Stary rower Mifa - renowacja, czyli prodżect po godzinach :)
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Re: Stary rower Mifa - renowacja, czyli prodżect po godzinach :)
zmień opis na MILFa
pasuje idealnie 
Tak jak się spodziewałem agencja reklamowa leci w ... i mnie olewa
tak więc nie wiadomo, kiedy coś się konkretniej ruszy do przodu, gdyż dalej nie mam naklejek. Pomalowałem za to ostatnią część - przednią lampkę. Oryginalnie była srebrna, ale bez ziarna/efektu, a jako, że zostało mi nieco bazy Renault 633, no to w taki kolor ją zrobiłem
Wygląda fajnie, zresztą widzicie na fotach.

PS. Jak ktoś chce powiększyć zdjęcia, to w pasku adresu należy skasować końcówkę "med". Wrzucam takie małe, żeby się szybciej ładowały

PS. Jak ktoś chce powiększyć zdjęcia, to w pasku adresu należy skasować końcówkę "med". Wrzucam takie małe, żeby się szybciej ładowały
Elite 3000
lepszy lakier niż na moim edku
fajny projekt szacuneczek 
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
artysta
doczekac sie nie moge efektu koncowego
No to sobie poczekacie, bo mam 2 auta do roboty jeszcze na dzirń dzisiejszy i jak nic się dalej nie trafi to będę robić znów ten rower 
Coś się ruszyło, ale jako, że to robota w tak zwanym czasie wolnym to nie za wiele :-/ Dodatkowo braknie mi pasków i będę musiał domówić ... na poprzednie czekałem 2 tygodnie latając tam co dzień, bo bez tego w życiu by mi ich nie zrobili !!
No ale nic, na wszystkich elementach lakier zmatowiony, wyklejone na razie oba koła, przedni błotnik i widelec. Każdy element to około godzina pracy w 2 osoby. Wiadomo, nie jest idealnie prosto, ale szwy w tapicerce maserati czy innych fur robionych wyłącznie ręcznie też nie są idealnie proste, a ludzie się tym zachwycają

Na koniec jeszcze focie dynamka, bo nie pokazywałem wcześniej

Coś się ruszyło, ale jako, że to robota w tak zwanym czasie wolnym to nie za wiele :-/ Dodatkowo braknie mi pasków i będę musiał domówić ... na poprzednie czekałem 2 tygodnie latając tam co dzień, bo bez tego w życiu by mi ich nie zrobili !!
No ale nic, na wszystkich elementach lakier zmatowiony, wyklejone na razie oba koła, przedni błotnik i widelec. Każdy element to około godzina pracy w 2 osoby. Wiadomo, nie jest idealnie prosto, ale szwy w tapicerce maserati czy innych fur robionych wyłącznie ręcznie też nie są idealnie proste, a ludzie się tym zachwycają

Na koniec jeszcze focie dynamka, bo nie pokazywałem wcześniej

Elite 3000
Kolejny UP, ale to dopiero cisza przed burzą bo ... dziś idę składać wszystko w całość. Oczywiście do końca jeszcze trochę zostało, ale jest bliżej niż dalej. Szkoda jednak, że prace tak się przeciągnęły, bo w tym roku już sobie nie pojeżdżę
W każdym razie, wszystkie elementy prócz tylnego błotnika wyklejone i polakierowane bezbarwnym. Tylny błotnik będzie zrobiony nie wiem kiedy, bo brakło pasków, a super agencja reklamowa pewnie będzie robić nowe znów około miesiąca - czekam już tydzień i cisza
Koła gotowe do jazdy - nowe szprychy, nyple mosiężne, nowe kulki, oś i nakrętki. Wszystko złożone na smarze Mobil 1
Do tego nowe dętki i opony. Z tyłu zmieniona zębatka na większą oraz nowe rolki w torpedzie.

Nie podniecajcie się lakierem, bo jest cały w kurzu i paluchach w smarze
Rama - w końcu dostała główkę w kolorze pasków tak jak było w oryginale
Znaczek też już siedzi, ale nie mam zdjęć. Wszystkie miski przepolerowane - były w dobrym stanie i nie trzeba było ich chromować.

Wróciły również na nowo pochromowane części, których nie dało się zastąpić nowymi - koszt 230 zł, za to co widać na foci

I to by było na tą chwilę tyle. Dziś myślę złożyć prawie cały rower bez siodła i tylnego błotnika, zobaczymy jak pójdzie, bo wszystko trzeba robić powoli i bardzo ostrożnie, a często wychodzą jakieś nieprzewidziane rzeczy np. przednią oponę zakładałem 40 min, bo nie chciała się ułożyć na feldze i w 1 miejscu była 1 cm niżej ...
W każdym razie, wszystkie elementy prócz tylnego błotnika wyklejone i polakierowane bezbarwnym. Tylny błotnik będzie zrobiony nie wiem kiedy, bo brakło pasków, a super agencja reklamowa pewnie będzie robić nowe znów około miesiąca - czekam już tydzień i cisza
Koła gotowe do jazdy - nowe szprychy, nyple mosiężne, nowe kulki, oś i nakrętki. Wszystko złożone na smarze Mobil 1

Nie podniecajcie się lakierem, bo jest cały w kurzu i paluchach w smarze
Rama - w końcu dostała główkę w kolorze pasków tak jak było w oryginale

Wróciły również na nowo pochromowane części, których nie dało się zastąpić nowymi - koszt 230 zł, za to co widać na foci

I to by było na tą chwilę tyle. Dziś myślę złożyć prawie cały rower bez siodła i tylnego błotnika, zobaczymy jak pójdzie, bo wszystko trzeba robić powoli i bardzo ostrożnie, a często wychodzą jakieś nieprzewidziane rzeczy np. przednią oponę zakładałem 40 min, bo nie chciała się ułożyć na feldze i w 1 miejscu była 1 cm niżej ...
Elite 3000
Po prostu brak słów... Czekam na efekt końcowy 
mega szacunek za taką robotę po raz kolejny 
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”