Stłuczka a brak lpg w dowodzie
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Stłuczka a brak lpg w dowodzie
Witam,
miałem stłuczkę, dostałem strzał w tył. Jak to zazwyczaj bywa złapałem za telefon i miałem już dzwonić na policję ale przypomniałem sobie przecież że nie mam gazu wbitego w dowód i mogą się przyczepić no i się trochę przestraszyłem. No ale babka nie chciała abym dzwonił więc się dogadaliśmy co do kasy. Po wszystkim pomyślałem że w sumie mogłem dzwonić a gdyby się czepiali to powiedzieć że dopiero co założyłem i jeszcze nie wbiłem. No ale wtedy przecież musiałbym mieć fakturę z zakładu który montował gazownię i ją ze sobą wozić. Jak to w końcu jest, dobrze zrobiłem że nie zadzwoniłem czy jednak powinienem?
Druga sprawa, ile może kosztować wyciągnięcie ścianki bagażnika? Tył w sumie jest cały, jedynie klapa zagięta do środka i nie da się jej otworzyć, zaglądając do bagażnika od środka widać że tylna ścianka jest wgnieciona i lekko blacha pofalowana zaraz przy niej, zrobiła się w jednym miejscu "harmonijka". Ile wziąłby blacharz (bez lakierowania)?
miałem stłuczkę, dostałem strzał w tył. Jak to zazwyczaj bywa złapałem za telefon i miałem już dzwonić na policję ale przypomniałem sobie przecież że nie mam gazu wbitego w dowód i mogą się przyczepić no i się trochę przestraszyłem. No ale babka nie chciała abym dzwonił więc się dogadaliśmy co do kasy. Po wszystkim pomyślałem że w sumie mogłem dzwonić a gdyby się czepiali to powiedzieć że dopiero co założyłem i jeszcze nie wbiłem. No ale wtedy przecież musiałbym mieć fakturę z zakładu który montował gazownię i ją ze sobą wozić. Jak to w końcu jest, dobrze zrobiłem że nie zadzwoniłem czy jednak powinienem?
Druga sprawa, ile może kosztować wyciągnięcie ścianki bagażnika? Tył w sumie jest cały, jedynie klapa zagięta do środka i nie da się jej otworzyć, zaglądając do bagażnika od środka widać że tylna ścianka jest wgnieciona i lekko blacha pofalowana zaraz przy niej, zrobiła się w jednym miejscu "harmonijka". Ile wziąłby blacharz (bez lakierowania)?
Re: Stłuczka a brak lpg w dowodzie
Moim zdaniem dobrze zrobiłeś ze nie zadzwoniłeś, bo mógłbyś mieć przez to problem. 
- hipopotama-mama
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Ja uważam że kobieta dostałaby mandat. Ty pewnie kasę z jej oc - ale ty, pewnie też dostałbyś mandat za brak lpg w dowodzie.... tak by się to skończyło.
Ja jak dostałem strzał w tył to policjant zerknął czy lampy całe i zapytał czy auto pojedzie, spisanie zeznań, balonik i do domu.
Ten blok tekstu będzie dołączany do postów napisanych przeze mnie. Maksymalna liczba znaków to 255.
- venom
- #Civic4g Friend
- Auto:: ED8
- Silnik:: D15B2
Mogliby zabrać dowód + skierowanie na przegląd + prawdopodobnie mandat.
A podczas oględzin szkody rzeczoznawca może się przyczepić jeśli zauważy że mam lpg a w dowodzie nie?
Micha_zz pisze:A podczas oględzin szkody rzeczoznawca może się przyczepić jeśli zauważy że mam lpg a w dowodzie nie?
wywal reduktor spod maski to nie zauważy
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=28401
"Spiritually, everything should be turbo charged" - Turbo Yoda MCM
W sumie to bardziej o tył chodzi bo tam było walone więc trzebaby wywalić wlew chociaż i butlę? Bo pod maskę raczej nie będzie zaglądał?
powiesz że nie podpięta i tylko butle wozisz bo kto ci zabroni 
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=28401
- venom
- #Civic4g Friend
- Auto:: ED8
- Silnik:: D15B2
Jak będzie chciał sprawdzić VIN to zajrzyMicha_zz pisze:W sumie to bardziej o tył chodzi bo tam było walone więc trzebaby wywalić wlew chociaż i butlę? Bo pod maskę raczej nie będzie zaglądał?
Wszystko odbyło się bez problemów, jakby kto się pytał to trzeba powiedzieć że instalacja jest niekompletna i niesprawna bo nie ma jakiejśtam części (np. butli, reduktora, wyciągnąć odpowiednio wcześniej).