Mój tutorial dotyczy pompowania na stacji Bliska, myślę, że podobnie wygląda to na większości ze stacji.
Krok po kroku:
1. Jeśli przy kompresorze nie ma węża, udajemy się do pracownika stacji i o takowy prosimy. Następnie udajemy się z nim do kompresora.

2. Wkładamy końcówkę węża do maszyny zwanej kompresorem.

3. Przyciskiem '+' zwiększamy ciśnienie do jakiego chcemy napompować nasze koło, natomiast jeśli jest za dużo to przyciskiem '-' możemy daną wartość zmniejszyć. Tak to wygląda zanim zaczniemy cokolwiek działać:

4. Kiedy już wiemy o co w tej całej maszynie chodzi, ustawiamy wartość nas interesującą. Ja docelowo wybrałem 2.2 bara.

5. Najtrudniejszą część mamy już chyba za sobą, czas przejść do etapu: WŁAŚCIWE POMPOWANIE KOŁA. Najpierw musimy znaleźć wentyl.

6. Chwytamy go i odkręcamy. Następnie drugą ręką zbliżamy wąż do koła. Zdjęcie troszkę niewyraźne, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi.

7. Zakładamy na wentyl końcówkę węża i - uwaga - kompresor samoczynnie dopompuje za nas koło do wybranej wartości! Po zakończeniu pracy kompresor powiadomi nas o tym sygnałem dźwiękowym.

I to by było na tyle. Mam nadzieję, iż od dziś nie będzie to dla nikogo kłopotem!
Podziękowania dla zieliny za zajęcie się relacją fotograficzną.