Zmiany w giełdzie
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Zmiany w giełdzie
Hi,
zwracam się do wszystkich tu, nie tylko do administracji nad przemyśleniem jednej sprawy, mianowicie: to jest interaktywne forum dyskusyjne - jak wskazuje na to nazwa, jak i sam skrypt - czy może miejsce gdzie zwykły użytkownik nie może się wypowiadać?
Chodzi mi mianowicie o dział giełda - użytkownicy wystawiają przedmioty na sprzedaż, więc chyba logiczne jest iż pytając o dany przedmiot piszę posta w temacie użytkownika z zapytaniem o dany przedmiot, jak robi to większość użytkowników tu - jest to po prostu prostsze oraz wygodniejsze, za co każdy otrzymuje ostrzeżenie oraz post jest usuwany.
Z założenia wychodzę iż będąc na forum mogę swobodnie, z kulturą słowa zapytać się o daną część - tym bardziej iż nie tylko ja mogę jej poszukiwać, a raz napisane jest widoczne dla wszystkich, więc może pora zmienić te spartańskie zasady ?
Gdybym chciał pisać prywatne wiadomości to bym szukał części na allegro, nie tutaj. Dlatego uważam iż obecny zapis regulaminu nie jest korzystny.
zwracam się do wszystkich tu, nie tylko do administracji nad przemyśleniem jednej sprawy, mianowicie: to jest interaktywne forum dyskusyjne - jak wskazuje na to nazwa, jak i sam skrypt - czy może miejsce gdzie zwykły użytkownik nie może się wypowiadać?
Chodzi mi mianowicie o dział giełda - użytkownicy wystawiają przedmioty na sprzedaż, więc chyba logiczne jest iż pytając o dany przedmiot piszę posta w temacie użytkownika z zapytaniem o dany przedmiot, jak robi to większość użytkowników tu - jest to po prostu prostsze oraz wygodniejsze, za co każdy otrzymuje ostrzeżenie oraz post jest usuwany.
Z założenia wychodzę iż będąc na forum mogę swobodnie, z kulturą słowa zapytać się o daną część - tym bardziej iż nie tylko ja mogę jej poszukiwać, a raz napisane jest widoczne dla wszystkich, więc może pora zmienić te spartańskie zasady ?
Gdybym chciał pisać prywatne wiadomości to bym szukał części na allegro, nie tutaj. Dlatego uważam iż obecny zapis regulaminu nie jest korzystny.
Re: Zmiany w giełdzie
Masz 100 % rację
dla mnie bzdurą jest też zakaz wstawiania linków do tego tematu jako odpowiedź. Wstawiłem link do jednego z tematów w dziale kupię bo na innym zaprzyjaźnionym forum była owa część wystawiona w dziale sprzedam, oczywiście w celu pomocy a post został usunięty, dostałem ostrzeżenie i w jego treści link do posta który oczywiście nie działał bo został usunięty
więc to bym też proponował zmienić 
- scanikwwo
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Muszę przychylić się do opinii poprzedników. Nie można nic napisać w temacie w dziale giełda, a źle. Np ktoś sprzedaje auto - auto znam i chciałbym napisać co o nim wiem. Nagrodzone będzie to warnem, a może komuś naprawdę pomóc w wyborze. Ot taki głupi przykład. Nie ma też działu feedback, więc choćby odpowiedź kupującego w danym temacie jest taką namiastką feedbacka i może zachęcić innych do zakupów u danego użytkownika. Tak samo w drugą stronę - jeśli ktoś wie, że dany użytkownik, to oszust, to dlaczego publicznie na forum nie może się tym podzielić z resztą użytkowników forum?! Wg mnie obecny stan regulaminu jest niezbyt przyjazny dla nas wszystkich drodzy moderatorzy i admini... 
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.
Serdecznie pozdrawiam!
Serdecznie pozdrawiam!
WooojaS pisze:Podpisuje się pod tym.
- mati070290
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Ja także jestem za zmianą regulaminu bo to przegięcie. Dwa razy pisałem posta i za każdym razem był kasowany. O nic nie można zapytać a w końcu do tego służy forum.
