Historie z mandatami, policmajstrami...

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
sajnet
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: sajnet »

No to teraz ja :) prawko 15 miesiecy :) 1 mandat ( w tym pierwsza moja kontrola po 9 miesiac jak prawko odebralem :) a zrobilem juz ponad 20tys km :cwaniak:

A zlapal mnie nieoznakowany :) na 50 mialem 85 we mgle :) chcieli mi prawko wstrzymac bo roku niebylo ale jakos ublagalem na biednego studenta. Co najlepsze niemialem swiadomosci ze az tyle jechalem :) we mgle sie predkosci nieczuje.

Mandat 200zl i 6 punktów :) od tamtej pory dalej zadnej kontroli, az dziwne bo koledzy jezdza innymi autkami i maja juz po kilkanascie kontroli, chyba fakt ze policja lubi hondy i niezaczepia nas :)
Moja fura http://www.civic4g.pl/forum/topics13/8902.htm
NetCoding.pl - Projektowanie stron www
Awatar użytkownika
mum666
#Civic4g Member
Auto:: EC8
Silnik:: D16Z6
Kontakt:

Post autor: mum666 »

Wracałem z egzaminu, głodny, obiadek stygnie w domu ;) jak zawsze przejazd zamknięty... to jak otworzyli to wiadomo, do 7k każdy bieg, ledwo 4 wbiłem przed następna wiocha a tam 40, patrze mondeło sie zbliża... trzeba było prędkość wytracić to pare redukcji (dobrze, że wkładka była wsadzona to krowom sie mleko nie zsiadło), i sie tocze 40... smutni panowie sie zrównali, pomachali. Dmuchnąłem, zero rozmowy, puścili, pierwszy raz policja mi nie dała mandatu, trzeba mieć oczy w dupie jednak...
Awatar użytkownika
sajnet
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: sajnet »

no zebys wiedzial panowie z nieoznakowanej vectry chceili mnie juz 2 raz znowu namierzyc :) ale im sie nieudalo :) mieli pecha ze odbilo mi sie slonce od ich samochodu w lusterku :) no i ja odrazu po hamulcach i powlutku w zabudowany :) a ze dzidek rowrem skrecal to wstyd nieprzepuscic :) panowie dojechali do mnie :) ja sobie w lustreku ich oblukalem i powolutku ruszylem :) no i niewytrzymali i mnie wyprzedzili i pojechali za jakims golfem :) a ja odpowiedni komunikat na cb :) i ogien :)
Moja fura http://www.civic4g.pl/forum/topics13/8902.htm
NetCoding.pl - Projektowanie stron www
Awatar użytkownika
wbr98wa
#Civic4g Member

przygoda z Miskami

Post autor: wbr98wa »

To było pewnego zimowego popołudnia,
Wracałem właśnie od panny MZ ETZ 250 ;-) ( to były czasy)
śnieg napierdziela jak zły, droga lustereczko, zimno na -25 stopni a ja se jadę motorkiem ;-)
jadę ze 20km/h i nagle słyszę iłłlu iłłłłu i światłami mi migają.
Podjechali pode mnie i bum...,puknęli mnie w lewy kierunkowskaz,
ja na glebę i oberek na lodzie.
Zadowolony pan policjant wychodzi i od razu kazanie że spowodowałem wypadek itp itd że nie dostosowałem prędkości do warunków jazdy i takie tak doczepianie się do opon ( od CBR gładnie-prawie łyse)

ja do niego z mordą-ty taki nie taki ;-) Sprawdził papiery i chciał pisać mandat,
a ja za telefon i dzwonie na 997 że jakieś barany we mnie wjechały....i proszę o przyjazd....
a oni co...oddali dokumenty, dali 10pln na nowy kierunkowskaz i pojechali ;-)

Drugi przypadek ( te same psy- bo jedna gmina więc jeden patrol) nie miałem jeszcze prawka,jedziemy z kolegą na wycieczkę na dwie MZ...nagle wyskoczyło 3 radiolki,
i zaczeło się...kita przez zabudowany 130km/h bez kasków,i chciałem sobie skrócić drogę przez polną drogę...wpadłem w piach i leże....oni do mnie na maskę mnie w kajdany...do radiowozu i pierdzielą żę ładnie się młody doigrałeś,on za CB swoje ale zasięgu nie miał ;-) ja mówie mu niech mi motor podniesie bo paliwo cieknie...podniósł motor a na baku pokazała mu się duża najlejka STOP WARIATOM DROGOWYM ;-)
Sprawdził papiery motoru czy OC i przegląd, dał 200pln za zakłócanie porządku publicznego, spuścił powietrze z kól i pojechał...

