Nowy sezon formuly 1...
Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr
Re: Nowy sezon formuly 1...
co gorsze oni musieli jeszcze dołożyc do tego interesu:) ale mam nadzieję, że nikumu nie przyjdzie teraz do głowy wkładać do swoich hond silnikow mercedesa;)
- HIO
- #Civic4g Member
- Kontakt:
Honda.. nie majac pewnosci ze wszystko bedzie dobrze zrezygnowala z F1. Kryzys jest- wszyscy producenci robia ciecia- kto nie zrobi ten za rok czy dwa bedzie musial sprzedac udzialy... Oni skalkulowali ile caly sezon ich kosztuje i stwierdzili ze to za duzo. jezeli to pozwoli im nie popasc w dlugi w przeciagu nastepnych 2 lat- to byl to bardzo dobry ruch.
Pozatym nadwozie to nie wszystko... moze w zeszlym sezonie mieli niezle nadwozie (zreszta pamietam ze wszyscy chwalili ten bolid) ale silniki byly slabe...
Zauwaze tylko ze silniki Mercedesa dobrze sie sprawily- 1,2 miejsce BRAWN (z dyfuzorami), Hamilton 4(z KERSem), jeden z zawodnikow Force India 10(bez KERSu i bez dyfuzora)...
Szkoda Kubicy bo sadze ze gdyby wyszedl ten manewr to walczylby o zwyciestwo- z duzymi szansami na powodzenie. Heidfeld- porazka ... rozumiem ze uszkodzil opone ale Toyota startowala z boksow z samego konca stawki a dojechali na 3 i 5 miejscu.
wydaje sie ze silniki Mercedesa i Toyoty sa obecnie najlepsze... ciezko powiedziec co z BMW... Ferrari tez ma problemy.
Ogolnie duzo sie dzieje i to jest piekne
PS. wygralem dzisiaj 50 zl inwestujac 3... to chyba niezle obstawialem?
Pozatym nadwozie to nie wszystko... moze w zeszlym sezonie mieli niezle nadwozie (zreszta pamietam ze wszyscy chwalili ten bolid) ale silniki byly slabe...
Zauwaze tylko ze silniki Mercedesa dobrze sie sprawily- 1,2 miejsce BRAWN (z dyfuzorami), Hamilton 4(z KERSem), jeden z zawodnikow Force India 10(bez KERSu i bez dyfuzora)...
Szkoda Kubicy bo sadze ze gdyby wyszedl ten manewr to walczylby o zwyciestwo- z duzymi szansami na powodzenie. Heidfeld- porazka ... rozumiem ze uszkodzil opone ale Toyota startowala z boksow z samego konca stawki a dojechali na 3 i 5 miejscu.
wydaje sie ze silniki Mercedesa i Toyoty sa obecnie najlepsze... ciezko powiedziec co z BMW... Ferrari tez ma problemy.
Ogolnie duzo sie dzieje i to jest piekne
PS. wygralem dzisiaj 50 zl inwestujac 3... to chyba niezle obstawialem?
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Pozostawia za plecami Babilonu dym
ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4
Cos mi sie zdaje ze to bedzie nudny sezon 
-
Stoki Chan
- #Civic4g Member
e tam , zobaczymy po kolejnym wyścigu 
W boksach nic sie nie dzieje, brak strategii paliwowej i tej losowaosci w wyscigu. Kazdy bolid prawie tak samo zatankowany, wiec ilosc paliwa ma maly wplyw na walke miedzy kierowcami. To powoduje ze bardziej sie licza ich umiejetnosci, gdzie w czolowce sa one bardzo wyrównane. Czesto roznice w czasach wynosza dziesiate lub tysieczne sekundy i w czasie wyscigu potem juz wg mnie malo sie zmieni. No bo zeby zamienic ta roznice czasow na lepsza pozycje trzeba jeszcze wyprzedzic jadacych wczesniej kierowcow, a to juz nie jest takie latwe. To powoduje male przetasowania w stawce 
ale wlasnie a takich chwilach geniusz kierowcy jest najwazniejszy i zawsze powinien byc, a nie przewaga technoligii, ktora mozna uzyskac pakujac kupe forsy. w kierowce nie wpompujesz miliarda dolarow zeby jezdzil lepiej. dla mnie mogliby sie scigac identycznymi bolidami. w f1 powinni wygrywac znakomici kierowcy a nie znakomite wozy
mam nadzieje ze zobaczymy takie wyscigi
http://www.youtube.com/watch?v=cA3Hy0pTjNk
mam nadzieje ze zobaczymy takie wyscigi
http://www.youtube.com/watch?v=cA3Hy0pTjNk
jaram się starymi rupieciami
cieta riposta A. Prosta
jak chcesz wygrac to jedziesz tak zeby nie popelnic bledu ale szybiej niz reszta. a jak chcesz tylko dojechac do mety to sie toczysz... Komentarz Schumachera to zenada... wielki mistrz w dupe kopany
Webber to samo: "Brakuje mi emocji. Myślę, że w kwalifikacjach wszystko zostało już ustalone. Startuję, a potem jadę swoim tempem i przed sobą widzę ciągle te same bolidy. Nie podejmuję próby wyprzedzania, bo jeśli popełnię błąd, to stracę swoją szansę" no to jest jakies nieporozumienie. moze jak jakas laska bedzie jezdzic w tym towarzystwie to przestana plakac jak cioty a zaczna jezdzic
wiem ze auto jest warte kupe szmalu i ze mozna sie zabic, ale kiedys latwiej bylo stracic zycie, a auta byly niewiele tansze, a mimo tego ludzie podejmowali to ryzyko i gnali przed siebie w upale czy deszczu.
wiem ze auto jest warte kupe szmalu i ze mozna sie zabic, ale kiedys latwiej bylo stracic zycie, a auta byly niewiele tansze, a mimo tego ludzie podejmowali to ryzyko i gnali przed siebie w upale czy deszczu.
Zgadzam sie z tym co piszesz, co nie zmienia faktu ze wyscigi naprawde staly sie nudne. Po pierwszym wyscigu w tamtym sezonie bylem pod wrazeniem tego co sie dzieje na torze, zawsze gdzies cos sie dzialo. A tutaj no mozna powiedziec ze kwalifikacje ustalaja wyscig i kierowcy szanuja swoje pozycje. No zobaczymy, byc moze przyswoja sobie nowe reguly i warunki w jakich rozgrywa sie wyscig i zaczna wiecej ryzykowac.
nie przepisy sa temu winne, ze nudno jest na torze. w f1 powinni podnosic poprzeczke a nie na odwrot. teraz ja podniesli to cipki lamentuja, bo zaden z nich nie ma jaj zeby zaryzykowac.