Cześc ! Mam do Was sprawę panowie !
Mam większość rzeczy do zrobienia kompresora ( tak mi się wydaje, oprócz przewodów.... ).
Tak więc to jest schemat jak by wyglądał kompresor lecz proszę o poprawienie i udzielenie wskazówek .... :
brakuje tobie 2 rzeczy wpływających na bezpieczeństwo: zawór bezpieczeństwa dobrany do wytrzymałości butli lub słabszych elementów, oraz wyłącznik/załącznik Ciśnieniowy, który wyłączy silnik przed maksymalnym ciśnieniem i załączy w odpowiednim momencie, najlepiej daj silnik na 380v około 2kw bo będzie mocniejszy. Kiedyś robiło się sprężarkę z silnika od malucha zmieniając głowice poczytaj a znajdziesz, często idzie znaleźć wana w dobrych pieniądzach. Dobrze by było na dole zbiornika zrobić otwór do spustu wody ze zbiornika bo trochę tego się zbiera po czasie
EC8+ d13z6>>ED4 d16a7>>D16b2 sedan skasowany
Powrót ED3 USDM i EH6 d16z6
Buzz dzięki za pomoc , a co do silnika to silnik już jest , co prawda jeszcze zamontowany w cyrkulatce ale jest i w dodatku dość mocny . Co do zpustu wody to też o tym pomyślałem .
A w sprawie sprężarki to ja bd miał taką: http://allegro.pl/kompresor-sprezarka-p ... 77985.html ( coś takigo )
michaled6 pisze:chyba najlepszym wyjściem byłby właśnie przerobiony silnik z malucha z tego co słyszałem całkiem to wydajne choć osobiście styczności z tym nie miałem
ja miałem z czymś takim stycznosć jeśli juz się upierasz na silnik spalinowy. i powiem ze biło to zdrowo ja mam zrobiony na silniku elektrycznym jak chcesz moge ci jutro wsadzić fotki co i jak
remek fajnie by było i byłbym wdzięczny jakbyś je podrzucił najlepiej na pw
Przed chwilką byłem sprawdzić na ten silnik elektryczny co obecnie jest w cyrkulatce.... Jest to bardzo dobry silnik produkowany w Tarnowie na tamelu posiada moc 4.0 kW i obroty ok. 1,5 tysiąca.
Panowie a co do butli to z czego polecacie wziąść ... bo chce kompresor min. 100L .
Ja myślałem żeby złączyć ze sobą dwie butle od LPG min.50L ale czy to opłacalne ?