Zestaw kluczy nasadowych opinie
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
- usien
- #Civic4g Member
Zestaw kluczy nasadowych opinie
Mam do Was pytanko bo dostałem oferte od mamy że mi kupi takie klucze ....
Tylko że dała mi limit gotówkowy i pytanko do Was czy taki zestaw ktoś miał i jakby mógł wyrazić na niego opinie :
http://allegro.pl/zestaw-kluczy-94-cz-k ... 16018.html
http://allegro.pl/zestaw-kluczy-klucze- ... 64346.html
http://allegro.pl/zestaw-nasadowe-108-k ... 01860.html
Proszę o opinie ( na pewno nie jest to rewelacja do yato, coval, stanley) i który z tych zestawów byście ewentualnie wybrali lub co polecacie w podobnych cenach .,,,,
Tylko że dała mi limit gotówkowy i pytanko do Was czy taki zestaw ktoś miał i jakby mógł wyrazić na niego opinie :
http://allegro.pl/zestaw-kluczy-94-cz-k ... 16018.html
http://allegro.pl/zestaw-kluczy-klucze- ... 64346.html
http://allegro.pl/zestaw-nasadowe-108-k ... 01860.html
Proszę o opinie ( na pewno nie jest to rewelacja do yato, coval, stanley) i który z tych zestawów byście ewentualnie wybrali lub co polecacie w podobnych cenach .,,,,
Re: Zestaw kluczy nasadowych opinie
mam wlasnie zestaw taki jak ten 1 tyle ze yato, no i bardzo fajny, firm ktore prezentowales nie znam, lepiej doloz mamie i kup cos bardziej znanego, z tego co sie domyslam to to ma byc prezent pod choinke? 
ja uzytkuje swoje klucze sporadycznie jak cos robie przy aucie i generalnie daja rade, trzeba tylko pamietac aby nie zostawiac na deszczu, bo pozniej wychodzi rost na niektorych torxach i bitach. Teraz z perspektywy czasu chyba bym szukał takiej walizki z kluczami oczkowymi , tam od 9 do 22 czy cos, ja akurat takich kluczy w swoim garazu nie posiadam a bardzo ulatwiaja sprawe, to tylko tego zaluje ze nie ma w tej walizce...
aha ostatnio odkrecalem sama przedluzka i nasadka kola w samochodzie i ani na nasadce nie zrobilem wrazenia ani na tej krotkiej przedluzce, tyle ze odkrecilem 3 nakretki z 20, bo reszty nie dalem rady, pozniej okazalo sie ze tak byly dowalone ze nawet pneumat nie dawal rady ich ruszyc hehe
ja uzytkuje swoje klucze sporadycznie jak cos robie przy aucie i generalnie daja rade, trzeba tylko pamietac aby nie zostawiac na deszczu, bo pozniej wychodzi rost na niektorych torxach i bitach. Teraz z perspektywy czasu chyba bym szukał takiej walizki z kluczami oczkowymi , tam od 9 do 22 czy cos, ja akurat takich kluczy w swoim garazu nie posiadam a bardzo ulatwiaja sprawe, to tylko tego zaluje ze nie ma w tej walizce...
aha ostatnio odkrecalem sama przedluzka i nasadka kola w samochodzie i ani na nasadce nie zrobilem wrazenia ani na tej krotkiej przedluzce, tyle ze odkrecilem 3 nakretki z 20, bo reszty nie dalem rady, pozniej okazalo sie ze tak byly dowalone ze nawet pneumat nie dawal rady ich ruszyc hehe
- Chmura
- #Civic4g Member
- Auto:: ED 4
- Silnik:: D16Z6
Wszytko to tak zwane "no name" to co podałeś. Ja polecam NEO i Proxxon. Jak wyżej lepiej dołożyć ale mieć już coś porządnego.
Honda Civic ED4 '90
Honda Civic ED3 '90
Honda Accord CG1 '98
Acura TL UA5 '99
Honda Accord CM8 '03

Honda Civic ED3 '90
Honda Accord CG1 '98
Acura TL UA5 '99
Honda Accord CM8 '03
Ja tylko powiem że mam zestaw made in ZSRR no name i jest nie do za*ebania a lekko niema 
Mój feedback LINK
Dołóż trochę i kup Yato, ale na pewno nic z tego co pokazałeś.
- stachu
- Moderator
- Auto:: ED2
- Silnik:: D14A1
też myślę, ze warto wydać więcej na YATO
Mam komplet YT-3881 i jestem meeega zadowolony, polecam
Mam komplet YT-3881 i jestem meeega zadowolony, polecam
Użytkuję zestaw z identycznymi nasadkami grzechotkami jak ten z linku nr1, ale w konfiguracji 108 elementów. Jak za te pieniądze to naprawdę warto
Kluczy używam do wszystkiego, nie tylko przy pracach z autami, ale też przy naprawach, remontach maszyn rolniczych.
Okres użytkowania - 3 lata intensywnego użytkowania, w tym czasie uszkodziłem:
- małą grzechotke (pękła zapadka od "odkręcania")
- przelotkę 1/2",
- imbus 3,
- bit krzyżakowy do nasadki 1/2"
Jeśli to Twój pierwszy komplet grzechotek, nasadek itd. Propozycję z linków to dobra alternatywa, posłużą sporo czasu przy pracach z autem i nie tylko
Kluczy używam do wszystkiego, nie tylko przy pracach z autami, ale też przy naprawach, remontach maszyn rolniczych.
Okres użytkowania - 3 lata intensywnego użytkowania, w tym czasie uszkodziłem:
- małą grzechotke (pękła zapadka od "odkręcania")
- przelotkę 1/2",
- imbus 3,
- bit krzyżakowy do nasadki 1/2"
Jeśli to Twój pierwszy komplet grzechotek, nasadek itd. Propozycję z linków to dobra alternatywa, posłużą sporo czasu przy pracach z autem i nie tylko
ja polecam narzędzia firmy HONITON, dobra cena i dobre wykonanie 
"pieprzyc to co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją"
Ja tez mam Honiton, zrobilem na nich swapa i robie wszystkie pozostale naprawy. Na razie uszodzily sie dwa bity: 1 plaski i 1 krzyzakowy oraz ta "przejsciowka" na przedluzce po walce ze sruba piasty i zalozeniu dlugiej rury. Poza tym daja rade 
ja niedawno kupiłem proline first za 150 zeta w castoramie i są ok
- usien
- #Civic4g Member
Tez ostatnio myslałem nad tym zakupem lecz teraz są one w cenie 200złSzymo pisze:ja niedawno kupiłem proline first za 150 zeta w castoramie i są ok
Lecz co do zestawu to na pewne ma służyć na dłuższy okres bo ucze sie w zawodzie elektro-mechanik poj. samochodowych wiec takie akcesoria sa potrzebne....
Lecz sporonarzedzi posiadam od dziadka, po wujkach .... I grzechotki mam ale to sa takie najzwyklejsze pod 10-20zł czyli gówno warte.... ale sadze ze te na chwilke wystarcza....
- dgdarius777
- #Civic4g Member
Osobiście mam zestaw nasadek / bitów COVAL i mogę je polecić , a z kluczy płasko oczkowych to polecam PROXXON-a zestaw 6 - 21 . Yato są od nich gorsze , w końcu to trochę lepsza TOYA , NEO to podpicowany TOPEX .