bochen pisze:
My w "GrupieLublin" ustaliliśmy, że osoba która chce do nas przynależeć musi się pokazać, trochę poudzielać, zrobić loda liderowi za cisowiankę i kubek pepsi oraz przede wszystkim musi przejawiać niejaki fanatyzm IV-ki.
Jest to pewnego rodzaju oficjalne poinformowanie was forumowiczów "ogólnopolskich", że w "GL" są osoby zaufane, jest z nimi kontakt (czasem przez kolegów z grupy), będą one wnosiły coś na forum poza niepotrzebnym zamętem.
W sumie dobry pomysł, żeby wprowadzać niejaką selekcję przy doborze członków grup lokalnych. Pomoże to np. w dziale "Sprzedam". Ale to samo można zrobić przy pomocy adnotacji przy nicku, zamiast wprowadzać zamęt. Kto będzie chciał sprawdzić, czy ktoś jest zaufany to spojrzy w lewo i gitara.
A jak zobaczyłem pierwszy raz te kolory mówię: "WTF Ryba modem?"
.......... "Tam gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia"
Nie wiem jak Wy , nie wiem jak Wam spodoba sie moja opinia, ale uważam, że forum podupada. Nasze civic 4g forum jest bardzo nietypowe, stosunkowo małe grono użytkowników powoduje, że użytkownicy nie są tak bardzo anonimowi i to jest najlepsze. Jest tu bardzo wiele informacji, bardzo przydatnych i za to je cenie, ale podejście użytkowników jest coraz bardziej obojętne.
Codziennie po kilka razy odwiedzam forum. Jak mam problem to piszę zapytanie na civic4g. Njaczęściej kończy się tak , że pisze na CRX i tam znajduję porady/pomoc bo na civic4g nie zawsze.
wszystkie części z ED7 po kolizji -> Kraków/okolice
to jest chwila roboty, żeby zrobić rangę dla każdej grupy i żeby moderator każdej z grup dodając ludzi ustawiał im tę rangę jako domyślną. wystarczy chcieć
Pomysł z kolorowymi nickami nie przeszedł, może to i dobrze bo przy większej ilości grup niż mamy obecnie to faktycznie kolorów by zabrakło Jednak ja caly czas jestem za tym aby była jakaś informacja tak jak już pisali poprzednicy np pod nickiem. Wracając jeszcze do handlu na forum to tutaj podpisy, czy kolorowe nicki chyba też by nie zdały egzaminu bo dużo ludzi piszących w dziale "sprzedam" to po prostu handlarze i nie należą do żadnej grupy. Dobrze by było aby np była możliwość oceny transakcji przez kupującego i sprzedającego. Wiadomo, że nikt tu nie wprowadzi żadnych kolorowych gwiazdek jak na allegro, ale można np ogarnąć jakiś temat w dziale sprzedam, w nim jakąś tabele i wstawiać plusy, minusy czy cokolwiek co świadczyło by o pozytywnej lub negatywnej transakcji. Np cztery plusy i jeden minus nie przekreśli reputacji sprzedającego, jeżeli będzie chciał dalej handlować go zmotywuje, a kupujący dokładniej przemyśli zakup. Co o tym myślicie Pomysł ok czy nie warto sobie nim głowy zawracać
Racing Is Ultimate Inspiration...
"Niech będzie błogosławiony człowiek, który nie mając nic do powiedzenia powstrzymuje się od ubrania tego faktu w słowa"
BJFast pisze:Pomysł z kolorowymi nickami nie przeszedł, może to i dobrze bo przy większej ilości grup niż mamy obecnie to faktycznie kolorów by zabrakło Jednak ja caly czas jestem za tym aby była jakaś informacja tak jak już pisali poprzednicy np pod nickiem. Wracając jeszcze do handlu na forum to tutaj podpisy, czy kolorowe nicki chyba też by nie zdały egzaminu bo dużo ludzi piszących w dziale "sprzedam" to po prostu handlarze i nie należą do żadnej grupy. Dobrze by było aby np była możliwość oceny transakcji przez kupującego i sprzedającego. Wiadomo, że nikt tu nie wprowadzi żadnych kolorowych gwiazdek jak na allegro, ale można np ogarnąć jakiś temat w dziale sprzedam, w nim jakąś tabele i wstawiać plusy, minusy czy cokolwiek co świadczyło by o pozytywnej lub negatywnej transakcji. Np cztery plusy i jeden minus nie przekreśli reputacji sprzedającego, jeżeli będzie chciał dalej handlować go zmotywuje, a kupujący dokładniej przemyśli zakup. Co o tym myślicie Pomysł ok czy nie warto sobie nim głowy zawracać
OK! Feedback już dawno był jednym z postulatów wielu forumowiczów. A tak jak np. mi kilka razy wcięło temat o przeróbkach kompa czy Yankolowi o rozpórkach, to każdy świeży user forum nie wie, że robimy to już długo długo i trzeba budować wszystko na nowo. Na pewno byłoby to też lepsze wyjście niż czarna lista - każdy chcący coś kupić od kogoś wpada w feedback i zaraz widzi, czy ktoś pogrywa w ch*ja czy raczej jest słownym gościem.
+1 dla tematu FEEDBACK w dziale Ogłoszenia.
BEZ WYJĄTKÓW - NIE PRZERABIAM KOMPUTERÓW, NIE WYPALAM KOŚCI, NIE UDZIELAM PORAD PRZEZ TELEFON.
A ja mam taki temat: liderzy grup lokalnych.
W grupie Śląsk liderem jest Marcel ED7. Mam pewne wątpliwości - czy osoba która ostatnio zalogowana na forum była ponad miesiąc temu jest odpowiednią osobą na tym stanowisku? "Chęć przyłączenia do grupy" wyraziłem już z rok temu. Od tego czasu nic się nie zmieniło.
A driver don’t pick the car... Car pick the driver !!! Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję
Zajrzyj na -> https://www.facebook.com/SuchyBadyl
A driver don’t pick the car... Car pick the driver !!! Florystyka Artystyczna. Dekoracje sal i imprez. Kompozycje kwiatowe na każdą okazję
Zajrzyj na -> https://www.facebook.com/SuchyBadyl