Co dalej z TSJ?

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
m6nj
#Civic4g Member

Re: Co dalej z TSJ?

Post autor: m6nj »

Nie ufasz sprzedawcy kupuj za pobraniem, ja w ten sposób czekam na dokładke..nie przyjdzie trudno przyjdzie to najpierw otworze , pózniej zapłacę. Wpłacanie kasy na konto jest ryzykiem które kazdy podejmuje z własnego wyboru..
Podziękował.

pzdr
Pierścienie NRP 150zł /kpl D16Z, D16y B16, panewki ACL RACE D seria 330zł/kpl wał
Wieksze zamówienia jeszcze taniej!!
tel.500410476, strona-www.merfiebay.com
Awatar użytkownika
Macias89
#Civic4g Member

Post autor: Macias89 »

Z tego co wiem nie mozna otworzyc paczki bez zaplacenia kurierowi kasy ew przy nim mozesz po zaplaceniu sprawdzic towar i on musi spisac jakas tam notatke itp jesli jest cos nie tak. Chyba ze masz znajomego kuriera lub jakis kurier jest nie ogarniety i na to pozwoli ale generalnie zaden nie da ci otworzyc paczki bez zaplacenia. Pozniej mozna reklamowac jesli jest cos nie tak. Wiec tez nie dokonca sprawdzona taktyka :P
Obrazek

...::Honda Civic D14A1 + Honda CBR 600F::...
Awatar użytkownika
Andrejjo
#Civic4g Member

Post autor: Andrejjo »

Jakos zawsze otwierałem przy kurierze paczke dopiero pozniej placilem i wszystko bylo dobrze.
Sorry za OT.
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=20043 - Moja kolorowa Strzała ;]
Jezeli pomogłem postaw PIWO.
Awatar użytkownika
m6nj
#Civic4g Member

Macias89 pisze:Z tego co wiem nie mozna otworzyc paczki bez zaplacenia kurierowi kasy ew przy nim mozesz po zaplaceniu sprawdzic towar i on musi spisac jakas tam notatke itp jesli jest cos nie tak. Chyba ze masz znajomego kuriera lub jakis kurier jest nie ogarniety i na to pozwoli ale generalnie zaden nie da ci otworzyc paczki bez zaplacenia. Pozniej mozna reklamowac jesli jest cos nie tak. Wiec tez nie dokonca sprawdzona taktyka :P
oszukujesz troszke ;)
Po 2 nie musisz jej otwierac skoro paczka przyszła to raczej towar masz , nie słyszałem o tym żeby tsj kamienie pakował :D
Pierścienie NRP 150zł /kpl D16Z, D16y B16, panewki ACL RACE D seria 330zł/kpl wał
Awatar użytkownika
Mycha
#Civic4g Member

Post autor: Mycha »

m6nj pisze:
Macias89 pisze:Z tego co wiem nie mozna otworzyc paczki bez zaplacenia kurierowi kasy ew przy nim mozesz po zaplaceniu sprawdzic towar i on musi spisac jakas tam notatke itp jesli jest cos nie tak. Chyba ze masz znajomego kuriera lub jakis kurier jest nie ogarniety i na to pozwoli ale generalnie zaden nie da ci otworzyc paczki bez zaplacenia. Pozniej mozna reklamowac jesli jest cos nie tak. Wiec tez nie dokonca sprawdzona taktyka :P
oszukujesz troszke ;)
Po 2 nie musisz jej otwierac skoro paczka przyszła to raczej towar masz , nie słyszałem o tym żeby tsj kamienie pakował :D

...co nie zmienia faktu, że jak otworzysz paczkę i znajdziesz w niej połamana dokładkę albo pół kija hokejowego zamiast niej, to i tak za to musisz zapłacić. Przysługuje Ci jedynie prawo wniesienia reklamacji.
Pobranie jest zatem tylko trochę lepsze, bo coś tam w paczce dostajesz.
+ Vivere est Militare +
Awatar użytkownika
Fawor
#Civic4g Member

