Muzyka w sluchawkach... na jakich sprzetach sluchacie?

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

Muzyka w sluchawkach... na jakich sprzetach sluchacie?

Post autor: Bonio »

Siemanko, ostatnio czesciej slucham muzy na sluchawkach no i mam pytanie na czym wy sluchacie muzy i czy jest w srod nas ktos kto zajmuje sie troche audio w domowym zaciszu...? Osobiscie od 2 lat uzytkuje creative aurvana live, niestety bez dodatkowego wzmacniacza co mnie zdeka wkurza bo nie wykozystuje wogle potencjalu sluchawek, moze ktos z was mial z nimi stycznosc i sluchal muzy na wzmacniaczu sluchawkowym? moze ktos by cos polecil?
Awatar użytkownika
n0rbi666
#Civic4g Member

Re: Muzyka w sluchawkach... na jakich sprzetach sluchacie?

Post autor: n0rbi666 »

Bonio, :D
Przenośnie (tzn jak jadę w autobusie) muzyki słucham na Sandisk Sansa Clip 4GB - odtwarzanie flac i ogg, do tego słuchawki Veida srs200 - taki dość budżetowy zestaw :)
W domowym zaciszu słucham na kolumnach tannoy mercury m2, napędzane przez wzmacniacz DIY na lm3886 - ostatnio przebudowałem go na lepszych elementach, ale trafo dalej mam słabe :> Jako źródło niestety tylko komputer ze zintegrowaną dźwiękówką (na półce leży mi SB Live Audgy 2 platinum - niestety, muszę zmienić płytę główną, żeby mi weszła obok wielgachnego chłodzenia na grafice :/ W planach mam też napęd CD np Philips cd 604/614 - tanie, a wystarczy zmienić opampa i kilka kondensatorów, żeby porządnie grało ;)
CAL! - też mam, nawet zrobiłem im rekabling :P Słuchałem ich na SB Audigy 2 - tzn na zewnętrznym panelu, i grały całkiem fajnie :) Na zintegrowanej karcie w ogóle nie gra, tylko pierdzi :/
W planach mam zrobić wzmacniacz słuchawkowy z kita avt - nr 2850, płytki już mam, ale nie mogę się zebrać żeby elementy zamówić i to polutować :)
Mam jeszcze kita avt 1024 - kiedyś byłem zachwycony jego brzmieniem, ale to było na słuchawkach za 20 zł xD
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Awatar użytkownika
Kuniu
#Civic4g Member

Post autor: Kuniu »

Ja do gier multiplayer mam STEELSERIES 5H v2 + karta muzyczna Soud Blaster Audigy 2 . Najlepsze jest to, że muzyka na tych słuchawkach brzmi lepiej niż na moich kolumnach Jamo....
Obrazek
Awatar użytkownika
die_hard
#Civic4g Member

Post autor: die_hard »

Ja od paru miesięcy korzystam z AKG 540. Fajne jeśli lubisz idealne odwzorowanie muzyki bez doklejanych basow :)
Mój blog: szerszen.blogujacy.pl
Awatar użytkownika
flejm
#Civic4g Member

Post autor: flejm »

akg mogę polecić, mam budżetowe k44. jak die_hard napisał grają naturalnie
jaram się starymi rupieciami
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

ja z reguly lubie jak mi pompuje cisnienie w uszy, no i szukam non stop w sieci czegos co wzmocni mi dzwiek w CAL ale nie za duzy hajs, bo poprzednio mialem Koss te biale pchelki za pare dych to deklasowaly obecne cale, no ale wszystko dlatego ze niczym ich nie wykarmiam w chwili obecnej
norbi to Ty dobrze ogarniety w temacie jestes :D
Awatar użytkownika
Bartek`
#Civic4g Member

Post autor: Bartek` »

Senki HD 555, dźwięk przy podpiętych do kompa dupy nie urywa, za to na wzmacniaczu rewelka ;] (nie jestem jakimś mega audiofilem)
Obrazek
Awatar użytkownika
n0rbi666
#Civic4g Member

Post autor: n0rbi666 »

Bonio, staram się uzyskać rozsądną jakość za niską cenę, ot co ;) dlatego wybrałem CAL, a nie coś droższego ...
Wczoraj zrobiłem porządek w kompie, karta grafiki poleciała do drugiego, dolnego slotu - i wpiąłem moje Audigy 2 :D W końcu mogę znowu słuchać na słuchawkach, ino czasu nie miałem od wczoraj :oczami:
Bonio, - Ty chcesz kupić jakiś wzmacniacz, czy DIY wchodzi w grę? :]
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

ja wole kupic gotowy, DIY moze byc, tyle ze wole zeby ktos to zrobil za mnie, ja mam 2 lewe rece do lutownicy :D
ODPOWIEDZ