Problem z ubezpieczalnia, a dokladnie WARTA....
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Problem z ubezpieczalnia, a dokladnie WARTA....
Mam pytanie do wszystkich uzytkowników forum.... Sprawa wyglada nastepujaco: kupilem samochod, ubezpeiczenie jest od sierpnia, z tym, ze zaplacona byla polowa, czyli do lutego. Auto kupione i przerejestrowane na ojca - wszystkie znizki. Podczas kontantu z ubezpieczalnia WARTA zostalismy poinformowani, ze jak zrezygnujemy z ich ubezpeiczenia, zwracaja pieniądze bylemu welascicielowi i musze ubezpieczyc auto gdzies indziej od nowa. Jesli u nich zostane, to przyjdzie mi zaplacic polowe ubezpieczenia w lutym do sierpnia, ok 300zl, calosc ubezpieczenia ok 600zl wynosi. Do dnia dzisiejszego jezdzilem z umowa kupna i kwitkiem z ubezpieczalni na poprzedniego wlasciciela. Dzis poszedlem z ojcem zaplacic druga polowe kwoty i nagle zostalem poinformowany, ze w razie wypadku, stluczki (chyba jak sprawca bedzie moje auto) bede musial doplacic 1212zl.... no k***a mać czy takie cos jest wogole mozliwe Dodatkowo nie przepisali polisy na ojca, bo tez trzeba zaplacic te 1212zl.... moze mi ktos powiedziec o co chodzi czy tylko WARTA ma takie glupie warunki ubezpieczen Zrozumialbym doplate, jakby auto bylo na mnie zarejestrowane, ja mam 20%znizek za bezszkodowa jazde, wzwyzki za wiek, ale nie jak auto jest na ojca i ma on wszystkie znizki.... Doradzcie mi ludziska, bo aktualnie strach mi wyjezdzac autem z domu .... Jakbym wiedzial ze taki cyrki sa w WARCIE, to bym odrazu przeniosl sie do innej ubezpeiczalni.....
Prawie jak Vtec....

Re: Problem z ubezpieczalnia, a dokladnie WARTA....
Pierwsze słyszę o jakiś dodatkowych opłatach przy podpisywaniu aneksu. Miałem podobną sytuację jak kupowałem auto lecz został spisany aneks do umowy na mnie bez żadnych kosztów i żadnych małych punkcików stwierdzających że w razie "W" trzeba zapłać ponad 1tys. Jedyne opłaty jakie poniosłem to druga rata + wyrównanie składki wynikające z tego, że nie miałem takich zniżek jak poprzedni właściciel. Lecz nie było to OC z Warty.
Mój feedback LINK
- Ramzes15190
- #Civic4g Member
dla mnie to jakiś przekręt jest, aneks to aneks dopłata jest tylko i wyłącznie w przypadku jeżeli ma się mniej zniżek od poprzedniego właściciela . Jeżeli się jeszcze da , to złóż wypowiedzenie w Warcie i tego samego dnia ubezpiecz auto w innej ubezpieczalni, a jeżeli nie da się wypowiedzieć to wykup drugą ratę na poprzedniego właściciela i jeździj z umową kupna
wypowiedziec moglem do 30 dni po kupnie auta, auto kupione w pazdzierniku, czyli musze tam zostac... Z umowa musze jezdzic bo mi nie przepisali polisy, o to wlasnie chodzi, ze w razie stluczki musze im doplacic 1212zl....
Prawie jak Vtec....

- hipopotama-mama
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Polise należy przepisac do 30 dni od kupna auta !! Nie wiem jak to jest z płatnościami w ratach. Lepiej płacić za cały rok i mieć to z głowy.
Napisz pismo do warty dlaczego musisz płacić tą kwotę 1212 zł. Poproś o informację pisemną "za co to jest" - mają na odpowiedź 2 tygodnie, ale jak wybierzesz się do oddziału warty to może załatwisz to na miejscu. Później udaj się z tym pismem do Rzecznika Praw Konsumenckich - w każdym urzędzie miasta powinien być taki człowiek. Ubezpieczalnie czasami lubią oszukiwać.....
Jak byś miał jakiś problem to pisz na PW...
Napisz pismo do warty dlaczego musisz płacić tą kwotę 1212 zł. Poproś o informację pisemną "za co to jest" - mają na odpowiedź 2 tygodnie, ale jak wybierzesz się do oddziału warty to może załatwisz to na miejscu. Później udaj się z tym pismem do Rzecznika Praw Konsumenckich - w każdym urzędzie miasta powinien być taki człowiek. Ubezpieczalnie czasami lubią oszukiwać.....
Jak byś miał jakiś problem to pisz na PW...