Ubezpieczenie OC

wszystko o wszystkim i niczym zarazem ;)

Moderatorzy: stachu, mac102, tditsr

Awatar użytkownika
Brama
#Civic4g Member

Post autor: Brama »

zaplacisz chyba 10% więcej.
Obrazek
Awatar użytkownika
bencol
#Civic4g Member

Post autor: bencol »

ja w allianz zaplacilem 371 zł. ale w 2 ratach . pamietwj aby w przypadku gdy chcesz miec znizki danej osoby ona musi byc wlascicielem a Ty wspolwlascicielwm.
u mnie wlascicielem mojej 4g jest tato a ja tylko wpspolwlasciicielem ,a kupilem ja za wlasne $ .
Awatar użytkownika
HIO
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: HIO »

bencol pisze:ja w allianz zaplacilem 371 zł. ale w 2 ratach . pamietwj aby w przypadku gdy chcesz miec znizki danej osoby ona musi byc wlascicielem a Ty wspolwlascicielwm.
u mnie wlascicielem mojej 4g jest tato a ja tylko wpspolwlasciicielem ,a kupilem ja za wlasne $ .
Allianz u mnie przebil wszystko nawet HDI Samopomoc. Sytuacje mam taka jak wyzej Ojciec wlasciciel (60 % znizek) ja wspolwlasciciel.

616 zl w jednej racie.

Jezeli chodzi o ubezpieczniea zarowno domu jak i samochodow to od kilku lat korzystam z jednego czlowieka ktory wynajduje najbardziej korzystna ofertte na rynku. :padam: :oczami:
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Nadaje takie fale, które wiodą tutaj prym
Tu nadaje Radio Vavamuffin
Pozostawia za plecami Babilonu dym

ED6 340KM 360 Nm
1/4 mili 12,4 :)
Awatar użytkownika
r@do
#Civic4g Member

Post autor: r@do »

trche odnowie temat.....

w zeszlym roku placilem za oc 540 zł - calosc

w tym roku mialbym kontynuacje za jakies 570 zł ale mialem kolizje i dowiedzialem sie musze dostac wzwyzke za wiem - ponoc przy kolizji jest tak zawsze. ta wzwyzka to 30% wiec troche duzawo....

moje pytanie: czy mozna cos pokombinowac zeby uniknac tej podwyzki ? napewno ktos cos kombinowal i ma jakis pomysl :) - moze byc priv
"Żyj jak byś miał umrzeć jutro, marz jak byś miał żyć wiecznie..."
grajos
#Civic4g Member

Post autor: grajos »

trochę dużo tej wzwyżki,ja kiedyś miałem wzwyżkę tylko 10%. :zdziwko:
Awatar użytkownika
r@do
#Civic4g Member

Post autor: r@do »

no wlasnie kiedy wogole niektore firmy tego nie stosowaly a teraz wszystkie musza..... ale tak jka pisales to troche duzo
"Żyj jak byś miał umrzeć jutro, marz jak byś miał żyć wiecznie..."
Awatar użytkownika
geras
#Civic4g Member

Post autor: geras »

u mnie w HDI wyszlo w dwóch ratach po okolo 290. Mama współwłaściciel, posiada 60 % ale ze ja jestem osoba ponizej <25 roku zycia to mam jakas podwyzke. Po roku bezkolizyjnej jazdy juz bede mial pelne 60 % znizki z mama.
Bo Życie jest zbyt krótkie by jeździć DIESLEM :)
Awatar użytkownika
Mike
#Civic4g Member

Post autor: Mike »

co jest najciekawsze, kiedyś jak sie ubezpieczałem w tym samym punkcie co r@do, i miałem dzwona jeszcze poldkiem to babeczka przeniosła mnie do innej firmy ubezpieczeniowej i bez żadnego gadania zostałem na tej samej cenie.
SKLEP MOTORYZACYJNY - AUTO-MECHANIKA - WULKANIZACJA - PROSTOWANIE FELG - USŁUGI PIASKOWANIA
KRAKÓW - F-VAT - zapraszam na PW - GG 1579201- 602 22 60 11
Awatar użytkownika
piotlecek
#Civic4g Member

Post autor: piotlecek »

Ja mam 21 lat prawko dłużej niż rok i teraz konczy mi sie pierwsze roczne ubezpieczenie i po znajomiości 600 zł na rok autko dla siebie na wlasnosc bez wspolwlascicieli... ubezpieczyciel HDI. HDI i PTU sa najtansze dla mlodych kierwowcow przynajmniej w Tarnowie ale musicie znalezc doradce z ktorym da sie cos zalatwic nie urzedowych sztywniakow ktorzy tylko zdzieraja...
Obrazek
Soshinoya
Awatar użytkownika
versus
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: versus »

Niezły jest też mBank - można wybrać spośród różnych ubezpieczycieli (HDI zazwyczaj jest i tak najtańsze). Bez jakichkolwiek zniżek, z prawem jazdy od kilku miesięcy i jako jedyny właściciel za pierwszy rok wybuliłem 830 zł. Po roku już tylko 620 zł. W tej cenie mieści się opcjonalny assistance na całą Europę. Tylko trza mieć chyba konto w mBanku...
nieczytelny:x
Awatar użytkownika
Borobej
#Civic4g Member

Post autor: Borobej »

Taaak, HDI jest tak tanie, że rok temu podliczyło mnie na jakieś 30% więcej niż Allianz... Może dla starych pryków ze zniżkami to jest dobre, dla młodych pryków bez zniżek nie. :P
Awatar użytkownika
versus
#Civic4g Member
Kontakt:

Post autor: versus »

Jest różnica między HDI, a HDI przez mBank. HDI policzyło mnie na 1200 z hakiem jak pytałem bezpośrednio. W mBanku wyszło jw.
nieczytelny:x
ODPOWIEDZ