Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Re: Czy to nadal civic4g "FANATICS" ??!!

Post autor: Dzida »

Aha, nie wiem czy to dobry temat, ale może uda mi się teraz powiedzieć coś mądrego, skoro już rozpoczęliśmy koncert życzeń.

Mi cholernie brakuje jakiejś ludzkiej możliwości przeglądania/wrzucania, generalnie operowania zdjęciami na forum. Jak chcę zrobić ładnie super lalka, i pobawie się w miniaturki to jest okej. Ale współczuję każdemu, kto zechce przejrzeć 30 zdjęć w osobnych oknach odpalając je z miniaturek. Cholernie niewygodne, odpada.

Jeżeli się nie postaram, to wrzucę fotki niepomniejszone, w 1280/1024 chociażby, i wtedy forum nam się rozjeżdża, fotka jest nieczytelna w drugą stronę, totalna katastrofa...

Jeżeli wrzucę na forumową aplołderkę, to nie widać ani oryginału, ani miniaturki, tylko same linki... IMO też bez sensu i szlag mnie trafia jak mam coś takiego wyklikać, pościągać i dopiero potem obejrzeć...

Dlatego też chciałbym, żeby w wolnej chwili jakiś komputerowy mózg zajął się skryptem, który działa genialnie naprzykład na passwordjm, czy jdmoption (nie pamiętam). Polega na tym, że nawet jak ja wrzucę fotkę w 2048/1024 to on automatycznie pomniejsza fotografię do rozmiaru okienka forum, ale zawartośc pobiera nam całą na dysk. Dzięki czemu jednym kliknięciem, trwającym ułamek sekundy możemy sobie taką fotkę powiększyć...

hm?
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
m6nj
#Civic4g Member

Post autor: m6nj »

Dzida jak chcesz wrzucic fotke to wrzucasz na fotosik tam pobierasz kod(miniaturka do zdjecia) i wklejasz go w post i juz po kłopocie,masz miniaturke na forum a jak w nia klikniesz powiekszasz..ale faktycznie mogło by byc lepiej.
Pierścienie NRP 150zł /kpl D16Z, D16y B16, panewki ACL RACE D seria 330zł/kpl wał
Wieksze zamówienia jeszcze taniej!!
tel.500410476, strona-www.merfiebay.com
Awatar użytkownika
xtomay
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: xtomay »

m6nj,
Dzida pisze:Mi cholernie brakuje jakiejś ludzkiej możliwości przeglądania/wrzucania, generalnie operowania zdjęciami na forum. Jak chcę zrobić ładnie super lalka, i pobawie się w miniaturki to jest okej. Ale współczuję każdemu, kto zechce przejrzeć 30 zdjęć w osobnych oknach odpalając je z miniaturek. Cholernie niewygodne, odpada.
Masz rację Dzida, to jest niewygodne i w wrzucaniu, i w przeglądaniu.
Kolejna techniczna kwestia, którą trzeba będzie zrobić przy możliwej odbudowie forum. (?)
I Obrazek My Honda. KLIKNIJ W OBRAZEK.
Obrazek
Awatar użytkownika
Banan
#Civic4g Member

Post autor: Banan »

Przesłałem listę poprawek do dwóch znajomych. Jeden powiedział, że nie zrobi bo nie a drugi powiedział, że nie ma czasu żeby wszystko ogarnąć :( Powiedział też, że niektóre rzeczy to jest bułka z masłem a do pozostałej części trzeba się przyłożyć i sporo czasu zajmie to wszystko. Bo będzie trzeba siedzieć i patrzeć czy czasem się nie wysra nic. Mówił, że jak się ktoś tego podejmie to niezłą kasę weźmie.
Ale czekamy dalej może ktoś określi w końcu mniej więcej koszt.
qsh86
#Civic4g Member

Post autor: qsh86 »

Moim skromnym zdaniem powinien powrócić stary skrypt a jeśli to nie możliwe to jak najbardziej zbliżony do starego. Niestety ja się na tym nie znam ale jeśli znajdzie się odpowiednia osoba która ogarnie temat to jeśli trzeba będzie przelać trochę $$ na nasze kochane forum to możecie na mnie liczyć :love:

Jeśli chodzi o młodocianych siejących spam zgadzam się z resztą że potrzebny większy rygor który nauczy bądź zniechęci co po niektórych do takiego działania.

