Km w serii. A co do 200sx s 13 to wielu użytkowników twierdzi że samochód jest drogi w utrzymaniu, że trzeba olej wymieniać co 5 tys , awaryjne są panewki, i często turbo do regeneracji. a 240 sx, nie ma turbinki , i jedzie bo jedzie.... jak się bawić to się bawić
Chcę zmienić 4g ale nie wiem na co...
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Re: Chcę zmienić 4g ale nie wiem na co...
Dużo czytałem o preludzie. Sytuacja jest traka że 2.2 v-tec troche kosztuje, i ciężko upolować zdrowy egzemplarz, 2.0 jest troche słaby... Kompromisem może być 2.3 bo ma 160
Km w serii. A co do 200sx s 13 to wielu użytkowników twierdzi że samochód jest drogi w utrzymaniu, że trzeba olej wymieniać co 5 tys , awaryjne są panewki, i często turbo do regeneracji. a 240 sx, nie ma turbinki , i jedzie bo jedzie.... jak się bawić to się bawić
Można też zakładać że nie ma reguły, awaria zawsze może się przytrafić i w każdym samochodzie, można kupić nie katowanego za dużo s13 i będzie chodził bez większych kłopotów a można też cały czas wkładać w auto
kumpel kupił s 13 w w Warszawie , ledwo ze stolicy wyjechał i strzelił mu rozrząd- do domu na holu, i do dziś składa silnik w garażu... ciężko o części 
Słaby ten kompromis bo kupisz 2.3, padnie ci ten silnik i włożysz tyle kasy, że miał byś 2.2maniek702 pisze:Dużo czytałem o preludzie. Sytuacja jest traka że 2.2 v-tec troche kosztuje, i ciężko upolować zdrowy egzemplarz, 2.0 jest troche słaby... Kompromisem może być 2.3 bo ma 160
Km w serii.(
Jeśli stoisz słabo z kasą to na twoim miejscu kupił bym zdrowe 2.0...
Ja też dużo czytałem na temat preli 4 gen. bo miałem zamiar taką nabyć
A co do S13... W tym autko nie patrzy się na koszty... To nieunikniony element takiego autka...
Powód jest taki, że te silniki mają z "dupy" układ smarowania i przez to tak się dzieje...jabba pisze: CA18DET ponoć plują panewkami bez powodu.
Więc wybór należy do Ciebie i do twojego portfela
Żona jest w domu, kochanka w garażu...
- venom
- #Civic4g Friend
- Auto:: ED8
- Silnik:: D15B2
Też wolałbym f20 od h23. Swap na H22 w obu przypadkach jest tani, więc szukałbym zdrowej budy i zawiasu, silnik można wymienić w jeden dzień 
w sumie , to nie jest głupi pomysł, bez żadnego problemu dostanie sie H22A z jakiegoś anglika. Jednak 4 g jaka by nie była jest wyjątkowa- czy to Civic 4g czy prelude, czuć klimat w tych autach. Osobiście miałem okazje siedzieć w pralce (w tym wypadku właśnie 2.3) i zrobiła na mnie wrażenie.
Jak dla mnie ma lepsze wnętrze niż 5 gen preludki 
postaraj sie o Lancera Evo albo Impreze sti 
- venom
- #Civic4g Friend
- Auto:: ED8
- Silnik:: D15B2
Dla mnie jest to ihmo najbrzydsze wnętrze w preludzie, a jeździłem wszystkimi generacjami poza 1wszą. Stołki w dodatku twarde, wcale się nie dziwie, że robią przekładki z preli 3gmaniek702 pisze:Osobiście miałem okazje siedzieć w pralce (w tym wypadku właśnie 2.3) i zrobiła na mnie wrażenie.Jak dla mnie ma lepsze wnętrze niż 5 gen preludki
U nas stoi takie h23 za 5tysięcy, czy tyle co w miarę zdrowa preluda 3g
-
Stoki Chan
- #Civic4g Member
maniek702 powiedz koledze , że jest głupi i te swoje bmw niech se wsadzi głęboko w d**pę . Znalezienie zdrowej budy e30 za małe pieniądze to cud , swap na m62 tani nie będzie , bo 3/4 auta będziesz musiał modyfikować ( heble to akurat pikuś
) , znając życie to auto szybko będzie się sypać , bo będzie ostro upalane
( poza tym niech mi ktoś powie ,że bawarki są niezniszczalne to zabiję śmiechem ) ... ogólnie to nie opłaca się . Lepiej poszukaj już jakieś zadbanej Toyoty MR2 ( coś takiego --> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9305802 ) . Lekka buda , napęd na tył , auto do zabawy i lansu na mieście , a nie jakieś zapiździałe e30 
- Grzesiek2290
- #Civic4g Member
A jak z częściami do MR2?
Za koszta "zapiździałego" E30 nie znajdziesz tak łatwo auta o podobnych osiągach, masie, napędzie na tył i cenie części.
Za koszta "zapiździałego" E30 nie znajdziesz tak łatwo auta o podobnych osiągach, masie, napędzie na tył i cenie części.

-
Stoki Chan
- #Civic4g Member
z częściami na pewno nie gorzej niż w civie 4g , fakt faktem mr2 zbyt popularne nie jest ,ale z tego co wiem nie sypie się tak jak bawarki .Grzesiek2290 pisze:A jak z częściami do MR2?
poza tym nie mów mi ,ze to ty namawiasz kolege na m62 w e30
- Grzesiek2290
- #Civic4g Member
Sypie się. Jak dbasz tak masz mi się nic poza zawieszeniem (które już po kupnie było wysrane) nie sypie się.
Leje i jeżdżę. Sypanie się może brać się z tego jak ktoś wsadza jakieś h*jowe zamienniki zamiast zainwestować w markowe części.
Ja do M62 nie namawiam bo nie cierpię dźwięku V8 i za tą kasę wolał bym jakieś R6 ze stajni M.
Leje i jeżdżę. Sypanie się może brać się z tego jak ktoś wsadza jakieś h*jowe zamienniki zamiast zainwestować w markowe części.
Ja do M62 nie namawiam bo nie cierpię dźwięku V8 i za tą kasę wolał bym jakieś R6 ze stajni M.

Nie wiem co niektórzy maja z tym tylnim napędem. Jeśli ktoś szybko chce wypaść z drogi, nie wyjechać pod górkę w zimie lub pokręcić się w kółeczko to kminie o co chodzi. . . . 
wszystkie części z ED7 po kolizji -> Kraków/okolice