właśnie dlatego nie lubię PW na forum.... zbyt szybko się zapychają... a dobrze mieć historie kilku transakcji by w razie nieporozumień dochodzić swojej racji.scanikwwo pisze: A skrzynka zapycha się bardzo szybko
Zmiany w giełdzie
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Re: Zmiany w giełdzie
to szybko bana załapiesz, niestetyStacho pisze:Ja to nie mam pytań do działu sprzedami napisze od razu że tak jest mi ciężko pisać pw i będe pisał dalej posty
uważam ze w gestii sprzedającego jest dobrze opisać sprzedawany przedmiot
wtedy nie ma problemu
nauczmy sie wzajemnego szacunku
wtedy skrzynka pw szybko sie nie zapełni
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016
Wire Tuck na życzenie - kontakt pw/gg
to trudno nie będe userem forum 
Części z USA !! Pytać chętnie pomoge !! 
Obszycia kierownic, mieszki, podłokietniki ect.
Flokowanie - dobre ceny!
www.bmcustoms.pl
powoływać się na forum klubclio
Obszycia kierownic, mieszki, podłokietniki ect.
Flokowanie - dobre ceny!
www.bmcustoms.pl
powoływać się na forum klubclio
no to mi przykroStacho pisze:to trudno nie będe userem forum
tankian dobrze prawi... wystarczy dobrze opisać towar sprzedawany i nie będzie trzeba pisać gadzyliona PW do właściciela, ale niestety od jakiegoś czasu forumowicze przyzwyczaili się do skromnej wersji opisu i to stanowi problem z którym [wydaje mi się] ze moderacja i administracja próbuje walczyć. co do prośby scanikwwo to ja się podłączam. Stworzenie Feedback`a rozwiązało by problem.
piona
piona

- Wojtuuus
- #Civic4g Member
- Auto:: i-VT
- Silnik:: B16A1
Pisałem wcześniej, ale skasowałem post, uznałem, że tak będzie lepiej. Z mojej strony tylko tyle:
http://planetabadacza.wordpress.com/200 ... oderatora/

http://planetabadacza.wordpress.com/200 ... oderatora/
ja tu jestem od trzymania porządku a nie od bycia pobłażliwym czy stymulowania kogoś 
- Toffik
- #Civic4g Member
- Auto:: ED6
- Silnik:: B16A1
Jak było można pisać posty w dziale Giełda, to wszyscy wiedzieli czy coś jest zarezerwowane, sprzedane, czy coś... a teraz trzeba pisać do sprzedającego pytając się o wszystko... myślę że jest to nie na rękę tak kupującym jak i sprzedającym, bo łatwo można się pogubić w stosie PW...
Jak najbardziej podpisuję się pod tematem
Jak najbardziej podpisuję się pod tematem
A moje zdanie jest takie: moderatorzy poszli na łatwiznę (bo łatwiej jest pilnować nie pisania niczego niż pisania z sensem). Jakoś na innych forach normalnie w dziale giełda można pisać (pod warunkiem pisania na temat) i wychodzi to wszystkim (kupującym, sprzedającemu, przeglądającym) na dobre. No ale tak jak już pisałem wyżej - moderatorzy muszą wtedy 'bardziej chcieć'.
Dla mnie (moderatora na innym forum) takie 'reguły' trącą trochę komuną. Z tego co widzę większość osób myśli podobnie. Może warto zrobić ankietę co ludzie myślą na ten temat?
Dla mnie (moderatora na innym forum) takie 'reguły' trącą trochę komuną. Z tego co widzę większość osób myśli podobnie. Może warto zrobić ankietę co ludzie myślą na ten temat?
Cham, prostak i je*any służbista.
- venom
- #Civic4g Friend
- Auto:: ED8
- Silnik:: D15B2
Zgadzam się z przedmówcą, dlatego od jakiegoś czasu odpuściłem moderację tematów z działu ogłoszenia.
Uważam, że za konstruktywne posty nikt nie powinien dostawać ostrzeżeń.
1) Jeśli ktoś czegoś nie wie ma prawo się zapytać.
2) Jeśli ktoś coś kupił powinien o tym napisać, żeby nikt się nie napalał na graty których już nie ma.
3) Jeśli sprzedawca nie sprecyzował opisu przedmiotu użytkownicy powinni się o towar pytać w temacie.
4) Jeśli ktoś poleca lub nie poleca sprzedawcy niech daje znać żeby zachęcić lub ostrzec innych (przynajmniej dopóki nie ma feedback'u).
Giełda działa w ten sposób na forum crx i nie ma żadnych problemów.
Uważam, że za konstruktywne posty nikt nie powinien dostawać ostrzeżeń.
1) Jeśli ktoś czegoś nie wie ma prawo się zapytać.
2) Jeśli ktoś coś kupił powinien o tym napisać, żeby nikt się nie napalał na graty których już nie ma.
3) Jeśli sprzedawca nie sprecyzował opisu przedmiotu użytkownicy powinni się o towar pytać w temacie.
4) Jeśli ktoś poleca lub nie poleca sprzedawcy niech daje znać żeby zachęcić lub ostrzec innych (przynajmniej dopóki nie ma feedback'u).
Giełda działa w ten sposób na forum crx i nie ma żadnych problemów.
Ja robię dokładnie tak samo jak venom, i jestem identycznego zdania.
Czasami usuwam posty 'up' jak się powtarzają pod rząd. Ale innych postów nie ruszam.
Trzeba przemyśleć sprawę...
Czasami usuwam posty 'up' jak się powtarzają pod rząd. Ale innych postów nie ruszam.
Trzeba przemyśleć sprawę...
Jak większość wrzuca ogłoszenia na odpierdol to tak właśnie jest, więc wina poniekąd jest samych sprzedających, nie mówiąc już o tych co nie potrafią czytać ogłoszenia ze zrozumieniem albo oglądają same foty i piszą głupie pytania bo im się czytać nie chciało.
Lepiej jest dostosować forum do ludzi a nie ludzi do forum bo nic to nie da.
Sprzedający powinien mieć możliwość wybrania formy kontaktu która mu bardziej pasuje, a to co sprzedaje powinien na bieżąco monitorować, to też nie będzie pytań o coś czego już nie ma. Żeby był porządek trzeba zacząć od siebie. Lepiej jest przecież edytować 1 post a nie ciągnąć tasiemca przez stron 16, nie?
Feedback jak najbardziej jest potrzebny.
Lepiej jest dostosować forum do ludzi a nie ludzi do forum bo nic to nie da.
Sprzedający powinien mieć możliwość wybrania formy kontaktu która mu bardziej pasuje, a to co sprzedaje powinien na bieżąco monitorować, to też nie będzie pytań o coś czego już nie ma. Żeby był porządek trzeba zacząć od siebie. Lepiej jest przecież edytować 1 post a nie ciągnąć tasiemca przez stron 16, nie?
Feedback jak najbardziej jest potrzebny.
A driver don’t pick the car... Car pick the driver !!!

Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję
Zajrzyj na -> https://www.facebook.com/SuchyBadyl

Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję
Zajrzyj na -> https://www.facebook.com/SuchyBadyl