Sprawa liczników jest mi natomiast obojętna. Wydaje mi się ze ten kto wchodzi na forum częściej niż rzadko i tak wie kto pisze na temat a kto nabija posty w pseudoshoutboxie. Takie moje zdanie...

Trzymam kciuki za was chłopaki ;)
Obrazek
..........
"Tam gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia"
Awatar użytkownika
n0rbi666
#Civic4g Member

Post autor: n0rbi666 »

qsh86 pisze:Moim skromnym zdaniem powinien powrócić stary skrypt a jeśli to nie możliwe to jak najbardziej zbliżony do starego.
Powrót do starego skryptu raczej jest niemożliwy, a obecny skrypt jest najbardziej do niego zbliżony (w końcu to tylko nowsza wersja starego skryptu :P )
Jeśli chodzi o młodocianych siejących spam zgadzam się z resztą że potrzebny większy rygor który nauczy bądź zniechęci co po niektórych do takiego działania.
Popieram :]
Riders on the storm
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet family will die
Killer on the road, yeah
Awatar użytkownika
ppiotrek
#Civic4g Member

Post autor: ppiotrek »

Ma ktoś screena jak kiedyś wyglądało forum?
Wiosenny detailing mojego CRX ED9 - zobacz i oceń efekty!
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?p=346956#p346956

Obrazek

Honda CRX ED9 B16A1 <3 - sprzedane...

Jest BMW!
Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Tankian »

http://web.archive.org/web/*sr_1nr_10/h ... ivic4g.pl/*

znalazłem takie cos, moze sie przyda przy odpudowie portalu :)
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016

Wire Tuck na życzenie - kontakt pw/gg
Awatar użytkownika
dsgner
#Civic4g Member

Post autor: dsgner »

Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Oj było było :dontgetit: Może i będzie jeszcze...

Co do zdjęć to słuchajcie, normalne jest chyba że jak się wkleja zdjęcie większe niż powiedźmy 640x480 to żeby się forum ładowało nie wiadomo ile to się wkleja miniaturkę. Z resztą regulamin o tym mówi. Swoją drogą klubowy imageshack był wypas, tylko tym razem należałoby ustalić jakiś mniejszy limit bo każdy walił takie billboardy że cenne miejsce zabierały.

PS: Galerię klubową jeśli na nowo powstanie jestem w stanie zrobić taką jaka była, mam wszystkie 8 tysięcy zdjęć na dysku :hyhy: manuale i inne takie tam też...
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Dzida
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: Dzida »

A ja uważam że z dzisiejszymi łączami załadowanie nawet kilku megabajtów wnętrz ze swojego prywatnego szybkiego serwera (chociazby mojego haparts.pl gdzie są wszystkie fotki) da radę. Czasy 56K warn to już podręczniki do historii i opowiadania przy piwie ;)
Najlepszy sklep internetowy z częściami do samochodów marki Honda. Tworzony z Pasji.
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

No tak ziom, ale ja nie mówię że są nadal czasy 256kB/s czy 512kB/s tylko chodzi mi o to że okna forum mają swoją szerokość i wypadałoby żeby się mieścić z wklejaniem zdjęć z rozdzielczością odpowiednią do forum, żeby się posty nie rozjeżdżały, albo że nie każdy ma monitor >19" lub >22", a wklejanie większych zdjęć przez miniaturkę to lepszy pomysł albo samego linka. Nie wiem czemu wg Ciebie otwieranie zdjęć z miniaturek jest nie wygodne, wręcz przeciwnie, zainteresowany otwiera to co go interesuje, a nie jest zmuszony oglądać wszystkie wklejone 30 zdjęć w max rozdzielczości.
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
ODPOWIEDZ