Post autor: Fawor »

to i tak za to musisz zapłacić
ale musisz bo co? Wyciagnie kurier giwere i każe zapłacić? Nie wyjmie Ci pieniedzy z kieszeni. Nie odbierasz i koniec, niech sobie wraca do adresata na obojetnie czyj koszt.
She was one and only SOHC in EF Squad...
Awatar użytkownika
m6nj
#Civic4g Member

...co nie zmienia faktu, że jak otworzysz paczkę i znajdziesz w niej połamana dokładkę albo pół kija hokejowego zamiast niej, to i tak za to musisz zapłacić. Przysługuje Ci jedynie prawo wniesienia reklamacji.
Pobranie jest zatem tylko trochę lepsze, bo coś tam w paczce dostajesz.

etam oszukujesz znowu..
Przychodzi towar uchylam paczke towar polamany - zaklejam taśmą i oddaje kurierwi- towar wraca do nadawcy. Wiem to z autopsji - oczywiscie kurier bedzie wariował ale trzeba miec to w dupie - to Twoja kasa.

A jeśli ktos jest mega uczciwym kupującym to zawsze mozna poprosic o wysyłke dhelem gdzie jest w ofercie opcja - otwarcia paczki przy kurierze, nie kosztuje to duzo a kiedys tak kupiłem silnik!

heja!
Awatar użytkownika
peroni
#Civic4g Member
Auto:: ED7
Silnik:: DOHZC

Post autor: peroni »

Awatar użytkownika
Wojtuuus
#Civic4g Member
Auto:: i-VT
Silnik:: B16A1

Post autor: Wojtuuus »

Niedługo pewnie wpadnie jeszcze na civicvtec.. :wstyd:
Obrazek
tsj3

Post autor: tsj3 »

Jestem już od dawna i trochę dokładek już tam poszło :)
To miło że o mnie pamiętacie :zawstydzony: :D
Na prawdę nie rusza mnie ta nagonka :oczami: bo i tak cały czas ludzie zamawiają dokładki za granica i w Polandi też zresztą feedback pozytywów rośnie. A wy ciągle podniecacie się tymi IVT dokładkami sam mam na aucie i jakoś żyję i nie najgorzej leży ;)
Tank nie zapomnij mnie zbanować bo ci nie chciałem lotki wysłać :love:
Awatar użytkownika
Kuniu
#Civic4g Member

Post autor: Kuniu »

tsj3 pisze:Jestem już od dawna i trochę dokładek już tam poszło :)
To miło że o mnie pamiętacie :zawstydzony: :D
Na prawdę nie rusza mnie ta nagonka :oczami: bo i tak cały czas ludzie zamawiają dokładki za granica i w Polandi też zresztą feedback pozytywów rośnie. A wy ciągle podniecacie się tymi IVT dokładkami sam mam na aucie i jakoś żyję i nie najgorzej leży ;)
Tank nie zapomnij mnie zbanować bo ci nie chciałem lotki wysłać :love:
Gdyby Cie nie ruszała to byś nic nie komentował.
A tak tworzysz nowe konta i dorzucasz do ognia... :mur:
Obrazek
Awatar użytkownika
venom
#Civic4g Friend
Auto:: ED8
Silnik:: D15B2

Post autor: venom »

Dlatego proponuję przywrócenie starego konta TSJ i dodanie do grupy nierzetelny sprzedawca. Skoro ludzie z forum i tak kupują od TSJ, a feedback faktycznie rośnie w pozytywy to może zróbmy układ, że jak chłopak wywiąże się pozytywnie ze wszystkich transakcji i nikt na forum nie będzie miał zastrzeżeń to wróci na nasze forum jako normalny user.

Wydaje mi się, że będzie to dodatkowa motywacja dla niego, a userzy kupując i tak będą widzieli opis o sprzedawcy.
ED8 USDM '90

Obrazek
Zablokowany