Nadeszła zima- opony zimowe- czy da się bez nich obejść

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Randal
#Civic4g Friend

Post autor: Randal »

typ-r pisze:Dzisiaj rano jak wstałem do pracy i zobaczyłem c się stało z moją firmową astrą to się załamałem !!
Była pokryta jednolitą 3 centymetrową warstwą lodu od dachu az po koła, w życiu czegoś takiego nie widziałem wypadało by jakimś dłutem to skuwać, wyglądało to co najmniej jak ulane z wosku taka jednolita bryła!!
Niestety nie mam zdjęcia bo mi się bardzo śpieszyło rano!!
Nie ściemniaj, ja uchwyciłem Twoje firmowe auto z rana ;)
Obrazek
Ten blok tekstu będzie dołączany do postów napisanych przeze mnie. Maksymalna liczba znaków to 255.
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: HIO »

15.00

Obrazek

17.45

Obrazek

18.20

Obrazek
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Pozostawia za plecami Babilonu dym

ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4 :)
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

Post autor: tfidos »

robione cyfrowka ale bez flesza a mi cos sie trzesa lapy :P (chyba z powodu braku smyczy)

Obrazek ObrazekObrazek
na tym zdjęciu gdzie jest slkep to jest fajny parking,nieduzy ale za to bez garbów i slupkow...glaciutko wprost na drift :P jutro chyba sobie pojade :D
EJ2: mix D15B7+D16Z6 :)
Awatar użytkownika
FOREST
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: FOREST »

w Jeleniej Górze maskara, nie dość ze po tym "huraganie" rozwaliło prawie całą sygnalizacje świetlną to drogi wogóle nie są odśnieżone. Porażka.
Awatar użytkownika
tfidos
#Civic4g Member

Post autor: tfidos »

Najlepsze sa prognozy pogody w TV :P jak nie bylo sniegu to sie zalili ze stoki nie sa biale ze ferie do dupy ze sniegu nie ma i smutno.............. a teraz jak snieg spadl to licza straty i gadaja o drogowcach, o ciezkich warunkach :P ja juz nie wiem kogo oni chca zadowolic :D
EJ2: mix D15B7+D16Z6 :)
Awatar użytkownika
pltz
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: pltz »

damn, ja tam snieg niby lubie, ale poniekad to mnie w***wil...
bo teraz szlag trafil kolektor na ktory tak sie najaralem. Musialem kupic zimowki, bo nie jestem takim kozakiem zeby na letnich zapychac, szczegolnie ze zobaczylem stan moich opon obecnych...
Awatar użytkownika
Adriano
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Adriano »

W 3city spadło przedwczoraj w nocy i do tej pory tam gdzie śnieg ma być, tam jest (czyt. duże parkingi). Od wczoraj zrobiłem ślizgając się po takich parkingach równo 14 km :D. Byłem też dzisiaj świadkiem ciekawego zdarzenia i chyba nie wytrzymam i opiszę, bo jest co opisywać. :)
Otóż na popularnym w trójmieście "pasie startowym" na zaspie ( pokaźnych rozmiarów niezagospodarowany teren podzielony na 4 części niewysokimi donicami betonowymi i wyłożony betonową płytą) stał sobie zupełnie na uboczu (już bardziej się schować nie mógł) taksówkarz w starej bmw 5-tce. Na pasie było razem z 6 samochodów, z czego 4 aktywnie spędzające czas (w tym ja oczywiście :D). Przejechałem sobie z największej części placu na inną, trochę mniejszą mijając po drodze zawzięcie driftujące (trochę bez ładu i składu, ale ważne, że się kółka kręcą i ludzie patrzą, nie? :P) stare bmw 5 (identico jak ten taksówkarza, tylko inny kolor). Poszalałem chwilę, wracam na duży plac i widzę, że bmki sobie zlot zrobiły. Podjechałem trochę bliżej (bokiem oczywiście ;)) i moim oczom ukazały się strzępy zderzaków przednich, atrap, reflektorów i błotników tworzące przepiękną mozaikę wokół wspomnianych wcześniej, mocno stuningowanych (redukcja masy, te sprawy ... :)) bm-ek. Czyli krótko mówiąc zapalony drifter się nie popisał i pocałował dość mocno pana taksówkarza, który sądząc po minie nie był z tego faktu specjalnie zadowolony.... Nie wiem jak można przypierdzielić w samochód stojący w rogu placu mającego na oko z 500x200 metrów, ale niektórzy jak widać takie umiejętności posiadają ... Dodam jeszcze, że była to godzina 14:30, było jasno i nie padało ... Piszę jako przestrogę przed zbytnim oddawaniem się zabawie, bo jak widać nie zawsze się to dobrze kończy. Swoją drogą fwd chyba łatwiej byłoby wyjść z takiego poślizgu w momencie zorientowania się, że lecimy na inny samochód, niż jeżdżąc tylnim napędem (szczególnie jeśli nie umie się z nim obchodzić).
pozdrawiam i życzę bezpiecznego ślizgania
było ED7 D16Z2+, jest 323 GTX BF 1.6T :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Brama
#Civic4g Member

