Opinie Honda Legend III 1996-2004r.?

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
DRAG
#Civic4g Member

Opinie Honda Legend III 1996-2004r.?

Post autor: DRAG »

Proszę o opinię na temat Hondy Legend III generacji chociaż ładną II generacją też nie pogardzę. Jak auto się sprawdza na LPG? Jak z dostępnością części i ich cenami? Jeśli ktoś wie coś na temat tych aut to proszę o wypowiedź. Jakie są słabe strony auta, jakie przebiegi wytrzymują? Jedno co mi nie pasuje w tym aucie to automatyczna skrzynia biegów, czy występowały z ręczną skrzynią? Przymierzałem się też do Accord'a ale jest trochę mały i VI generacja nie występuje w kombi a na VII gen będzie brakowało mi złotówek. Na dzień dzisiejszy jeżdżę Omegą 2.5V6 z LPG w kombi ale średnio pasuje mi to auto, chcę wrócić do Japończyków może podrzucicie mi jakiś pomysł.
Obrazek Masz problem z autem możemy ci pomóc,naprawy bieżące,swapy,układy hamulcowe,elektryka.Zapraszamy 505 - 225 - 052 , 510 - 213 - 585
Awatar użytkownika
Młody ŁDZ
#Civic4g Member

Re: Opinie Honda Legend III 1996-2004r.?

Post autor: Młody ŁDZ »

Były w manualu jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

Post autor: Bonio »

i to 6 biegowy Type II co mial chyba 225KM :P mowa oczywiscie o legendzie tym starszym niz 96r, a i jedyna chyba wada starszej wersji legenda ktora mnie odpychala od tego samochodu to to ze lubia wydmuchac uszczelke pod glowica na cylindrach znajdujacych sie blisko sciany grodziowej bo slaba jest tam cyrkulacja chlodzenia
poza tym tu bylo/jest fajne forum oczywiscie nie tak rozwiniete jak c4g ale zawsze cos sie dowiesz, tyle ze teraz troche nie aktywne, na allegro stoi ladna
http://otomoto.pl/honda-legend-3-2-v6-s ... 20968.html
http://www.honda-legend.pl/index.php
co do slabej strony duzych hond to ja Ci powiem jako posiadacz accorda cg2 coupe dlugosci 4,7m tyle ze ciezko je parkowac, promien skretu strasznie duzy, przod jest dlugi i ja np w porownaniu do audi a4avant 4,5m nie mialem nigdy problemow z parkowaniem audi a acc juz musze korekty robic, instalacje znosza nawet calkiem calkiem tylko oczywiscie musi to byc dobra instalacja,
jesli chodzi o legenda to kupilbym tylko poliftowa wersje czyli bodajze 99r w gore, no ale takie auta niestety nie byly w zasiegu mojego budzetu
Awatar użytkownika
DRAG
#Civic4g Member

Tą na allegro też oglądałem,piękny jest ale cena trochę wysoka jak na te lata,to już bym wolał dorzucić kilka złotych i szukać III gen.Dzięki za link do forum na pewno tam zajrzę jak tylko ruszy. Na razie odkładam złotówki i zbieram wiedzę na temat tych aut. Przeraża mnie trochę pojemność silnika OC będzie kosztowało fortunę już teraz słono płacę. Ale auto piękne. Może ktoś jeszcze coś podpowie.
Obrazek Masz problem z autem możemy ci pomóc,naprawy bieżące,swapy,układy hamulcowe,elektryka.Zapraszamy 505 - 225 - 052 , 510 - 213 - 585
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

spoko spoko troche sie tym interesowalem bo tez bylem bardzo napalony na auto tego typu jednak zrezygnowalem ze wzgledu na gabaryty IIIgen balem sie ze auto bedzie poobijane jak dorwie sie do niego moja kobieta, poza tym ona byla przyzwyczajona do kombi, czyli tam gdzie masz szybe to i koniec auta, a sedan to troche inne auto :D ja od siebie dodam i powtorze sie juz chyba z poprzedniego posta ze wolalbym dolozyc troche i kupic auto po 99r. balbym sie tylko spalania i ubezpieczenia, a te jak wiadomo do tanich spraw nie naleza, tymbardziej ze z roku na rok wzrastaja ceny ubezp jak i ceny paliw :/
Awatar użytkownika
DRAG
#Civic4g Member

A co powiecie o takim czymś też jest bardzo ładne ; http://moto.allegro.pl/honda-acura-lege ... 94988.html Jak z dostępnością części do Acury?
Awatar użytkownika
Bonio
#Civic4g Member

tez o tym dumalem i to przerabialem, auto zajefajne, tylko te zegary jakos do mnie nie przemawiaja, takie za bardzo angielskie, po 2 czesci blacharskie typu zderzaki lampy itp pewnie ciezko bedzie dorwac wiec dlatego tez z tego powodu zrezygnowalem z kupna tego auta, bo kupic nie problem gorzej to pozniej naprawic :/
ODPOWIEDZ