownika
Wisnia6
#Civic4g Member

Czy wy w ogóle czytaliście ten artykuł? Przecież tam pisze, że jeszcze nie weszła. :)

Dlatego mamy czas, żeby się przyzwyczaić do nowego przepisu.

Czy to będzie miesiąc czy dwa, już nie robi większej różnicy, bo to i tak nieuniknione.

[4g, 4d, 4ever]
demo
#Civic4g Friend

Dzida pisze:Czemu nie masz ochoty przekręcić przełącznika dla bezpieczeństwa?
nie mowie ze nie przekrece ale nie w miescie gdzie czasami poruszamy sie w korku kilka godzin to po cholere mi swiatla, no chyba ze pada deszcz
to wtedy kazdy wlacza, u mnie jest tak ze jak wlacze swiatla i poruszam sie po miescie to lekko spadaja obroty co znaczy ze jest wiekszy pobor i napewno wiecej pali, a na trasie zawsze zapalam
Wisnia6 pisze:Czy wy w ogóle czytaliście ten artykuł? Przecież tam pisze, że jeszcze nie weszła.
Ja przeczytalem, a po za tym zadalem pytanie czy trzeba zapalac, tzn czy wszedl ten przepis, a ty piszesz ze
Wisnia6 pisze:Tak, jedziemy na światłach.

Jak zapomnisz, to nie dostaniesz mandatu, najwyżej upomnienie, ale lepiej Ci którzy w lato nie jeździli na światłach niech zaczną sie przyzwyczajać.
Wiec kto tu kogo wprowadza w blad ;)
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

sharky1985 pisze:
Dzida pisze:Czemu nie masz ochoty przekręcić przełącznika dla bezpieczeństwa?
nie mowie ze nie przekrece ale nie w miescie gdzie czasami poruszamy sie w korku kilka godzin to po cholere mi swiatla, no chyba ze pada deszcz
to wtedy kazdy wlacza, u mnie jest tak ze jak wlacze swiatla i poruszam sie po miescie to lekko spadaja obroty co znaczy ze jest wiekszy pobor i napewno wiecej pali, a na trasie zawsze zapalam
I tu się zgodzę :)
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
ODPOWIEDZ