Lekki pojazd musi być żebyś zrozumiał iż NIE TĘDY DROGA.detlilto pisze:Koledzy, to mi pojechaliście:)
Możliwe że biorę się za autko troszkę od drugiej strony, ale na razie stawiam na ekonomiczną jazdę i jeżdżę 1.3 na gazie. Mimo wszystko chciałbym aby autko jakoś się przyjemniej prezentowało na drodze. Moje zderzaki są w opłakanym stanie i myślę że to dobry powód żeby je zmienić na jakieś odjechane. Nie myślę w tym wypadku o żadnym festynie, wiejskim tuningu.
Możesz jeździć 1.3, możesz jeździć na gazie, ale zamiast zakładać ospoljerowania za 1000zł możesz zrobić BLOS w swoim gazie, możesz zreperować zawieszenie, wymienić hamulce, zamontować fotele z crx'a, kiere sportową, wałek rozrządu od 1.4, kupić fajne felgi, wyprostować wzmocnienia i wymienić zderzaki na zdrowe. Jest tyle innych możliwości, że ROZSĄDNIE myśląc sportowe zderzaki są na samym końcu.
Nie chcemy żeby civic był kojarzony z rykiem przelotowej puszki w zagazowanym 1.3 i spojlerami do ziemi z laminatu...
Gwarantuje Ci że jakbyś usłyszał ryk silnika z MPFI + dobry stożek to zapomniałbyś o plastiku i laminacie, tak gdzieś ok 4-5 tysięcy obrotów.
To jest forum fanatyków a nie profanatyków, ok? umówmy się że po to jest to forum żeby propagować dobre zachowanie i zdrowy tryb życia naszych aut. Żeby nauczyć użytkownika w jakiej kolejności robi się perełkę ze starego auta.