kalendarz 2009

informacje i pytania dotyczące strony i forum oraz klubu civic 4g fanatics

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Tankian »

versus, dobre to to, dobre :super:
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016

Wire Tuck na życzenie - kontakt pw/gg
Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

no to jak z tym calendarem? bo jest polowa pazdziernika

Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Post autor: ZlewiK »

Jak ma być takie zainteresowanie jak ze smyczami choćby to darujmy sobie może ...
ED2 - Sold... ♥ ♥ ♥ BB9 - Sold... ♥ ♥ ♥ CN2 - On Board
Obrazek
Awatar użytkownika
Wroński
#Civic4g Member

Post autor: Wroński »

zawsze mozna dac termin na dodawianie fotek i zobaczyc co z tego wyjdzie

moze akurat sie rozkreci :P
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Nie chodzi o zainteresowanie dodawania fotek, a raczej o zainteresowanie późniejszego zakupu.
Zdeklaruje się 100 osób, a zapłaci 50, ot cała filozofia. A osoba która się podejmie organizowania kalendarzy będzie miała klops, bo eny ustala się jak wiadomo dla pewnego nakładu.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

Tankian, dobry pomysł... zrobimy ankiete, wybierzemy zdjęcia, udostępnimy wszystkim w dobrej jakości wraz z umieszczonymi logotypami klubu i właścicielami autka, i każdy będzie sobie wysyłał do gościa i kupował przez allegro :hyhy: 0 zapisów, zbierania kasy, czekania na wszystkich spóźnialskich... :]
Obrazek
Awatar użytkownika
dsgner
#Civic4g Member

Post autor: dsgner »

tylko szkoda ze to kalendarium pasuje nam jak swini siodlo :/
Awatar użytkownika
versus
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: versus »

dsgner zgadzam się w 100%.

ZlewiK myślę, że zainteresowanie kalendarzami będzie większe niż smyczami. Smycze są wszędzie, w wodzie mineralnej, w batoniku, w Pani Domu, w moim plecaku są ze 4... Kalendarz klubowy to inna dyscyplina.

Poza tym korzystanie z wspominanej oferty z Allegro jest z zasady pozbawione sensu. Skoro jest to oferta dostępna dla każdego śmiertelnika to po co robić ankietę? Wszak każdy może sobie wybrać z "naszych samochodów" 13 ulubionych fotek i zamówić taki kalendarz. Pomijam tutaj prawa autorskie oraz wszystko inne - fakt jest faktem. Poza tym taki kalendarz nie nosi znamion działalności dochodowej i prawa autorskie nie mają zastosowania - na zasadzie tapety na pulpicie.

Wracając do tematu, zaletą kalendarza klubowego jest jego elitarność - która tyczy się zarówno jego posiadaczy jak i autorów zdjęć... tych drugich chyba bardziej :)
nieczytelny:x
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

versus pisze:ZlewiK myślę, że zainteresowanie kalendarzami będzie większe niż smyczami. Smycze są wszędzie, w wodzie mineralnej, w batoniku, w Pani Domu, w moim plecaku są ze 4... Kalendarz klubowy to inna dyscyplina.
Tak ? Skąd ta pewność znowu ? 2 lata temu zainteresowanych osób było duże a zapłaciło za 58 szt kalendarzy, rok temu jeszcze większe a poszło 73 szt. Myślę że jeśli w ogóle ma wypalić temat w tym roku to trzeba zakładać że będzie nie więcej niż 60 szt. bo mi w marcu kalendarz już nie będzie potrzebny jak ma być taka sama sytuacja jak ze smyczkami.
versus pisze:Wracając do tematu, zaletą kalendarza klubowego jest jego elitarność - która tyczy się zarówno jego posiadaczy jak i autorów zdjęć... tych drugich chyba bardziej :)
Tak samo zaletą smyczy klubowych jest elitarność :] Przy Nałęczowiance ich nie znajdziesz :]

Możemy spróbować z kalendarzami, ale od razu niech ktoś odpowiedzialny i chętny się zgłosi...
I moim zdaniem ograniczmy limit zgłaszania zdjęć do np. max 2 najlepszych...
Obrazek
Awatar użytkownika
versus
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: versus »

Nie mam pewności, dlatego napisałem "myślę" ;) Pozwól też, że nie zmienię zdania w kwestii smyczy :) Na marginesie, cena jest dość zaporowa... przynajmniej dla mnie i jak za smycz.

Zgadzam się, że temat trzeba zacząć ogarniać od już bo się przeciągnie i w Nowy Rok nie będzie co w kuchni powiesić. Do 10 listopada należałoby wybrać zdjęcia i zrobić listę, do końca listopada pozbierać wpłaty i przygotować końcowy projekt. Z mojej strony mogę przedstawić ofertę na nasze wydawnictwo z kilku drukarni, z którymi mam stały kontakt. Jeśli oferta zostanie zaakceptowana na forum, zajmę się też procesem produkcji. Jeśli nikt inny nie wyrazi chęci mogę kalendarze rozesłać. Nie będę natomiast przyjmował wpłat na konto ani przygotowywał listy odbiorców - o to proszę kogo innego.

Co do nadsyłania zdjęć, to można wprowadzić ograniczenie do końca przyszłego tygodnia.
nieczytelny:x
Awatar użytkownika
ZlewiK
#Civic4g Friend
Kontakt:

No to teraz tak, czy pasuje Wam:
1. ograniczenie ilości nadsyłanych zdjęć do max. 2
2. termin nadsyłania ostatecznie do 15 listopada

:?: :?: :?:

Jak nie będzie wielkich sprzeciwów to założe temat, przykleję i roześlę info do wszystkich.

Pzdr
Obrazek
ODPOWIEDZ