Światła przez cały rok
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Światła przez cały rok
Nakaz takiej jazdy leży w sejmie.Co o tym myślicie?Ja jestem za i cały czas tak jeżdżę.
Ostatnio zmieniony 2007-02-16, 19:32 przez oktan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie to bzdura
Jak jedziecie np w lato i słońce pali to po co mamy mieć włączone światła skoro i tak jadący z naprzeciwka nic nie będzie widział?
Trance 4ever...
http://www.myspace.com/arcadimusic
http://www.myspace.com/arcadimusic
mówiąc szczerze nie widze sensu... tak samo jak z pasami, to jest samochód kowalskiego nowaka... itp powinni w nim muc robić co im sie podoba tak jak w domach, to tak jak by mi kazano mieć w domu przysłowiowe zielone zasłonki, ja jezdze i w pasach i na światłach, nie dlatego, że mi każą tylko dlatego, że jestem świadom zagrożenia i zwiększa to moje bezpieczeństwo i tak wiadomo, że ludzi sie nauczy bo zapalanie świateł to odruch tak samo jak pasy czy cokolwiek innego, tyle odemnie 
Światła przez cały rok, to nic mądrego, tyle się mówi o oszczędności, a oni i tak sowje.
1. Samochód więcej pali
2. Akumulator prędzej padnie
3. Żarówki szybciej się przepalą
Poza tym tak, jak mówi Lipek, po jaką cholerę światła w +40oC upale, kiedy słońce razi po oczach.
Szkoda, że kierowcy zapominają o włączeniu świateł w tedy, kiedy są najbardziej potrzebne.
1. Samochód więcej pali
Poza tym tak, jak mówi Lipek, po jaką cholerę światła w +40oC upale, kiedy słońce razi po oczach.
Szkoda, że kierowcy zapominają o włączeniu świateł w tedy, kiedy są najbardziej potrzebne.
"Ty jesteś starym gratem, ja cię naprawię zatem. Zmienię Ci obudowę, i włożę części nowe. Będziesz piękny, jak dawniej, i będziesz działać sprawniej. Znów pokażesz klasę..."
[4g, 4d, 4ever]
[4g, 4d, 4ever]
1. Nie. Są 2 opcje.Wisnia6 pisze:Światła przez cały rok, to nic mądrego, tyle się mówi o oszczędności, a oni i tak sowje.
1. Samochód więcej pali
Takie D14A1. Nie ma silniczka krokowego, nie ma niczego. Po zapaleniu świateł obroty spadają. Spalanie nie wzrasta bo cały czas podawana jest taka sama ilość.
Silnik z silniczkiem krokowym. Zapalasz światła, obroty nie spadają, silnik dostaję kapke więcej paliwa, niech będzie - spalanie wzrasta.
Ale to takie gadanie tylko na obrotach jałowych. Podejrzewam że m.in. mając 3000 obr/min czyli tyle co bardzo często podczas jazdy wydajność alternatora już dochodzi do 100% lub je osiąga (bo to nie jest prądniczka) więc spalanie nie wzrasta, po prostu mniej prądu (też niewyczuwalnie) idzie do akumulatora. Dziękuje.
2. Akumulator nie padnie prędziej, chyba że cały czas jeździsz na obrotach jałowych.
3. To normalne, że przepalą się szybciej, ale uwierzcie mi - opłaca sie. Takie gadanie dopóki jakiś dzieciak nie wlezie przed auto (tfu, tfu, nikomu nie życzę).
A jak słońce razi po oczach to światła przydają się najbardziej, bo ciemnego na jasny mnie ujrzysz, a jasne na jasnym bardziej.
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
wedlug mnie to brdzo dobrze!Wisnia6 pisze:Światła przez cały rok, to nic mądrego, tyle się mówi o oszczędności, a oni i tak sowje.
1. Samochód więcej pali
ile wiecej pali ...ile zarowek wymienisz w ciagu roku?? dodasz moze 100 zl w skali roku czy to tak wiele?a pamietajcie ,wlaczone swiatla to lepiej widza Ciebie i Ty widzisz szybciej i lepiej
moje zdanie na temat swiatel chyba jest jasne , ja zawsze wlaczam swiatla nawet jak jest piekna pogoda, bo moze mi slonce nie przeszkadza ale jadacym z naprzeciwka moze przeszkadzac i oslepiac i jesli zobaczy jakis punkcik to bedzie wiedzial ze jest po zlej stronie jezdni (abstrakcja ale sie zdaza) Wlaczajcie swiatla zawsze
co do 2 pkt ,,,jesli masz sprawny ukl elekryczny to niby dlaczego ma szybciej pasc aku???
Ostatnio zmieniony 2007-02-17, 10:27 przez kosa, łącznie zmieniany 1 raz.