Ubezpieczenie OC

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Pawel4g
#Civic4g Member

Ubezpieczenie OC

Post autor: Pawel4g »

I znowu temat o OC :wstyd: Kupiłem auto jakieś 1,5 miesiąca temu na siebie, po czym odsprzedałem przed upłynięciem 30 dni mamie auto na początku stycznia jej minie 30 dni, ale auto ma obecnie ubezpiecznie do lutego opłacone. Nie przerejstrowałem jeszcze auta cały czas jest na poprzedniego właściciela czy w takim razie za te 3 tygodnie do sprzedaży auta będe musiał dopłacić jakaś rekalkulację kosztów? I czy jest taka możliwość że jak teraz auto jest na mamę aby przejęła to ubezpiecznie i mimo upływu 30 dni tak pod koniec stycznia przed końcem obecnej umowy wypowiedziała to ubezpieczenie? Czy jak minie 30 dni to już jestem cały czas skazany na to ubezpieczenie? Czekam na odpowiedzi bo jutro idziemy z mamą to załatwić a chcę mieć jakąś wiedzę na ten temat żeby mnie nie oszukali. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
RyskA
#Civic4g Member

Re: Ubezpieczenie OC

Post autor: RyskA »

jezeli auto ma oc od poprzedniego wlasciiciela do lutego a ty nie wypowiedziales tego ubezpieczenia albo na umowie k/s nie zapisaliscie "kupujacy zrzeka sie ubezpieczenia na rzecz sprzedajhacego to smigasz na tym oc do lutego.
jezeli oc zostalo wypowiedziane to miales tylko 30dni na jazde na nim.
sprzedales mamie auto w teorii auto musi byc ubezpieczone.
ale mozecie spisac z mama umowe na dzien jutrzejszy i pujsc do TU ubezpieczyc a mama niech powie ze auto kupila bez ubezpieczenia.
ps. brakami oc zajmuje sie fundusz i mysle ze raczej przerwa 3 tygodniowa D. se nie bedzie zawracal
Awatar użytkownika
Pawel4g
#Civic4g Member

Post autor: Pawel4g »

Dobra już załatwione wszystko, dzięki za odp. wyszło bez problemów jedynie w skarbówce się czepiali trochę że ja nie zgłosiłem sprzedaży i musiałem podatek za siebie dopłacić tyle. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
RyskA
#Civic4g Member

Post autor: RyskA »

trzeba bylo sprzedac za 1k to bys nawet do US nie musial zglaszac.:)
ODPOWIEDZ