Post autor: Brama »

mimo iż mój zakład pracy znajduje sie nie daleko nie widzialem tej sytuacji. Natomiast kumpel widział to zdarzenie i oto jak opisał
Nie uwierzysz...na pasie dwóch DRIFTERÓW zrobiło dzwona
ja na to
I co ??
No nic To tylko dwie Bmw :rotfl:
Obrazek
Awatar użytkownika
zayonnc
#Civic4g Member

Post autor: zayonnc »

A ja się zastanawiałem czemu niebiescy się tam koło 15:30 pojawili, bo tak przejeżdżałem i kolega zaczął gadać, że znowu się czepiają. Hehe.
Pozdr

P.S. Szkoda, że na pasie postawili te cholerne słupy czy jak to nazwać :kwasny:
III miejsce w klasie 1,3 - 1,4 - 1,5 w III Ogólnopolskim Zlocie Civic 4g Fanatics w Borsku
Robak
#Civic4g Member

Post autor: Robak »

W wawie tez ostro przysypalo.
Wychodzem :) popoludniu do auta, to ocza nie wierzylem :zdziwko: ,dorga do pracy co zawsze zajmowala 30 min tym razem ponad poltore godziny .Po pracy auto znow zasypane parking kolo auta tez,czyli lopata i odsnierzac do okolo abym mogl wyjechac.
Spokojna droga zawiozlem znaiomych do domciu i co..? :D STEGNY z godzinka lekiego drifu fajnej :hyhy: zabawy i dalej domek.
Ale powiem wam ze chyba na ta zime wsadze autko do dziadkow do garazu,jest cholernie niskie + dokladka do przedniego zdezaka czyli nonstp robie jako PLUG SNEZNY a zaparkowanie w tych warunkach na chodniku poboczu itp to koszmar, a moze UROK.
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

tfidos pisze:na tym zdjęciu gdzie jest slkep to jest fajny parking,nieduzy ale za to bez garbów i slupkow...glaciutko wprost na drift :P jutro chyba sobie pojade :D
"Jak dobrze że Biedronka jest tak blisko" :D
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
Chbr
#Civic4g Member

Post autor: Chbr »

Robak pisze:Ale powiem wam ze chyba na ta zime wsadze autko do dziadkow do garazu,jest cholernie niskie + dokladka do przedniego zdezaka czyli nonstp robie jako PLUG SNEZNY a zaparkowanie w tych warunkach na chodniku poboczu itp to koszmar, a moze UROK.
u mnie też masakra, non stop szoruje całym podwoziem o śnieg, a ślady zostawiam 3

kołax2 i tłumik:)
www.TGauto.pl
600-27-41-56
Oficjalny sprzedawca: Ultralite, Buddy Club, Ksport, D2racing.
W ofercie: Koni , Bilstein, EBC, Mak, TSR i wiele innych
!Sprowadzamy wszystkie części na zamówienie!
ODPOWIEDZ