Kogoś uraził post jak widze.. bo jeszcze wczoraj ktoś tu dopisał ładnego posta;)
a ja po prostu zapytam czy to taki problem zapytać na pw?
wysłac linka na pw? rezerwację na pw?
jezeli sprzedający jest rzetelny to przeciez napisze to w ogloszeniu
a posty nieregulaminowi lecą do kosza
dlatego gdy dostajecie warna link jest juz nieaktywny
phpbb3 wymaga ode mnie podania posta do ktorego jest warn
takie błędne koło
i takie moje zdanie
regulamin nie podoba się osobom, które w krótkim czasie zebrały parę warnów
większość pw jakie dostaje w związku z warnami podchodzi do tego trochę inaczej, ze zrozumieniem
w tym dziale był bajzel jakich mało
czarna lista robiła się coraz dluzsza
i wszyscy narzekali, ze trzeba cos z tym zrobic
a kiedy się wzieliśmy za to, za egzekwowanie paru prostych zasad, to zaraz larum wielkie
powiem tak, ja jestem tylko modem, i tylko sprzątam
a porządek być musi
a stosować parę prostych zasad chyba kazdy potrafi

wysłac linka na pw? rezerwację na pw?
jezeli sprzedający jest rzetelny to przeciez napisze to w ogloszeniu
a posty nieregulaminowi lecą do kosza
dlatego gdy dostajecie warna link jest juz nieaktywny
phpbb3 wymaga ode mnie podania posta do ktorego jest warn
takie błędne koło
i takie moje zdanie
regulamin nie podoba się osobom, które w krótkim czasie zebrały parę warnów
większość pw jakie dostaje w związku z warnami podchodzi do tego trochę inaczej, ze zrozumieniem
w tym dziale był bajzel jakich mało
czarna lista robiła się coraz dluzsza
i wszyscy narzekali, ze trzeba cos z tym zrobic
a kiedy się wzieliśmy za to, za egzekwowanie paru prostych zasad, to zaraz larum wielkie
powiem tak, ja jestem tylko modem, i tylko sprzątam
a porządek być musi
a stosować parę prostych zasad chyba kazdy potrafi
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016
Wire Tuck na życzenie - kontakt pw/gg
- scanikwwo
- #Civic4g Member
- Kontakt:
To ja się pytam w takim razie kiedy ktoś w końcu stworzy dział feedback, o który już tylu użytkowników prosiło? Przy obecnym stanie rzeczy łatwiej jest moderatorom, a nie nam wszystkim. Btw gdzie jest post Wojtuusia? Prawda w oczy kole i lepiej wykasować posta? Ja nie dostałem warna i stosuje się do obecnie panujących zasad. Niemniej jednak mam chyba prawo napisać, że mi się to nie podoba?
Ostatnio zmieniony 2010-11-08, 11:39 przez scanikwwo, łącznie zmieniany 1 raz.
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.
Serdecznie pozdrawiam!
Serdecznie pozdrawiam!
ja nic nie kasowałem i mam czyste sumienie 
a dział feedback, potrzebny jest na już
to moje zdanie
ale to to musi admin zrobić
jakbym miał uprawnienia dawno by był
a dział feedback, potrzebny jest na już
to moje zdanie
ale to to musi admin zrobić
jakbym miał uprawnienia dawno by był
Części do samochodów japońskich
- scanikwwo
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Ok. Zwracam honor w takim razie
Pchnij troszkę temat feedbacka jeśli możesz. Bo przydałby się w obecnym stanie regulaminu działu giełda. A to, że porządek musi być, to zgadzam się jak najbardziej. Uważam, że powinna być możliwość pisania w dziale sprzedam. Jako, że ktoś może napisać pytanie o jakieś konkretne cechy produktu i odpowiadasz w temacie. Tak każdemu zainteresowanemu musisz odpowiadać na pw w tej samej sprawie. A skrzynka zapycha się bardzo szybko 
Serdecznie pozdrawiam!
Serdecznie pozdrawiam!
Ja to nie mam pytań do działu sprzedam
i napisze od razu że tak jest mi ciężko pisać pw i będe pisał dalej posty 
Części z USA !! Pytać chętnie pomoge !! 
Obszycia kierownic, mieszki, podłokietniki ect.
Flokowanie - dobre ceny!
www.bmcustoms.pl
powoływać się na forum klubclio
Obszycia kierownic, mieszki, podłokietniki ect.
Flokowanie - dobre ceny!
www.bmcustoms.pl
powoływać się na forum klubclio