ppiotrek pisze:
Pomysł ze śmietnikiem jest spoko, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę jak to będzie wyglądać od strony technicznej. I moim zdaniem właśnie tutaj zaczynają się schody. Przenoszenie tematu jest czasochłonne i praca z takimi ogłoszeniami zajmowałaby po prostu za dużo czasu.
Przeniesienie tematu do innego działu trwa 5 sekund. Chyba, że nasz silnik forum jest jakiś inny?
ppiotrek pisze:
Co do wiadomości to jest to dobry pomysł ale też nie wiem jak z wykonaniem. Maile może wysyłać tylko admin, PW chyba się nie da do wszystkich. Pamiętam, że przy próbie poinformowania forumowiczów o zlocie był problem.
Ale czy to jest problem, aby sklecić treść maila i żeby admin to wysyłał do wszystkich?? Pisałem o mailach nie PW.
ppiotrek pisze:
Podział Yankol, jaki zaproponowałeś jest słaby. W autach nic się nie będzie działo (to plus, będą widoczne ogłoszenia), natomiast w częściach będzie straszny bałagan (minus

). Nie mamy fizycznej możliwości, żeby zmusić każdego przy założeniu tematu wybrał prefiks "kupię" lub "sprzedam", a jak każdy będzie miał samemu pisać to będzie tak jak teraz z przestrzeganiem regulaminu...
Oczywiście, nie zrozumiałeś co napisałem więc napiszę to tak:
Sprzedam auto
Sprzedam części
Kupię auto
Kupię części
Pozostałe.
Podział przejrzysty i na pewno w jakimś stopniu usprawni korzystanie z giełdy.
ppiotrek pisze:
Każdy jak wejdzie w swój profil może wejść w notatki i przeczytać za co dostał ostrzeżenie... Hmm, a może to tylko wybrani mogą? Sam już nie wiem
Ja nie mogłem kiedyś, widziałem tylko warna ale już za co go dostałem nie mogłem sprawdzić. Teraz jak jest nie mam pojęcia.
ppiotrek pisze:
Przecież cały czas będzie problem z podbijaniem, komentowaniem, zakładaniem kilku tematów itd. Albo widzę tu brak logiki albo czegoś nie widzę...?
No nie było by problemów jakbyście zamykali (jak zaproponowałeś) tematy. Ale to jest droga na skróty i przejaw, IMO, Waszego lenistwa. Bo zamiast pilnować porządku to lepiej zamknąć i mieć wszystko gdzieś?
ppiotrek pisze:
zmiana działów co w ŻADEN sposób nie wpłynie na przejrzystość.
Chyba żartujesz?Nie wpłynie na przejrzystość? Śmiech na sali...
ppiotrek pisze:
Zaproponowałem szereg konkretnych zmian, które nieznacznie miały wpłynąć na funkcjonowanie giełdy.
Ja zaproponowałem zmiany które ZNACZNIE wpłyną na dział Giełda. Nie od razu, ale po dłuższym czasie będzie tam porządek bez konieczności zamykania tematów.
ppiotrek pisze:
Przecież cały czas będzie problem z podbijaniem, komentowaniem, zakładaniem kilku tematów itd.
No to już Wasza rola żeby pilnować porządku i regulaminu. Pomarańczowy kolor nicka nie jest dla szpanu tylko dla pracy. Ciężko to zrozumieć?
ppiotrek pisze:
Albo widzę tu brak logiki albo czegoś nie widzę...?
A to już sam sobie powinieneś odpowiedzieć na to pytanie.
ppiotrek pisze:
Napisałem na samym początku co trzeba zrobić, żeby był ład i porządek.
Nie żeby był ład i porządek ale żebyście czasami nie musieli się za dużo napracować i podpaść niektórym spamerom.
Z mojej strony to wszystko.