Poza tym nigdzie nie wyczytałem ,że crz miał być autem sportowym do killowania wszystkiego co popadnie
nowy crx- crz
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
-
Stoki Chan
- #Civic4g Member
Re: nowy crx- crz
w takim eco szajsie jest potencjał , co nawet porsche zauważyło . problem jest tylko z wysoką ceną zakupu ,ale zawsze jest tak ,ze jak na coś kogoś nie stać to jest to gówno i do doopy
Poza tym nigdzie nie wyczytałem ,że crz miał być autem sportowym do killowania wszystkiego co popadnie
Stoki Chan pisze:ale zawsze jest tak ,ze jak na coś kogoś nie stać to jest to gówno i do doopy![]()
Zapewne dlatego sądze, że to kicha
-
Stoki Chan
- #Civic4g Member
no to napisz czemu to jest eco szajs ? Bo mniej pali od Twojego Accorda i przy okazji osiągi podobne , czy jak ? Czekam na jakąś konstruktywną odpowiedź 
Udziele takiej odpowiedzi jak ty: mam wyj****e na takie wynalazki
A ile pali mój accord to co to ma w ogóle do rzeczy.
A ile pali mój accord to co to ma w ogóle do rzeczy.
-
Stoki Chan
- #Civic4g Member
ano to ,że lpg jest po to ,aby tanio jeździć . Hybryda tak samo , a piszesz o niej "szajs" . Nie kumam .
ja tylko czekam aż jakieś sushi czy inne hamburgery to uturbią czy coś. wtedy wszyscy zrobią łał. honda nie da, to sobie sami zrobią 

- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
sądzę że K20 to tam będzie masowo wkładane.Chudy pisze:ja tylko czekam aż jakieś sushi czy inne hamburgery to uturbią czy coś. wtedy wszyscy zrobią łał. honda nie da, to sobie sami zrobią
jako osoba, która na co dzień ma do czynienia z takimi sprawami, twierdzę że K-seria wejdzie tam bez problemu. Dość dokładnie ten samochód sobie obejrzałem w weekend
Niestety żeby się o czymś takim przekonać muszą minąć pewnie ze 3 lata... nie wydaje mi się żeby ktoś w Polsce zdecydował się wcześniej na taki krok. trzeba obserwować co w stanach się wydarzy
Turbo - też da radę, nawet jakieś ITB można by stworzyć dość łatwo (wtryski np są wbudowane w głowicę) ... tylko problemem będzie elektronika (tu zapewne Hondata coś w końcu wykombinuje).
Pożyjemy- zobaczymy. Ja śmiało do pracy mógłbym dojeżdżać tym wynalazkiem. a fotele (super wygodne) jak będą już na allegro, to sobie kupie do 4 gena
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
na tata nano mnie także nie stać a jednak i tak twierdzę że jest do doopy.Stoki Chan pisze:w takim eco szajsie jest potencjał , co nawet porsche zauważyło . problem jest tylko z wysoką ceną zakupu ,ale zawsze jest tak ,ze jak na coś kogoś nie stać to jest to gówno i do doopy![]()
i chyba nie tylko ja tak twierdzę;)
a co do prądu to ja potencjał widzę w paliwach alternatywnych. nie w akumulatorach.
skoro ma byś ekologicznie, a wiadomo że utylizacja akumulatorów to wielki koszt i jeszcze większe zatrucie. i nie wiedzieć czemu nikt nie chce tego zauważyć.
jest jeszcze jeden problem.
dajmy na to że w pełni elektro auta w stylu tesli czy volta zdobędą wielką popularność, i sporą cześć moto rynku to zadziała proces prawa popytu i podaży.
większe zapotrzebowanie na prąd spowoduje podwyższenie cen prądu w ogóle.
prąd trzeba jakoś wytworzyć. czy to za sprawą węgla czy atomu, a to kolejne zatrucia środowiska. bo póki co jeszcze elektrownie wiatrowe, słoneczne, czy te czerpiące ciepło z wnętrza ziemi nie są wystarczające. a te stosujące pęd wody na rzekach nie wszędzie da się zbudować. a transportowanie prądu na wielkie odległości to wielkie straty. straty to kolejne koszty. itp itd...
Na LPG też ludzie piszą szajs - też nie kumam.Stoki Chan pisze:ano to ,że lpg jest po to ,aby tanio jeździć . Hybryda tak samo , a piszesz o niej "szajs" . Nie kumam .
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
usa juz poczynilo kroki w tym kierunku, w koncu insight byl baza dla crz
prosze: swap k20 w hybrydzie Insight
http://www.tamparacing.com/forums/lht-p ... t-lht.html
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
tak jak pisałem- no problemwrobellos pisze:usa juz poczynilo kroki w tym kierunku, w koncu insight byl baza dla crz![]()
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
ED6 340KM 360 Nm