3 przypadek już Hondą---zapierdzielam 130 przez zabudowany i patzę coś mi jakiś biały pasek z daleka widać ale se myśle h...j tam..i dalej kita...patrze a tam zwykłe Ciecię z prewencji.zatrzymuję mnie, i pytanko Co tak szybko się jedzie ito itd.dałem dokumenty.a on potem do mnie z tekstem bym otworzył bagażnik bo nie wierzy że nie mam auta na gazie ( tylko PB mam) musiałem pokazać Cieciowi czy nie mam butli ukrytej w bagażniku...też głowa....
Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Tankian »

wbr98wa pisze:a do niego z mordą-ty taki nie taki ;-) Sprawdził papiery i chciał pisać mandat,
a ja za telefon i dzwonie na 997 że jakieś barany we mnie wjechały....i proszę o przyjazd....
a oni co...oddali dokumenty, dali 10pln na nowy kierunkowskaz i pojechali ;-)

Drugi przypadek ( te same psy- bo jedna gmina więc jeden patrol) nie miałem jeszcze prawka,jedziemy z kolegą na wycieczkę na dwie MZ...nagle wyskoczyło 3 radiolki,
i zaczeło się...kita przez zabudowany 130km/h bez kasków,i chciałem sobie skrócić drogę przez polną drogę...wpadłem w piach i leże....oni do mnie na maskę mnie w kajdany...do radiowozu i pierdzielą żę ładnie się młody doigrałeś,on za CB swoje ale zasięgu nie miał ;-) ja mówie mu niech mi motor podniesie bo paliwo cieknie...podniósł motor a na baku pokazała mu się duża najlejka STOP WARIATOM DROGOWYM ;-)
Sprawdził papiery motoru czy OC i przegląd, dał 200pln za zakłócanie porządku publicznego, spuścił powietrze z kól i pojechał...

3 przypadek już Hondą---zapierdzielam 130 przez zabudowany i patzę coś mi jakiś biały pasek z daleka widać ale se myśle h...j tam..i dalej kita...patrze a tam zwykłe Ciecię z prewencji.zatrzymuję mnie, i pytanko Co tak szybko się jedzie ito itd.dałem dokumenty.a on potem do mnie z tekstem bym otworzył bagażnik bo nie wierzy że nie mam auta na gazie ( tylko PB mam) musiałem pokazać Cieciowi czy nie mam butli ukrytej w bagażniku...też głowa....
tym to ja bym sie nei chwalił :wstyd:
Części do samochodów japońskich
Annex, Rydułtowy ul. Gajowa 11,(032) 457-82-73, 502 535 016

Wire Tuck na życzenie - kontakt pw/gg
Awatar użytkownika
matiass87
#Civic4g Member

Post autor: matiass87 »

A mnie w piątek koło 17 godz odwieedził pan komornik i zabrał 440 zł za 2 mandaty.. :(
stealth
#Civic4g Member

Post autor: stealth »

A ile kosztow egzekucji sobie doliczyl? Niedawno jeszcze to byly jakies smieszne kwoty typu 4-5 zl, wiec w sumie najtanszy kredyt w kraju :D
Awatar użytkownika
matiass87
#Civic4g Member

Post autor: matiass87 »

2 mandaty po 200 zł i 40 zł dla pana komornika
Awatar użytkownika
robako
#Civic4g Member

Post autor: robako »

Ostatnio kolejne 100 zł i 2 pkt za pasy, gdyby nie wydech raczej by mnie nie zatrzymali ale za bardzo rzucałem się w ucho :P
było ed6...
Ryba
#Civic4g Member

Post autor: Ryba »

Jakis miesiąc temu Policja zrobiła blokadę drogi wyjazdowej z terenu nielegalnych wyscigów. Miałem szczęście, ponieważ stałem jakos 3 w kolejce. Dokładne trzepanie mnie + auta + sprawdzenie dokumentów ... naszczęście nie spisywali. Poźniej podobno zabierali dowody i każdy dostawał mandat za udział w nielegalnych wyścigach :wstyd:
Awatar użytkownika
Tankian
Moderator
Kontakt:

Post autor: Tankian »

ja dzis myslałem ze padne ze smiechu
jade sobie z rybnika do zor tak ze 70, auta mi mrugają, acha, suszą
no to zwolniłem do 50 i se jade,
lizak
no to zjezdzam, otwieram szybe,
policjant do mnie:
- wie pan dlaczego pana zatrzymalismy?